Mudra kézmozdulatok Jóga

Home » Review » Yoga Basic » Mudra kézmozdulatok Jóga

 Mudra kézmozdulatok Jóga
A mudra egy gesztus, többnyire a kezében, amelynek középpontjában és irányítja az energiát jóga póz vagy a meditáció. Mudras ősi eredetű. A legtöbb is felhasználják a mai jóga származik hindu és buddhista hagyományok. Mudras is nevezik tömítések mert aktívan csatlakozott két részét a kezét. Úgy gondolják, hogy hozzon létre útvonalakat energia (prána) áramlását, és segítségével oldja a csakrák. A kezek borítják akupresszúrás pontokat és a reflexológia, ami magyarázhatja a gyógyító hatása néhány mudras. Mások inkább szimbolikus jellegű. Mint más aspektusait jóga (ászana, pránajáma, és a meditáció, például), következetes gyakorlata kulcsfontosságú. Mudras nem egy gyors javítással. Bár lehet tenni bárhol, akkor lesz a leghatékonyabb, ha építeni egy meditációs vagy relaxációs rutin. Mudras gyakran használják Kundalini jóga.

Gyakori mudras a Hatha jóga

Lehet, hogy már a mudras anélkül, hogy észrevennénk. A leggyakoribb az egyik néha ima vagy namaste helyzetben, de pontosabban leírni, mint Anjali Mudra.

Anjali Mudra : Nyomja meg a tenyér a bal és a jobb kéz erősen egymásba. Ez mudra úgy gondolják, hogy nyugtató hatása van, mivel jár a bal és jobb oldalán az agy harmóniáját.

Gyan Mudra : Nyomja az hüvelyk- és mutatóujjával együtt. Kiterjesztése a többi ujjak egyenes. Ha ül egy törökülésben helyzetben, pihenni a hátán a kezét a combjai közé. Ez mudra egységet jelképezi és a kapcsolat. Úgy is nevezik dzsnyáná (Knowledge) Mudra.

Vishnu Mudra: A mutató és középső ujj felé hajlítani a tenyér. A hüvelykujj, gyűrűsujj, és rózsaszínes marad meghosszabbítható. Ez az ajánlott mudrában számára alternatív orrlyukba légzés (nadi sodhana).

Garuda Mudra : Hook a hüvelykujját a jobb és a bal kezét az átkelés a csukló tenyér felé, a mellkasát. Hosszabbítsa meg a többi ujjaival. Úgy néz ki, mint egy madár, ami teljesen érthető, mert Garuda ugyanabból a gyökér, mint Garudasana (sas póz). Ez mudra tekinthető élénkítő és kiegyensúlyozó.

Dhjána Mudra : Ülés közben, tedd a bal kezét az ölében a tenyerét felfelé. Tegye jobb kezét a tetején a bal, és hogy a hüvelykujjával megérinteni fenti tenyere. Ez egy klasszikus buddhista meditációs mudra.

Lotus Mudra : Hozd a tenyere, hogy megérintse, mint Anjali Mudra. Tartsa a hüvelykujját, pinkies és a bázisok a tenyerét együtt külön a központok tenyere és a ventilátor meg a többi ujjaival. Ez teszi olyan alakúak, mint egy lótuszvirág. Ez mudra jelent a nyitottság és a virágzást.

Kundalini Mudra : hogy egy ököl a bal kezével. Bővítse bal mutatóujját, és egy ököl a jobb kezével megragadta, hogy mutatóujjával. A hüvelykujj a jobb kéz nyugszik tetején, a bal mutatóujja. Ez a pozíció együtt jár a szexualitás és az egység.