När man startar Prenatal Yoga i den första trimestern

Home » Review » Health » När man startar Prenatal Yoga i den första trimestern

 När man startar Prenatal Yoga i den första trimestern
De första tre månaderna av graviditeten är en tid av stora förändringar i kroppen. Långt innan någon yttre manifestation börjar att komma i vägen för att göra poser, det känns annorlunda på insidan. Detta är utmaningen av första trimestern yoga. Men det är också en utmaning som är kärnan i alla yoga: lyssna på din kropp. Du kanske tror att du vet själv och vad din kropp kan göra, men en viss dag måste du verkligen lyssna på och respektera de ledtrådar din kropp ger dig. Att ta den attityd som din kropp vet bäst och guidar dig är också det bästa sättet att förbereda sig för förlossning.

Se till att diskutera dina planer på att göra yoga med prenatal vårdgivare innan du sätter igång och lära prenatal yoga dos och inte göra för allmänna råd.

Börja Yoga under första trimestern

  • Morgon Sjukdom : Om du upplever illamående under den första trimestern, det här är din kropp talar om för dig att ta det lugnt. Om du har delta yoga regelbundet ge dig själv tillåtelse att missa klasser eller ta en mindre kraftfull klass om du inte mår bra.
  • Going Public : Du kanske inte känner sig bekväma att diskutera din graviditet med många människor i den första trimestern. Men det är viktigt att berätta någon yogalärare att du är gravid så att han kan hjälpa dig med ändringar. Be läraren att vara diskret om du ännu inte är redo att gå allmänheten.
  • Nya Yogis : Många gravida kvinnor letar efter låga former av motion slag och kan ta upp yoga för första gången. Det bästa man kan göra i denna situation är att hitta en prenatal yoga klass på din lokala yoga studio. Du kan börja delta prenatal klasser så tidigt i graviditeten som du vill. Men om du inte mår bra, kan det vara bättre att vänta med att starta en yoga regim tills graviditetsillamående har passerat, vilket är vanligt i andra trimestern.
  • Erfarna Yogis : Även om du inte upplever graviditetsillamående, kan det hända att dina vanliga klasser känner lite för intensiv. Samtidigt, prenatal klasser verkar lite för mild. En lösning är att bestämma vilken klass att ta en viss dag, beroende på hur du känner den dagen. Du kan också starta att införliva några prenatal anpassningar i din regelbunden träning. Se till att tala om för din lärare vad du gör, och tänka på din graviditet som ditt tillstånd slip att göra den praxis som är rätt för dig den dagen. Som graviditeten fortskrider kan du börja att finna att prenatal klasser du deltar är mer och mer anpassade till din kropp förändras.
  • Hem utövare : Om du använder yoga video, få en prenatal en. Om du planerar din egen sekvenser, börjar införliva anpassningar. Också börja göra prenatala sol hälsningar.
  • Första trimestern Anpassningar : Många prenatal anpassningar utformad för att rymma en stor mage och förhindra kompression av livmodern. Under den första trimestern, livmodern förblir ganska liten och skyddas av bäckenet, så komprimering är egentligen inte en fråga. Men om du känner obehag, även i den första trimestern, bör du alltid fela på sidan av försiktighet. Mest av allt, kom ihåg att detta är inte en tid för att försöka avancera din praktik, utan snarare en tid för att bli mer i samklang med din kropp och verkligen lyssna på vad den vill göra.