Narediti varno prakso joge med nosečnostjo

Home » Review » Fitness » Narediti varno prakso joge med nosečnostjo

 Narediti varno prakso joge med nosečnostjo
Pred rojstvom joga je priljubljen način za Awaiting mame, da se raztezajo in se sprostite med nosečnostjo, ter se naučijo tehnik, ki jih lahko uporabijo pri porodu. Če greste na prenatalne joge, bodo poze treba prilagoditi nosečnosti, če je to potrebno, če pa želite, da vadite sami ali pa se sprašujejo, zakaj se je treba izogibati posebne poze, ta vodnik česar je vse jasno, za vas.

Poskrbite, da se posvetujete s svojim prenatalno izvajalca zdravstvenega varstva se pred začetkom vadbe režima, še posebej, če imate nosečnosti z visokim tveganjem.

Varne predstavlja za joge med nosečnostjo

Te poze so varni za nosečnice, ko pravilno izvaja:

Hip odpirači : Poses kot golob, bojevnik II, trikotnik, ardha chandrasana, baddha konasana in kolena na gležnju bo pomagal ustvariti prožnost, ki jo lahko naredite porodu lažje.

Stranski raztegne : Gate predstavlja in variacije na stransko desko, med drugim stranskih odsekih, počutite posebno dobro, ko vaš trebuh začne počutiti prenatrpani.

Vseh štirih : Pozicije, kot so mačke kravo bi dobili otroka v optimalni položaj za rojstvo (glavo navzdol, nazaj v trebuhu). Ta poza je mogoče uporabiti, da poskusite in nato medeničnih otroka kasneje v nosečnosti, če vaš pred rojstvom izvajalca zdravstvenih priporočljivo.

Stalni predstavlja : Ko vaš trebuh raste, začeli širiti svoje stališče v stoje pozah. Bodite noge vsaj s hip-odmiku da bi naredili prostor za udarec, še posebej, če upogibanje naprej. Ta pred rojstvom sonce pozdrav ponuja lepo alternativo med nosečnostjo.

Pomeni, da bi morala Noseče ženske bi se izognili

Nosečnice naj se izogibajo te gibe in pozah:

Over-odsek : Telo proizvaja hormon vso nosečnost imenovano relaksin, ki je namenjen za mehčanje svoje toge dele (kot so kosti in vezi), da bi naredili prostor za otroka in se pripraviti na rojstvo. To je enostavno preveč raztezajo in poškoduje sebe. Poskusi, da bi se izognili nadaljnjemu gredo v pozah, kot ste navajeni, ker je potegnil vezi je resna poškodba, ki traja dolgo časa, da se zacelijo. Še posebej zavedati kolena.

Nosečnice so dovzetni za prekomerno raztezanje zaradi hormona Relaxin. Prepričajte se, da prilagodi svoje poze, da se prepreči poškodbe.

Pletenine : Globoki pletenine iz trebuha, kot ardha matsyendrasana, stiskanje notranje organe, vključno z maternico. Namesto, zvijajte bolj nežno iz ramena, ali bo odprt zasuk, kar pomeni sukanje stran od terminsko pozicijo, tako da je vaš trebuh veliko prostora namesto pridobivanje stisnjena.

Skoki : skoči predstavljajo majhno tveganje za poškodovanju oplojeno jajčece iz maternice in jo je treba zgodaj v nosečnosti izogniti. Kasneje, verjetno ne boste počutili kot skoki.

Hitro dihanje : Treba je preprečiti pranajama, ki zahteva zadrževanje dihanje ali hitro vdihne in izdihne (kot kapalabhati). Začnite vaditi porodnem dih (globokih vdihov skozi nos in exhalations skozi usta), namesto. Ta tehnika ima neposredno vlogo v procesu porodnem. Učenje, da se osredotoči na dihanje in ga uporabi za vas zasidrana v tem trenutku morda najbolj uporabna stvar, ki jo učijo od prenatalno joge.

Inverzije : se obrnemo ne predstavlja tveganje pri otroku, vendar si želim, da bi se izognili padcem. Če niste zelo zadovoljni z inverzije, to ni čas za delo na njih. Več izkušeni jogiji z uveljavljenimi praksami inverzije lahko klic na kateri inverzije storiti, vendar je treba biti pozoren, da je širitev trebuha spreminja ravnotežje. Uporabite zid ali se izogniti zasukov, če se ne počutite, kot jih počne. Vedno lahko nadomestiti noge steni v okolju razreda.

Backbending : Na splošno, ne globoke backbends, kot polna kolesa predstavljajo. Če to pozo lahko izvede pred nosečnostjo, lahko še naprej, da to storite v prvem trimesečju, če se počuti dobro za vas.

Trebušne dela : predstavlja, da so trebušne utrjevalci, kot čoln pomenijo, se je treba izogibati. Mehčanje abs malo jim omogoča, da lažje raztezajo, kar lahko obidete pogoje kot diastasis recti.

Leži na Belly : predstavlja v katerem ležijo na trebuhu, kot cobra, se lahko izvaja v prvem trimesečju, kot je plod še vedno zelo majhna. Kasneje v nosečnosti, je treba te poze treba izogibati in se lahko prekine kadar koli, če povzroča nelagodje.

Leži na Nazaj : V svojem drugem trimesečju, lahko zdravnik odsvetoval leži na hrbtu za daljša obdobja, celo vas spodbuja, da spite na boku. Lahko začnete delaš savasana leži na levi strani, že v nosečnosti, kot ti je všeč. Morda boste želeli uporabiti odeje ali vzglavniki za podporo, da bi se kot doma. Če na koncu ne more znebiti udobno leže, lahko tudi sedi v prekrižanimi nogami položaj.

Bikram joga / Hot Yoga : Dvig temperatura sredice telesu med nosečnostjo ni priporočljivo; Zato, hot joga ni treba vadili. Ne pozabite, joga je o tem, prilagodljiv v mislih kot tudi telesa, bi bilo tako vroče joga privržence izkoristiti to priložnost, da razišče še druge možnosti joge.

Vinyasa Yoga : Če praksi zelo živahna obliko Vinyasa joge, kot Ashtanga ali moči joge, biti fleksibilen in pripravljen prilagoditi svojo hitrost, kot je potrebno ali pa poskusite nežnejši stile, kot vam nosečnost napreduje.

Če želite izvedeti več o posameznem trimesečju, uporabite ta navodila za prvo trimesečje, drugo trimesečje in tretjem trimesečju.