Popoln vodnik za predrojstveni Yoga

Home » Review » Fitness » Popoln vodnik za predrojstveni Yoga

 Popoln vodnik za predrojstveni Yoga
Med nosečnostjo, želite, da ostanejo v formi in to, kar je najboljše za vašega otroka-to-je. Pred rojstvom joga je čudovit način, da oboje. V našem go-go-go svetu, joga nudi prepotrebno priložnost, da upočasni in se povežete z dojenčkom in s svojim telesom, saj preoblikujejo. Ali ste novi na jogo ali že izkušen zdravnik, lahko uživajo številne prednosti joge med nosečnostjo.

Kaj pred rojstvom Joga lahko stori za vas

Ko ste noseči, se včasih počutim kot je vaše telo prevzel tujca. Vse stvari, ki si mislil, da si vedel sami ven skozi okno, kot je vaše telo opravlja svoje neverjetno delo. Sprememba, ki je izven vašega nadzora lahko povzroči, da se počutite izključen iz samozavest.

V jogo, je pogosto dejal, da je vaše telo drugačen vsakič, ko prideš na mat. Delate na sprejemanje, da je sprememba stalnica. V nosečnosti, to je dvakrat res. Joga pomaga znova povezati s svojim telesom in objemu svoje potovanje.

Predporodne joge so odličen način, da se pripravite za postopek porodnem in uživati ​​v družbi drugih nosečnicah, spodbujanju občutka za skupnost, ki ne sme biti podcenjena. “Podporni sistemi in malčke” Veliko novih mame igriščih so se pojavile od obveznic ponarejenih prenatalno joge.

varnostni Premisleki

Joga med nosečnostjo ni prejela veliko znanstveno študijo, vendar pa na splošno velja, da je varna in koristna za večino nosečnice in njihovih plodov.

Če je vaša nosečnost šteje za visoko tveganje, ali imate druge zaplete, se posvetujte s svojim zdravstvenega tima pred začetkom jogo. Tudi če nimate posebnih skrbi, boste morali prilagoditi svojo prakso joge kot vaš otrok raste.

Vaše telo proizvaja hormon relaksin vsej svoji nosečnosti, ki pomaga, da bi naredili prostor za dojenčke in pripravi za dostavo. Prisotnost Relaxin lahko počutite bolj prilagodljivi kot običajno, vendar bodite previdni, da ne prehitevati; je možno tudi, da destabilizira sklepov in vezi v tem času.

Največja nevarnost za nosečnice yoginis pada. Zato, zmanjšati to tveganje, še posebej, ko vaš trebuh začne štrli, s čemer pazite, z uravnoteženjem pozah. Preskoči koli pranajame, ki bi lahko povzročil vrtoglavice, da se zmanjša tveganje omedlevice. Ker je bila Bikram joga je prikazano, da se segreje osnovno telesno temperaturo v nekaterih primerih je treba izogibati.

Joga v prvem trimesečju

Pri prvem trimesečju joge, položajna spremembe so minimalne, saj je velikost vašega trebuha ni res vprašanje še. To je najbolj pomembno, da se v navado tuning v telesu. Morda ste utrujenost in slabost, tako da si dal dovoljenje, da bo to enostavno, če je temu tako.

Večina žensk, ki so že ob jogo lahko nadaljuje s svojimi rednimi rutine, čeprav je dobra ideja, da omenite svojo nosečnost, da vaš učitelj. Če delaš jogo prvič, da je v redu, da začnete s prenatalno razredu.

Joga v drugem trimesečju

V drugem trimesečju je idealen čas, da začnete prenatalni jogo. Ti si verjetno mimo najhujše vaše jutranje slabosti, če bi imel kateri koli. Vaš trebuh se začenja, da je videz, da ste v večji potrebi nosečnosti posameznih pozah in nasvetov.

Kot vaša maternica širi, da je čas, da se ustavite delaš vse poze, kjer ležijo na trebuhu. Izogibajte se tudi globoke pletenine, ki niso zelo udobno na tej točki.

Joga v tretjem trimesečju

V tretje trimesečje joge, vaš trebuh dobi, da je velik dejavnik, zaradi česar več prilagoditve da bi naredili prostor za to v stoje pozah.

Ob širše stališče naredi bolj stabilen, kar je koristno, ker si želijo, da bi se izognili vse, kar bi lahko povzročil padec. Iz tega razloga so inverzije poguma na tej točki v nosečnosti.

2015 raziskava je bila prva spremljati plod med opravljanjem joga predstavlja v tretjem trimesečju. To ni našel dokazov o stiski plodu v katerem koli od 26 položajev poskusov, vključno navzdol obrnjen pes in savasana. Vendar pa lahko te poze še vedno počutim neprijetno, na neki točki, in to je v redu, da jim izogniti.

Če ste novi v Joga

Mnoge ženske, ki še nikoli niso naredili jogo prej ugotovili, da je idealna oblika vadbe v času svoje nosečnosti in drugod. Pri iskanju razred, se držijo tistih z oznako “prenatalna joga,” saj bodo njihovi učitelji najbolje, da vas lahko ustrezno naroči.

Če vam gredo v redni razred, se prepričajte, da povem učitelja ste noseči. Nekatere ženske imajo le priložnost, da se prenatalni jogo v tretjem trimesečju. Še vedno boste imeli koristi od razredov, če je to vaš položaj, ampak prej v nosečnosti lahko začnete, bolje je.

Če imate Joga Izkušnje

Joga privržence bodo z veseljem vedeli, da bodo lahko še naprej vaditi med nosečnostjo. Lahko nadaljujete z jemanjem redne razrede, dokler se vam to zdi tako, vendar, še enkrat, se prepričajte, da naj učitelj da ste noseči. Nikoli ne čutijo dolžni opravljati na svoj intenzivnosti pred nosečnostjo.

Če ste namenjen domači zdravnik, začeli delati predporodne sončne pozdrave. Študija zgornje smernice trimesečju, da poskrbite, da boste razumeli, kar predstavlja izogniti. To je tudi dobra ideja, da sprejmejo nekatere predporodne tečaji joge za izpolnjevanje drugih mame-biti in učiti o porodu.

Top 5 Prenatal joga predstavlja

Obstaja veliko joga poze, ki so udobno in varno narediti med vašim devetih mesecih (in druge, ki se ne priporoča). To pet so tisti, ste zelo verjetno videli vključiti v prenatalne joge:

  1. Cat-krava Stretch ( Chakravakrasana ): Nežna način, da se zbudiš vaše hrbtenice, da pomaga tudi vaš otrok dobil v najboljšem položaju za dostavo
  2. Gate Pose ( Parighasana ): Stranski odsek, ki vam pomaga, da malo več prostora v prenatrpanih trebuhu
  3. Warrior II ( Virabhadrasana II ): Stojni držo, da okrepi svoje noge in odpre svoje boke
  4. Čevljarska pomenijo ( baddha Konasana ): Nežna kolka odpirač ki se razteza notranje stegna; uporabo rekvizitov pod vsako koleno za podporo, če je to potrebno
  5. Noge-Up-The-Wall ( Viparita Karani ): An protistrup za otekle gležnje in noge

Joga po nosečnosti

Ko imate otroka, morda želijo nadaljevati svojo prakso joge. Zdravniki ponavadi priporočajo šest tednov časa za obnovo nove matere po vaginalnem porodu in dlje po carskim rezom.

Ko ste dobili OK od vašega zdravstvenega zdravnika in nimajo pomembnega krvavitve, ste pripravljeni narediti poporodno jogo, bodisi sami ali v mama in dojenček razredu. Nekatere poze pomoč doječim materam boj proti nazaj in vratu bolečine.

Končna misel

Nosečnost lahko razburljivo in poseben čas, vendar je tudi nekoliko skrivnostno. Joga pomaga vam orodja za upočasnitev in uživajte izkušnjo sprejema in spoštuje neverjetno stvar vaše telo počne.

Lepljenje čas z drugimi nosečnice je ena resnična korist ob predporodne razredov. Tudi če imate partnerja v nosečnosti, da oseba, ki se ne bo po fizičnih sprememb, ki ste jih. Vstop skupnost nosečnic je lepa in dragocena stvar.