Power Jóga története és egészségügyi előnyei

Home » Review » Yoga Basic » Power Jóga története és egészségügyi előnyei

 Power Jóga története és egészségügyi előnyei
Teljesítmény jóga egy általános kifejezés, amelyet olyan erőteljes, fitness-alapú megközelítés a vinjásza stílusú jóga. Bár sokan úgy vélik, hatalom jóga felületes „tornaterem jóga,” ez a stílus a jóga eredetileg szorosan mintájára a Astanga módszer.

Teljesítmény jóga magában atletikus Ashtanga, köztük sok vinyasas (sorozat pózok végezni sorozata), de ad minden tanár a rugalmasságot, hogy tanítani minden jelent, bármilyen sorrendben, hogy minden osztály más. A hangsúly a szilárdság és a rugalmasság, teljesítmény jóga hozta jóga a tornatermek, az Amerikai emberek kezdték látni a jóga, mint egy módja annak, hogy dolgozzanak ki.

Ki találta Power Jóga?

Az „elektromos jóga” vált népszerűvé az 1990-es évek, amikor két amerikai jóga tanár, aki tanult Astanga guru Sri K. Pattabhi Jois kezdett, hogy mit tanultak könnyebben elérhető, hogy a nyugati diákok. Azt is akart távolodni a merev Ashtanga szekvencia, amely egy sor sor jelent, hogy mindig történik ugyanabban a sorrendben.

Bryan Kest székhelyű Los Angeles, és Beryl Bender Birch, New York-ban, a leggyakrabban jóvá a közel egyidejű találmány hatalmi jóga szemközti partján. Mindkettő része a második generációs amerikai Ashtanga diákok; Kest eredetileg tanult David Williams és Bender Született jóga guru Norman Allen. Williams és Allen mindketten között Jois első nyugati tanítványai. Kest ment tanulni Jois Mysore, India. Bender Birch, aki korábban tett Sivananda, Kundalini, és Iyengar jóga, dolgozott Jois utazásai alatt az Egyesült Államokban az 1980-as.

Kest és Bender Született mindkét kifejezést használta hatalom jóga különbséget az intenzív, áramló stílus jóga őket tanítani a gyengéd nyújtással és meditációs alapú gyakorlat, hogy sok amerikai járó jóga. Bender Birch azt mondta, hogy amikor ő kezdi óráira hatalom jóga, ő még ma is tanítják a Ashtanga sorozata jelent.

Néhány hagyományos jóga tanár utasítsa hatalom jóga, mint egy reklámfogás, hogy aláássa a holisztikus és szellemi alapjait a klasszikus formák a gyakorlatban, és elhelyezi túl sok stressz testmozgás.

Stílusok Power Jóga

Larry Schultz, aki tanult Ashtanga a Jois kezdve az 1980-as években, ugyancsak egyfajta hatalmi jóga ikonikus San Francisco stúdió, „Ez a jóga,” az 1990-es években. Schultz szakított Jois által kifejlesztett eljárással összekeverjük jelent az első három Ashtanga sorozat. Schultz később kodifikált ő megközelítése egy stílust nevezte „rakéta jóga.”

Baron Baptiste egy másik jól ismert jógaoktató, aki sikeresen vezette saját stílusát hatalom jóga, Baptiste Teljesítmény Vinyasa. Baptiste szintén vizsgálták Iyengar és Bikram. A nem-specifikus távú villamos energia jóga adta mindegyik újítók a szabadságot, hogy dolgozzon módszerek és jelent minden befolyásukat egyidejűleg, hogy valami újat.

Bár teljesítmény jógaórák eltérőek a tanár tanár, akkor számíthat arra, hogy talál valami intenzív áramló jóga minimális mennyiségű kántálás és a meditáció. Sok tornatermek és egészség klub, különösen vették fel a kifejezést, mint lehetőség arra, hogy az ügyfélkör tudjuk, hogy ez komoly feladat. Ha úgy dönt, hogy megpróbál egy hatalmi jóga, előkészíti, hogy keményen dolgozik, és izzadjon.

Egészségügyi előnyei Power Jóga

Teljesítmény jóga szerelmeseinek azt mondják, hogy fokozza az állóképességet, a rugalmasság, a testtartás és a mentális fókuszt. Mint minden fizikai tevékenység, ez is oldja a feszültséget, és felszabadítja méreganyagok a verejték. Mivel ez a szigorú, akkor több kalóriát éget el, mint a legtöbb hagyományos jóga és így segíthet a fogyás.

néhány Ellenjavallat

Mielőtt fejest ugrik, tartsa szem előtt, hogy a hatalom a jóga kemény munka, és nem mindenki számára. Általában érdemes elkerülni, ha:

  • Ön nincs jó állapotban. Power Jóga, legalább megköveteli, hogy mérsékelten illik, különben a fizikailag intenzív ászanák (pózok) a végén több kárt csinál, mint hasznot.
  • Terhes vagy. Bizonyos ászanák potenciálisan komplikációkat okozhat a terhesség alatt. (Ehelyett próbálja prenatális jóga osztályok, amelyek szelíd és tervezett terhes nők esetében.)
  • Szenved a krónikus fizikai betegség, mint például a cukorbetegség vagy ízületi gyulladás

Ha bármilyen problémája van, akkor a legjobb, hogy konzultáljon az egészségügyi szolgáltató, mielőtt megpróbálja hatalom jóga vagy bármilyen megerőltető testmozgás.