Power Yoga Ιστορία και Οφέλη για την υγεία

Home » Review » Yoga Basic » Power Yoga Ιστορία και Οφέλη για την υγεία

 Power Yoga Ιστορία και Οφέλη για την υγεία
Power Yoga είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια έντονη, γυμναστήριο προσέγγιση της vinyasa στυλ γιόγκα. Αν και πολλοί θεωρούν ότι η γιόγκα δύναμη να είναι επιφανειακή «γιόγκα γυμναστήριο,» αυτό το στυλ της γιόγκα αρχικά ως υπόδειγμα η μέθοδος Ashtanga.

Power Yoga ενσωματώνει την αθλητική της Ashtanga, συμπεριλαμβανομένων πολλά vinyasas (σειρά πόζες γίνουν με τη σειρά), αλλά δίνει σε κάθε καθηγητή τη δυνατότητα να διδάξει οποιαδήποτε πόζες με οποιαδήποτε σειρά, κάνοντας κάθε κατηγορίας διαφορετικά. Με έμφαση στην δύναμη και την ευελιξία, γιόγκα εξουσία έφερε γιόγκα στα γυμναστήρια της Αμερικής καθώς οι άνθρωποι άρχισαν να βλέπουν τη γιόγκα ως ένας τρόπος για να ασκηθείτε.

Ποιος ανακάλυψε Power Yoga;

Ο όρος «γιόγκα εξουσία» έγινε δημοφιλής κατά τη διάρκεια τα μέσα της δεκαετίας του 1990, όταν δύο αμερικανικά δάσκαλοι της γιόγκα που είχε σπουδάσει με Ashtanga γκουρού Sri K. Pattabhi Jois άρχισε να κάνει ό, τι είχαν μάθει πιο προσιτή στη Δυτική φοιτητές. Ήθελαν επίσης να απομακρυνθεί από την άκαμπτη ακολουθία Ashtanga, η οποία είναι ένα σύνολο σειρά από πόζες που γίνονται πάντα με την ίδια σειρά.

Bryan Kest, με έδρα το Λος Άντζελες, και Beryl Bender Birch, με έδρα τη Νέα Υόρκη, είναι πιο συχνά πιστώνεται με την σχεδόν ταυτόχρονη εφεύρεση της γιόγκα εξουσία απέναντι ακτές. Και οι δύο ήταν μέρος της δεύτερης γενιάς των φοιτητών αμερικανικής Ashtanga? Kest αρχικά μάθει από τον David Williams και Bender γέννησης από τη γιόγκα γκουρού Norman Allen. Williams και Allen ήταν και οι δύο από τις πρώτες δυτικές φοιτητές Jois του. Kest πήγε για να μελετήσει με Jois σε Mysore, Ινδία. Bender Birch, ο οποίος είχε προηγουμένως κάνει Σιβανάντα, Kundalini, και Iyengar γιόγκα, συνεργάστηκε με Jois κατά τη διάρκεια ταξιδιών του στις Ηνωμένες Πολιτείες στη δεκαετία του 1980.

Kest και Bender γέννησης και χρησιμοποίησε τον όρο γιόγκα εξουσία να διαφοροποιήσει την έντονη, ρέει το στυλ της γιόγκα που δίδασκαν από το απαλό τέντωμα και διαλογισμού πρακτικές που πολλοί Αμερικανοί που σχετίζονται με τη γιόγκα. Bender Birch έχει πει ότι όταν άρχισε να καλεί μαθήματα γιόγκα εξουσία της, εξακολουθεί να διδάσκονται τη σειρά Ashtanga της πόζες.

Μερικά συμβατικά δάσκαλοι γιόγκα απορρίψει γιόγκα εξουσία ως ένα τέχνασμα που υπονομεύει την ολιστική και πνευματικά θεμέλια των κλασικών μορφών της πρακτικής και τοποθετεί πάρα πολύ άγχος για τη σωματική άσκηση.

Στυλ της Power Yoga

Larry Schultz, ο οποίος μελέτησε Ashtanga με Jois ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1980, εισήγαγε επίσης μια μορφή γιόγκα εξουσία σε εικονική Σαν Φρανσίσκο στούντιό του, «Είναι Yoga,» στις αρχές του 1990. Schultz έσπασε με μέθοδο Jois, κάνοντας ανάμιξη μαζί πόζες από τις τρεις πρώτες σειρές Ashtanga. Schultz αργότερα κωδικοποιημένη προσέγγισή του σε ένα στυλ που ονομάζεται «πυραύλων γιόγκα.»

Baron Baptiste είναι ένα άλλο πολύ γνωστό δασκάλα γιόγκα που έχει δημιουργήσει με επιτυχία το δικό του στυλ της γιόγκα εξουσία, Baptiste ισχύος Vinyasa. Baptiste είχε επίσης σπουδάσει Iyengar και Bikram. Χρησιμοποιώντας την μη-ειδική γιόγκα διάρκειας ισχύος έδωσε κάθε μία από αυτές τις καινοτόμους την ελευθερία να σχεδιάσετε τις μεθόδους και θέτει από όλες τις επιρροές τους ταυτόχρονα να δημιουργήσει κάτι νέο.

Αν και μαθήματα γιόγκα εξουσία διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό από δάσκαλο σε δάσκαλο, μπορείτε να περιμένετε να βρείτε κάποια έντονη ρέει γιόγκα με μια ελάχιστη ποσότητα ύμνους και διαλογισμό. Πολλά γυμναστήρια και κέντρα υγείας, ειδικότερα, έχουν αναλάβει τον όρο ως έναν τρόπο για να αφήσει την πελατεία τους, γνωρίζουν ότι αυτό είναι σοβαρό άσκηση. Αν αποφασίσετε να δοκιμάσετε ένα μάθημα γιόγκα εξουσία, να προετοιμαστούν για να εργαστούν σκληρά και να ασκηθείτε.

Οφέλη για την υγεία της Power Yoga

Οι λάτρεις Power Yoga λένε ότι βελτιώνει την αντοχή, την ευελιξία, τη στάση του σώματος και την ψυχική εστίαση. Όπως όλες οι σωματικές δραστηριότητες, ανακουφίζει επίσης την ένταση και απελευθερώνει τοξίνες μέσω του ιδρώτα. Επειδή είναι αυστηρή, καίει περισσότερες θερμίδες από ό, τι πιο παραδοσιακές μορφές της γιόγκα και ως εκ τούτου μπορεί να βοηθήσει με την απώλεια βάρους.

Μερικές Προειδοποιήσεις

Πριν πάρετε τη μεγάλη απόφαση, να έχετε κατά νου ότι η γιόγκα εξουσία είναι σκληρή δουλειά και δεν είναι για όλους. Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να το αποφύγει, αν:

  • Δεν είναι σε καλή κατάσταση. Power Yoga, κατ ‘ελάχιστον, απαιτεί από εσάς να μετρίως ταιριάζει, αλλιώς, τα σωματικά εντατικές asanas (στάσεις) μπορεί να καταλήξει να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.
  • Εισαι εγκυος. Ορισμένες asanas μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. (Αντ ‘αυτού, δοκιμάστε προγεννητική μαθήματα γιόγκα, τα οποία είναι ήπια και έχουν σχεδιαστεί για τις έγκυες γυναίκες.)
  • Πάσχετε από μια χρόνια σωματική ασθένεια, όπως ο διαβήτης ή αρθρίτιδα

Αν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες, είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν δοκιμάσετε γιόγκα εξουσία ή οποιαδήποτε μορφή έντονης σωματικής άσκησης.