Power Yoga Historia och hälsofördelar

Home » Review » Yoga Basic » Power Yoga Historia och hälsofördelar

 Power Yoga Historia och hälsofördelar
Power Yoga är en allmän term som används för att beskriva en kraftfull, fitness baserad metod för vinyasa stil yoga. Även om många anser power yoga för att vara ytlig “gym yoga,” denna typ av yoga ursprungligen nära förebild Ashtanga metoden.

Power Yoga inkorporerar dopningen av Ashtanga, inklusive massor av vinyasas (serie poser gjorda i följd), men ger varje lärare möjlighet att undervisa några poser i valfri ordning, vilket gör varje klass annorlunda. Med sin betoning på styrka och flexibilitet, power yoga förde yoga i gym i Amerika som folk började se yoga som ett sätt att träna.

Vem uppfann Power Yoga?

Termen “power yoga” blev populär under mitten av 1990-talet när två amerikanska yogalärare som hade studerat med Ashtanga guru Sri K. Pattabhi Jois började göra vad de hade lärt sig mer tillgängliga för västerländska elever. De ville också komma bort från den stela Ashtanga sekvensen, som är en uppsättning serie poser som alltid görs i samma ordning.

Bryan KEST, baserat i Los Angeles, och Beryl Bender Birch, baserad i New York, oftast krediteras med den nästan samtidiga uppfinningen av kraftyoga på motsatta kuster. Båda var en del av den andra generationen av amerikanska Ashtanga studenter; KEST ursprungligen lärt David Williams och Bender Född från yoga guru Norman Allen. Williams och Allen var båda bland Jois första västerländska elever. KEST fortsatte med att studera med Jois i Mysore, Indien. Bender Birch, som tidigare hade gjort Sivananda, Kundalini och Iyengar yoga, arbetat med Jois under hans resor till USA på 1980-talet.

KEST och Bender Född båda använde termen power yoga för att skilja den intensiva, flödande stil yoga de lärde från den milda stretching och meditation baserade metoder som många amerikaner i samband med yoga. Bender Birch har sagt att när hon började kalla henne klasser power yoga, hon fortfarande lärde Ashtanga sekvens poser.

Vissa konventionella yogalärare avfärda power yoga som en gimmick som underminerar den holistiska och andliga grunden för de klassiska formerna av praxis och placerar för mycket stress på fysisk träning.

Stilar av Power Yoga

Larry Schultz, som studerat Ashtanga med Jois början på 1980-talet införde också en form av makt yoga hans ikoniska San Francisco studio, “Det är Yoga” i början av 1990-talet. Schultz bröt med Jois metod genom att blanda samman poser från den första tre Ashtanga serien. Schultz senare kodifierade hans inställning till en stil han kallade “rocket yoga.”

Baron Baptiste är en annan välkänd yogalärare som framgångsrikt har etablerat sin egen stil av makt yoga, Baptiste Ström Vinyasa. Baptiste hade också studerat Iyengar och Bikram. Med hjälp av icke-specifik term power yoga gav var och en av dessa innovatörer friheten att dra metoder och utgör från alla sina influenser samtidigt för att skapa något nytt.

Även power yoga varierar kraftigt från lärare till lärare, kan du förvänta dig att hitta några intensiva flödande yoga med en minimal mängd av mässande och meditation. Många gym och klubbar hälsa, i synnerhet, har tagit upp begreppet som ett sätt att låta sina kunder vet att detta är allvarligt övning. Om du bestämmer dig för att prova en power yoga klass, förbereder sig för att arbeta hårt och att träna.

Hälsofördelar Power Yoga

Power Yoga entusiaster säger att det förbättrar uthållighet, flexibilitet, hållning, och mental fokus. Liksom alla fysiska aktiviteter, lindrar också spänningar och frigör gifter genom svett. Eftersom det är strikt, bränner det mer kalorier än de flesta traditionella former av yoga och därför kan hjälpa till med viktminskning.

några varningar

Innan du tar steget, kom ihåg att makt yoga är hårt arbete och är inte för alla. I allmänhet bör du undvika det om:

  • Du är inte i bra form. Power yoga, åtminstone, måste du vara måttligt passa-annars fysiskt intensiva asanas (poser) kan hamna göra mer skada än nytta.
  • Du är gravid. Vissa asanas kan potentiellt orsaka komplikationer under graviditeten. (Försök istället prenatal yoga klasser, som är skonsamma och utformade för gravida kvinnor.)
  • Du lider av en kronisk fysisk sjukdom som diabetes eller artrit

Om du har några frågor, är det bäst att rådgöra med din läkare innan du försöker power yoga eller någon form av ansträngande fysisk träning.