Sådan Fix en Slippery yogamåtte

Home » Review » Yoga Basic » Sådan Fix en Slippery yogamåtte

 Sådan Fix en Slippery yogamåtte
Når du endelig gøre det store spring at eje din egen yogamåtte, kan det være mere end en smule skuffende at opdage, at din såkaldte klæbrig måtten har ingen trækkraft overhovedet. Bortset fra at være irriterende, hvis du virkelig er glider på din måtten, kan du skade dig selv. Der er et par effektive måder at bryde i din nye måtten, men før du tager handling er det vigtigt at vide, hvilken slags mat, du har.

Hvilken slags Mat Skal du bruge?

De fleste glat-når-nye yoga måtter er af den grundlæggende PVC sort, ligesom en Gaiam mat fra Target. Selv premium PVC måtter ligesom Manduka PRO kan være glat i første omgang. Dette er især frustrerende, da det føles som om du lige har betalt $ 100 for en måtte med ingen greb overhovedet.

Gummi, TPE og polyurethan måtter tendens til ikke at have den samme oprindelige glathed som PVC dem. Faktisk stor greb fra get-go er en stor kryds i plus kolonnen for disse typer af måtter. Hvis glide på din måtten er et stort problem for dig. du måske ønsker at undersøge en af ​​disse alternative materialer, når det er tid til at opgradere. Gummimåtter omfatter Jade Harmony og Manduka EKO, TPE måtterne er lavet af Kulae og andre, og gummi / polyurethan hybrider tilbydes af Lululemon og Liforme. Disse typer af måtter har den yderligere fordel at være bionedbrydelige, i modsætning til PVC. Hvis du føler dig forvirret over de muligheder, kan vores sammenligning diagram hjælpe.

Hvad skal man gøre

Hvis du allerede har en PVC mat, skal du ikke fortvivle! Den væsentligste forskel mellem den nye skinnende ren mat og godt slidte udgave fra din gym er indlysende: din måtten skal være slidt ned lidt. Du kan fremskynde modningen ved at vaske din måtte med vand. Tynde PVC måtter (dem, du kan nemt foldes op, dvs. ikke den Manduka PRO) kan endda drage fordel af en køre gennem vaskemaskinen blide cyklus. Ingen sæbe er nødvendigt, og vær sikker på du tillader masser af tid for den at lufttørre. Fordi yoga måtter er absorberende, at få dem helt tørre kan tage op til flere dage. Fortsæt med at bruge din måtten, og det vil snart erhverve en slip-fri overflade.

Hvis du har virkelig svedige håndflader eller fødder, der volder dig til at glide, skal du måske bruge et håndklæde med din måtten. Placering af et standard håndklæde over forsiden af ​​din måtten kunne være alt det tager. Du kan bruge den til at tørre hænderne eller placere dine håndflader på håndklædet, når du laver rejser ligesom vender nedad hund. Bare sørg håndklædet er på måtten, så den ikke glider. Hvis du fortsætter med at glide, kig ind i en skridsikker produkt ligesom Yogitoes Skidless håndklæde. Denne type af vaskbare, absorberende håndklæde er designet til at blive brugt over din yogamåtte for ekstra trækkraft og er især populær for hot yoga praksis.

Hvad man ikke skal gøre

Der er nogle temmelig dårlig rådgivning derude om hvordan man kan bryde i din måtten. Brug ikke æblecidereddike, som er en stærk syre, at behandle eller vaske dit måtten. Sollys og salt vil nedbryde gummi, TPE og polyurethan, og vil sandsynligvis ikke gøre meget godt, selv for en PVC mat.