Sådan må Ocean Breath (Ujjayi Pranayama) i yoga

Home » Review » Meditation » Sådan må Ocean Breath (Ujjayi Pranayama) i yoga

 Sådan må Ocean Breath (Ujjayi Pranayama) i yoga

Også kendt som:  Hvislen Breath, Victorious Breath, Darth Vader Breath

Mål: Breathing

Niveau: Begynder

Ocean Breath ( Ujjayi Pranayama ) er der oftest bruges til støtte for yogastillinger, især i Vinyasa stil. I denne vejrtrækning teknik, du reducere mængden af luft, der kan passere gennem din hals, forlænge din ånde cyklus. Hver indånding og udånding er lang, fuld, dyb, og kontrolleret. Du kan lære dette åndedrag, mens du sidder i en behagelig cross-legged position. Når du får hænge af det, begynde at bruge det under din yoga praksis.

Fordele

Ocean Breath koncentrerer og dirigerer ånde, hvilket giver asana praksis ekstra kraft og fokus. Det øger iltforbrug. En klinisk undersøgelse fra Institut for neurofysiologi ved National Institute of Mental Health og neurovidenskab i Bangalore, Indien fandt ujjayi pranayama kan øge din ilt forbrug i praksis med omkring 50 procent.

Øve denne vejrtrækning mønster også beroliger kroppens flyvning eller flyvning svar. Din krop fortæller dig, at det ønsker at komme ud af en anledning så hurtigt et muligt, men med dyb vejrtrækning du siger i resonse, at alt er OK, og du kan holde i længere tid.

En anden måde at tænke på Ujjayi ånde er at visualisere din hals som en haveslange, med åndedrættet passerer igennem som en lille strøm af vand. Hvis du lægger din tommelfinger delvist over åbningen af ​​slangen, øger du kraften i det vand, der kommer igennem. Det er den samme ting du gør med din hals under ujjayi vejrtrækning. Den luft, der kommer ind gennem din sammensnøret hals er en kraftfuld, instrueret åndedrag som du kan sende ind i dele af kroppen, der har brug for det i løbet af din praksis.

Vinyasa yoga kaldes ofte ånde-synkroniseret bevægelse, hvilket betyder, at du flytter fra et positur til den næste på en indånding eller udånding af åndedrættet. Men denne vejrtrækning mønstre ikke bare for strømmende yoga stilarter, det er en fuld dyb langsom indånding, der kan opfordre til at hjælpe dig med at finde din reserve tank i lang besidder.

Trin-for-trin instruktioner

  1. Sid op høj med afslappede skuldre væk fra dine ører og lukke øjnene. For at forberede, bliver klar over din ånde uden at forsøge at styre det overhovedet. Den begynder at inhalere og udånder gennem munden, hvis du har været at trække vejret gennem næsen.
  2. Medbring din bevidsthed til din hals. På din udånder, begynder at tone bagsiden af ​​din hals (dit glottis eller bløde gane), let at indsnævre passagen af ​​luft. Forestil dig, at du er dug op et par briller. Du skulle høre en blød hvislende lyd.
  3. Når du er fortrolig med den udånder, begynde at anvende den samme sammentrækning af halsen til inhalerer. Du bør endnu en gang høre en blød hvislende lyd. Det er her, navnet på åndedrættet kommer fra: det lyder som havet. (Det lyder også som Darth Vadar.)
  4. Når du er i stand til at styre halsen på både inhalerer og udånder, lukke munden og begynde at trække vejret gennem næsen. Fortsætte med at anvende den samme toning til halsen, som du gjorde, da munden var åben. Åndedrættet vil stadig gøre en kraftig støj kommer ind og ud af næsen. Dette er ujjayi ånde.
  5. Nu begynder at bruge denne ånde i løbet af din praksis. Hvis læreren fortæller dig at flytte på en inhalere, gøre det til en ujjayi inhalerer. Hvis du har brug for lidt noget ekstra til at støtte dig, mens du holder en positur, husk dette ånde og anvende den.

Almindelige fejl

Den mest almindelige fejl i Ocean Breath strammer din hals. Du ønsker kun en lille indsnævring.

Ændringer og variationer

Øv Ocean Breath ofte som du er ved at blive fortrolig med den praksis. Du vil være i stand til at bruge det i din yoga sessioner uden at skulle holde pause. Har din yoga instruktør give dig feedback på, om du gør det korrekt eller har brug for yderligere stikord eller modifikationer.

Avancerede praktiserende læger kan udforske andre variationer med ordentlig instruktion. Ved hjælp af muskulære låse ( Bandha ) er en avanceret teknik, som er breath tilbageholdelser (kumbhakas).

Sikkerhed og forholdsregler

Hvis du har åndedrætsbesvær eller en tilstand, såsom astma, kan denne vejrtrækning mønster være svært. Sikre, at du trækker vejret nok og afslutte praksis, hvis du føler dig svimmel eller uklar. Du skal ikke føle nogen smerte i løbet af denne praksis.