Satyananda Yoga – Ce este, asanas și beneficii

Home » Review » Yoga Basic » Satyananda Yoga – Ce este, asanas și beneficii

Satyananda Yoga - Ce este, asanas și beneficii

De-a lungul anilor, conceptul de yoga modernă a evoluat. Istoria yoga datează din cele mai vechi timpuri, când asane yoga au fost incluse în rutina de zi cu zi a oamenilor. Yoga poate fi practicat de unul și de toate. Yoga are diferite forme, dintre care unul este Satyananda Yoga.

Satyananda Yoga este aclamat la nivel internațional și a fost dezvoltat de un maestru arta de yoga modernă, Swami Satyanand Saraswati. Aceasta este o astfel de formă de yoga, care include toate ramurile importante de yoga cum ar fi yoga bhakti, Pranayam, Hațhayoga, raja yoga, etc. Aspectul principal al acestei forme de yoga, este că acesta este unul dintre tipurile sale.

Cei mai mulți oameni s-ar putea obține confuz cu privire la ce tip de yoga este potrivit pentru ei. Satyananda Yoga Nidra este acel tip pe care oricine le poate efectua. Acesta poate fi practicat de unul și toți, indiferent de vârstă sau de sănătate fizică. Practicarea meditației în mod regulat, vă poate ajuta să scapi de diverse boli și chiar ajuta în atingerea păcii.

Satyananda Yoga este un amestec perfect de vechi precum și forma modernă de yoga. Meditație, asane și exerciții de respirație sunt toate incluse în această formă de yoga. Dacă doriți să aflați Yoga Nidhra de Swami Satyananda Saraswati, nu încercați acești pași și începe:

1. Asana:

Asana este un aspect important al yoga. Trebuie să stăpânească asane yoga pentru a practica cu succes Satyananda yoga. Beneficiile asane fac includ flexibilitate, îmbunătățirea sănătății și stabilitate mentală. Bhujangasan , Dhanurasan , Padmasana , Paschimottanasana , Shalbasana , Majrasana , Swastikasana , Tadasana , Vajrasana sunt diferite forme de asane care sunt incluse în Satyananda Yoga. Asane ajuta să vă relaxați corpul și să – l mai suplă și plină de energie. După ce face asane, o nouă energie curge prin corpul vostru , care vă oferă un sentiment bun.

2. Prănăyăma:

Respiratia este din nou o componentă vitală a Satyananda yoga. Trebuie să aibă un control deplin asupra respirației lui / ei. În timp ce faci yoga, ar trebui să fie capabil să înțeleagă foarte bine când să inhaleze și când să expirați. Dacă sunteți capabili de a obține acest drept, atunci cu siguranță puteți face pranayama în mod corespunzător.

În timp ce practica pranayama, trebuie să aibă cunoștințe solide de mudrelor. Energia care este creat în timp ce practica meditatia sau prănăyămei este transferat la corpul nostru prin mudra. Acesta este motivul pentru care unul trebuie să aibă o bună cunoaștere a mudrelor.

  • În timp ce faci mudre, atingeți vârful degetul arătător mâna cu vârful degetului mare. Păstrați celelalte trei degete drepte. Aceasta este Mudra perfectă în timp ce practica pranayama sau scandau „OM“.

Urmați acești pași simpli pentru a practica pranayama la domiciliu:

– Păstrați ambele nari deschise si apoi inspiri si expiri, cu atât pasajele nazale. Acest tip de pranayama este respirație rapidă cu ambele părți nazale. Unul ar trebui să inhaleze și expirați la viteza maximă.

– Încercați să faceți Mudra menționată mai sus și apoi se închide nara dreaptă, și inhaleze cu nara stanga, apoi imediat închide nara stângă și expirați cu nara dreaptă. În acest fel, încercați să respirație prin schimbarea nari.

Practicarea Pranayama de zi cu zi vă ajută să vă pentru a obține pacea mentală. Este, de asemenea, împrospătează trupul și sufletul.

3. Meditație:

În Satyananda yoga, există diferite tehnici de meditație pe care le poti practica. De asemenea, mudra este foarte importantă în timp ce medita. Mudra creează o energie pozitivă, care apoi se transferă în corpul dumneavoastră o dată ce finalizați meditația ta.

Practicarea meditației de zi cu zi vă ajută să scapi de stres; creste nivelul de concentrare și te face mai conștient de mintea și sufletul. Acesta vă învață modul perfect de viață de viață.
O clasă de yoga Satyananda asigură că obțineți o expunere la orice – chiar de la ăsane la meditație. La finalul sesiunii de yoga Satyananda, asigurați – vă că ați cânta întotdeauna „OM“ de 11 ori cu voce tare. Vibrația pe care îl creează, vă oferă o energie pozitivă pe tot parcursul zilei.