Satyananda Yoga – Wat is, asana’s en voordelen

Home » Review » Yoga Basic » Satyananda Yoga – Wat is, asana’s en voordelen

Satyananda Yoga - Wat is, asana's en voordelen

In de loop der jaren heeft het concept van de moderne yoga geëvolueerd. De geschiedenis van yoga gaat terug naar de oude tijden toen yoga asana’s in de dagelijkse routine van mensen werden opgenomen. Yoga kan worden beoefend door iedereen. Yoga heeft verschillende vormen, waarvan één Satyananda yoga.

Satyananda yoga is internationaal geprezen en werd ontwikkeld door een moderne kunst yoga meester, Swami Satyanand Saraswati. Dit is één dergelijke vorm van yoga waarbij alle hoofdtakken van yoga zoals bhaktiyoga, pranayam, hathayoga, rajayoga, etc. omvat het belangrijkste aspect van deze vorm van yoga is dat het een van de soorten.

De meeste mensen zouden in de war raken over welke vorm van yoga is geschikt voor hen. Satyananda yoga nidra is dat type dat iedereen kan uitvoeren. Het kan worden beoefend door iedereen, ongeacht leeftijd of lichamelijke gezondheid. Het beoefenen van meditatie op een regelmatige basis kan u helpen om zich te ontdoen van verschillende ziekten en zelfs helpen bij het bereiken van vrede.

Satyananda yoga is een perfecte mix van de oude en moderne vorm van yoga. Meditatie, asanas en ademhalingsoefeningen zijn allemaal opgenomen in deze vorm van yoga. Als u wilt Yoga Nidhra leren door Swami Satyananda Saraswati, probeer deze stappen en de slag te gaan:

1. Asana:

Asana is een belangrijk aspect van yoga. Men moet yoga asanas beheersen om met succes te oefenen Satyananda yoga. De voordelen van het doen van asanas onder meer flexibiliteit, een betere gezondheid en mentale stabiliteit. Bhujangasana , dhanurasana , Padmasana , Paschimottanasana , Shalbasana , Majrasana , Swastikasana , Tadasana , Vajrasana zijn verschillende vormen van asana’s die zijn opgenomen in Satyananda yoga. Asana u helpen om uw lichaam te ontspannen en maken het meer soepel en energiek. Na het doen van asanas, stroomt een nieuwe energie door je hele lichaam die geeft je een goed gevoel geeft.

2. Pranayama:

Ademen is weer een essentieel onderdeel van Satyananda yoga. Men moet de volledige controle over zijn / haar ademhaling te hebben. Terwijl het doen van yoga, moet u in staat om heel goed te begrijpen wanneer te inhaleren en wanneer om uit te ademen. Als je in staat bent om dat recht te krijgen, dan heeft u zeker kunt pranayama goed te doen.

Tijdens het oefenen pranayama, moet men een gedegen kennis van mudra’s te hebben. De energie die ontstaat tijdens het beoefenen van meditatie of pranayama met mudras overgebracht naar het lichaam. Dat is de reden waarom men nodig heeft om een ​​goede kennis van mudra’s te hebben.

  • Terwijl het doen van mudra’s, raakt het puntje van uw wijsvinger met de punt van je duim. Houd de andere drie vingers recht. Dit is de perfecte mudra tijdens het beoefenen van pranayama of zingen ‘om’.

Volg deze eenvoudige stappen om pranayama thuis oefenen:

– Houdt beide neusgaten opent en in- en uitademen zowel de nasale passages. Dit type pranayama is snel ademen met zowel de nasale kanten. Men moet inademen en uitademen op maximale snelheid.

– Probeer het doen van de bovengenoemde mudra en sluit vervolgens de rechter neusgat, en adem met de linker neusgat, en dan onmiddellijk sluit het linker neusgat en adem uit met het rechter neusgat. Op deze manier proberen te ademen door het veranderen van de neusgaten.

Het beoefenen van pranayama dagelijks helpt u om mentale rust te bereiken. Het verfrist ook uw lichaam en ziel.

3. Meditatie:

In Satyananda yoga, zijn er verschillende meditatietechnieken die je kunt oefenen. Ook, mudra is erg belangrijk tijdens het mediteren. Mudra zorgt voor een positieve energie, die vervolgens wordt overgebracht naar uw lichaam zodra u uw meditatie te voltooien.

Het beoefenen van meditatie elke dag helpt u om zich te ontdoen van stress; het verhoogt je concentratie en maakt je meer bewust van je geest en ziel. Het leert u de perfecte manier van leven leven.
Een Satyananda yogales zorgt ervoor dat u een blootstelling aan alles – vanaf asanas tot meditatie. Aan het einde van uw Satyananda yoga-sessie, zorg ervoor dat u altijd chant ‘OM’ 11 keer hardop. De vibratie die het creëert, geeft je een positieve energie gedurende de dag.