Shakti joga – Kaj je to in kakšne so njegove prednosti?

Home » Review » Fitness » Shakti joga – Kaj je to in kakšne so njegove prednosti?

Shakti joga - Kaj je to in kakšne so njegove prednosti?

Ali se počutite pod stresom v času? Želite odkriti končni mir skupaj s telesno pripravljenost? Tukaj je pametna rešitev za vse vaše potrebe. Več o tem, edinstven in najboljši v razredu joga stilov YogaOrama in izberite odlično fitnes režim za vas.

Če ste si želijo izvedeti najboljši joga stil, ki vam bo pomagal pridobiti duševnega miru, kot tudi vam pomaga ostati fit in zdravo, potem bi Shakti joga je najboljša izbira za vas. Prav tako se imenuje joga Shakti, je bilo to upravičeno označilo kot ženski način prakticiranja joge, saj se bolj osredotoča na gibanje spodnjega trebuha in bokov.

Beseda “Shakti” je izpeljana iz sanskrtske izraz, ki pomeni “ustvarjalno energijo”. Shakti joga je razdeljen na moč Vinyasa joge in Shakti Vinyasa joge. Obstajajo različne asane, ki lahko ljudje prakticirajo doma skupaj s pranajamo in meditacijo.

Shakti joga je ena taka oblika joge, ki jih je mogoče zlahka vadili doma. Vse, kar potrebujete, je malo časa in truda v praksi to edinstveno vrsto joge. Obstajajo določene asane / poze, ki se štejejo za del te Shiva Shakti joga. Nekatere od teh asan so vključene v Surya Namaskara.

Sun Pozdravi ali Surya Namaskara je vključen v Shakti joga predstavlja. Ta asana poudarja na gladko gibanje in prehodi med različnih pozah. Surya Namaskara je razvidno tudi iz duhovnega vidika. To prikazuje čaščenje Gospoda Surya po tradiciji Hindi.

Shakti joga predstavlja

Obstaja 12 korakov / predstavlja med seboj povezane, ki skupaj tvorijo Sun pozdrave. Če želite izvedeti Sun pozdrave na preprost način slediti korak za korakom navodila spodaj navedenih in se je začel: –

Pose 1:  Stand naravnost. Pripeljite svoje roke skupaj v molitev položaju / Anjali mudra. Izdihom.

Pose 2:  Vdihnite in dvignite roke v smeri navzgor, držimo dlani skupaj. Upognite zgornji del telesa nazaj.

Pose 3 : Exhale, upogniti naprej na dotik noge s prsti. (Bend od pasu)

Predstavljajo 4:  Vdihnite in okrepiti svojo desno nogo nazaj; lok hrbet in dvignite brado.

Pose 5:  Zdaj izdihom in korak nazaj svojo levo nogo. Oba kraka mora biti v položaju desk. Raztezajo njih. Tukaj, vaša telesna teža je povsem uravnotežen na rokah in nogah.

Pose 6:   Znižajte kolena, prsni koš in čelo in se dotaknite tal.

Pose 7:  Vdihnite, raztezajo naprej in bend nazaj. Naj naravnost na orožje. Ta položaj je znan tudi kot Sarpasana, Bhujangasana ali stališče kača.

Pose 8:  Exhale, curl prste in dvignite boke.

Pose 9:  Vdihnite in okrepiti svojo desno nogo naprej z vrha vaše noge raztegne na tleh. Spet dvignite brado in pogled naravnost.

Predstavljajo 10:  Bend navzdol na dotik noge s prsti.

Predstavljajo 11:  Vdihnite, iztegnite roke nazaj z nad glavo.

Predstavljajo 12:  Izdihnite in nežno vrnil na prvo mesto.

To je zelo dobra vaja za začetek dneva zjutraj. To vas ohranja zdravo, fit in pomlajena ves dan. Poleg tega, da vam daje duhovne koristi, kot dobro.

Skupaj z Surya Namaskara, dihalne vaje ali Pranayama je vključena tudi v Shakti joga. Da se naučijo osnov pranajame, sledite navodilom spodaj naštete in se je začel: –

1. Shvasana Marga Shuddi:

Med samim treningom to vrsto pranajame, se je treba najprej dihati v celoti. Nato zaprite levo nosnico in sprostite dih počasi pravega. Eno je, da to storite v nekaj potezah. To lahko začnejo s 5 udarcev na začetku in jih bo do 54. ponoviti isti postopek na desni strani, kot tudi.

2. Anulom Vilom:

To je znana tudi kot nadomestni nosno dihanje. Zaprite desno nosnico in vdihavajte z levo nosnico. Potem pa takoj zaprite levo nosnico in izdihom z desno nosnico. Na ta način poskušajo diha počasi in globoko, tako da spremenite nosnici.

3. Kapalbhati:

Sedi v Sukhasana, Padmasana ali Vajrasana predstavljajo (kar vam ustreza). Vdihnite popolnoma in globoko. Zdaj javnost dih v več udarcev iz obeh nosnic hkrati. Eden lahko gredo do 108 udarcev, medtem ko delaš Kapalbhati. Ne pozabite, ne izvajajo toliko udarcev, če ste začetnik. Začnite s 5 udarcev.

Opozorilo : Kapalbhati je lahko škodljiva, če se ne izvaja pravilno.

Shakti joga je odlična izbira, če želite preizkusiti različne vrste joge. redno vaditi in dobili svoje zagotovljena koristi. Ali delite svoje povratnih informacij. Srečno Vadba!