Shakti Jóga – Mi ez, és mik az előnyei?

Home » Review » Fitness » Shakti Jóga – Mi ez, és mik az előnyei?

Shakti Jóga - Mi ez, és mik az előnyei?

Úgy érzi, hangsúlyozta ki időnként? Szeretne felfedezni végső nyugalom mellett a fizikai állóképesség? Itt egy okos megoldást az Ön igényeinek. Ismerje meg az egyedülálló és a legjobb az osztályban jóga stílusok YogaOrama és válassza a tökéletes fitness rendszert az Ön számára.

Ha vágynak, hogy megtalálják a legjobb jóga stílus, amely segít szert lelki békét, valamint segít fitt és egészséges maradni, akkor Shakti Jóga lehet a legjobb választás az Ön számára. Más néven Jóga Shakti, ez már helyesen nevezik a nőies módon jóga, mint inkább a mozgását az alsó has és a csípő.

A „Shakti” került származik a szanszkrit kifejezés, amely azt jelenti, „kreatív energia.” Shakti jóga van osztva Teljesítmény Vinyasa jóga és Shakti Vinyasa jóga. Vannak különböző ászanák, amely az emberek gyakorolni otthon együtt pránajáma és a meditáció.

Shakti Jóga is egy ilyen formája a jóga, amely könnyen gyakorolni otthon. Minden úgy kevés időt és energiát, hogy gyakorlatban ez az egyedülálló típusú jóga. Vannak bizonyos ászanák / pózok, amelyek kell tekinteni egy része ennek a Shiva Shakti jóga. Néhány ilyen ászanákat vannak beépítve Surya Namaskara.

Sun Salutations vagy Surya Namaskara szerepel Shakti jóga jelent. Ez ászana hangsúlyozza sima mozgás és átmenetek különböző pózok. Surya Namaskara is látható a lelki szempontból. Azt mutatja, hódoltak Lord Surya szerint Hindi hagyomány.

Shakti Jóga ászanák

Jelenleg 12 lépés / vet összekapcsolódó amelyek együttesen alkotják a Sun Salutations. Ha szeretné megtudni, Sun Salutations egyszerű módon kövesse lépésről lépésre az alábbiakban megadott, és a kezdéshez: –

Pose 1:  állni egyenesen. Hozd össze a kezét egy imát helyzetben / Anjali mudra. Lehel.

Pose 2:  Belégzés és emelje fel a kezét a felfelé tartva tenyerét. Hajlítsa be a felsőtest hátra.

Pose 3 : Kilégzés, előrehajol, hogy megérintse a lábad az ujjaival. (Bend a derék)

Pose 4:  Belégzés és lépésről a jobb láb hátra; arch hátad, és emelje fel az álla.

Pose 5:  Most lélegezz, és lépjen vissza a bal lábát. Mindkét lábat kell egy deszka helyzetben. Stretch őket. Itt a testsúly teljesen kiegyensúlyozott a kezek és lábak.

Pose 6:   Csökkentse a térd, a mellkas és a homlok és érintse a talajt.

Pose 7:  Lélegezz, nyújtsd előre, és a kanyarban hátra. Tartsa egyenes karokkal. Ez a pozíció is ismert Sarpasana, Bhujangasana vagy a kígyó helyzetben.

Pose 8:  Kilégzés, göndör a lábujjak, és emeljük a csípőt.

Pose 9:  Belégzés és fokozzák a jobb lábát előre, a tetején a lábát kinyújtva a padlón. Ismét felemelem az állad, és nézzen.

Pose 10:  Bend lefelé érjen a lába ujjaival.

Pose 11:  Lélegezz, nyújtsd a karod visszafelé a feje fölött.

Pose 12:  Kilégzés és óvatosan jön vissza az első helyzetbe.

Ez egy nagyon jó gyakorlat, hogy indul a nap reggel. Úgy tartja meg az egészséges, fitt és megfiatalított egész nap. Továbbá, ez ad lelki előnyöket is.

Együtt Surya Namaskara, légzőgyakorlatok vagy Pranayama is szerepel Shakti jóga. Megtanulni az alapokat a pránajáma, kövesse az alábbi utasításokat, és elindulni: –

1. Shvasana Marga Shuddi:

Míg a gyakorló ilyen típusú pránajáma, az egyik, hogy az első lélegezni teljesen. Ezután csukja be a bal orrlyuk és engedje el a levegőt lassan a megfelelőt. Az egyik az, hogy ezt a több stroke. Meg lehet kezdeni ezt 5 stroke az elején, és vegye fel őket az 54. Ismételje meg az eljárást a jobb oldalon is.

2. Anulom Vilom:

Ez is ismert, mint alternatív orrlégzés. Zárja be a jobb orrlyuk és lélegezzük be a bal orrlyukon. Akkor azonnal zárja a bal orrlyukon és ki a jobb orrlyuk. Ezen a módon próbálja lélegzett, lassan és mélyen megváltoztatásával az orrlyukak.

3. Kapalbhati:

Ülj Sukhasana, Padmasana vagy Vajrasana póz (amelyik illik hozzád). Lélegezz teljesen és mélyen. Most engedje el a levegőt a több stroke mind az orrlyukak ugyanabban az időben. El lehet menni akár 108 stroke mindeközben Kapalbhati. Ne feledje, nem gyakorolják oly sok stroke, ha egy kezdő. Kezdje 5 stroke.

Figyelmeztetés : Kapalbhati káros lehet, ha nem gyakorolják helyesen.

Shakti Jóga a tökéletes választás, ha szeretné kipróbálni egy másik típusú jóga. Gyakorold rendszeresen, és kap a biztosított előnyöket. Ne ossza meg visszajelzéseket. Boldog gyakorlás!