Shakti Yoga – Hva er det og hva er fordelene?

Home » Review » Fitness » Shakti Yoga – Hva er det og hva er fordelene?

Shakti Yoga - Hva er det og hva er fordelene?

Føler du deg stresset til tider? Lyst til å oppdage ultimate ro sammen med fysisk kondisjon? Her er en smart løsning for alle dine behov. Lær unik og den beste i klassen yoga stiler med YogaOrama og velge en perfekt treningsopplegget for deg.

Hvis du ønsker å finne ut den beste yoga stil som vil hjelpe deg å få mentale fred samt hjelpe deg å holde sunn og frisk, så Shakti yoga kan være det ultimate valget for deg. Også kalt Yoga Shakti, dette har blitt rette betegnes som en feminin måte å praktisere yoga som den fokuserer mer på bevegelse av nedre mage og hofter.

Ordet ‘Shakti’ er avledet fra det sanskrit som betyr ‘skapende energi’. Shakti yoga er delt inn i strøm Vinyasa yoga og Shakti Vinyasa yoga. Det finnes ulike asanas som folk kan øve hjemme sammen med pranayama og meditasjon.

Shakti yoga er en slik form for yoga som lett kan praktiseres hjemme. Alt som trengs er litt tid og krefter på å praktisere denne unik type yoga. Det er visse asanas / positurer som anses å være en del av denne Shiva Shakti yoga. Noen av disse asanas er innlemmet i Surya Namaskara.

Sun Salutations eller Surya Namaskara er inkludert i Shakti yoga. Dette asana understreker på jevn bevegelse og overganger mellom forskjellige stiller. Surya Namaskara er også sett fra åndelig synspunkt. Det viser tilbe Herren Surya henhold til Hindi tradisjon.

Shakti Yoga Poses

Det er 12 trinn / poses interlinked som til sammen danner Sun Salutations. Hvis du vil vite Sun Salutations på enkel måte følge den trinnvise instruksjonene nedenfor og komme i gang: –

Pose 1:  Stå rett. Ta hendene sammen i en bønn stilling / Anjali mudra. Puste ut.

Pose 2:  Pust inn og heve hendene i oppadgående retning, holde håndflatene sammen. Bøy overkroppen bakover.

Pose 3 : puster, bøye seg fremover for å røre føttene med fingrene. (Bend fra midjen)

Pose 4:  Pust inn og gå høyre ben tilbake; bøy ryggen og løft opp haken.

Pose 5:  Nå puster ut og gå tilbake venstre ben. Begge bena skal være i en planke posisjon. Strekke dem. Her er din kroppsvekt helt balansert på hender og føtter.

Pose 6:   Senk knær, bryst og panne og berører bakken.

Pose 7:  innhalere, strekke seg fremover og bøyes bakover. Hold armene rett. Denne posisjonen er også kjent som Sarpasana, Bhujangasana eller slangen stilling.

Pose 8:  Pust ut, krølle tærne og løft hoftene.

Pose 9:  Pust inn og gå høyre ben frem med toppen av foten din strukket på gulvet. Igjen løfter haken og se rett.

Pose 10:  Bend nedover for å berøre føttene med fingrene.

Pose 11:  Pust, strekke armene bakover fra over hodet.

Pose 12:  Pust ut og forsiktig komme tilbake til den første posisjonen.

Dette er en veldig god øvelse for å starte dagen i morgen. Det holder deg frisk, sunn og forynget i løpet av dagen. I tillegg gir det deg åndelige fordeler også.

Sammen med Surya Namaskara, pusteøvelser eller Pranayama er også inkludert i Shakti yoga. Hvis du vil lære det grunnleggende Pranayama, følg instruksjonene nedenfor og komme i gang: –

1. Shvasana Marga Shuddi:

Mens praktisere denne type Pranayama, må man først puste helt inn. Deretter lukker venstre nesebor og slipp pusten sakte med den rette. Man må gjøre dette i flere slag. Du kan starte dette ved 5 slag i begynnelsen og ta dem opp til 54. Gjenta den samme prosessen på høyre side også.

2. Anulom Vilom:

Dette er også kjent som vekselvis pusting. Lukk høyre nesebor og puste med venstre nesebor. Deretter umiddelbart lukke venstre nesebor og puster med høyre nesebor. På denne måten prøver å puste sakte og dypt ved å endre neseborene.

3. kapalbhati:

Sitt i Sukhasana, Padmasana eller Vajrasana positur (avhengig av hva som passer deg). Pust helt og dypt. Nå slipper pusten i flere slag fra begge neseborene samtidig. Man kan gå opp til 108 slag mens du gjør kapalbhati. Husk praktiserer ikke så mange slag hvis du er en nybegynner. Start med 5 slag.

Advarsel : kapalbhati kan være skadelig hvis ikke praktisert riktig.

Shakti yoga er det perfekte valget hvis du ønsker å prøve en annen type yoga. Praktiserer det regelmessig og få sine forsikret fordeler. Må dele dine tilbakemeldinger. Glad Øve!