Shanti Йога – Как да правим и какви са ползите от нея?

Home » Review » Yoga Basic » Shanti Йога – Как да правим и какви са ползите от нея?

Shanti Йога - Как да правим и какви са ползите от нея?

Да бъдеш в мир е най-доброто възможно нещо. “Шанти”, както знаете, е санскритска дума, която идва от “Shantham,” което означава мир, както и практикуването на йога Shanti дава точно това.

Това не е прост метод, против вас. Обучението включва превръща физически, умствено и духовно непокътната. Усилията е напълно си заслужава, все пак. Като енергията си в синхрон е страхотно, и това е едно преживяване, което не може да се опише с думи.

Любопитно за да го изпробвате, нали? Имаме всичко, което трябва да знаете за него, точно тук. Прочетете по-нататък.

Какво е Shanti йога?

Shanti Йога е стил, разработен от Shanti Gowan, добре познат йога гуру със седалище в Австралия. Роден и израснал в Индия, тя е добре подкован с концепцията за йога и аюрведа и я щипна да развиват Shanti йога.

Shanti йога лекува физическа болка и намалява емоционални проблеми. Това е един цялостен лек и води до пълно здраве. На всичко отгоре, Shanti Йога е нежна, лесно и просто.

Този стил работи на тялото, ума и духа. Физическите аспекти на метода включват нежни и релаксиращи упражнения, които укрепват ставите, мускулите, и кости.

След разрешаването на физическите аспекти, тя работи върху емоционалното си благополучие чрез медитация и йога-дъх. Привеждането в съответствие на физическото и менталното е това, което прави Shanti Йога заемат специално място.

Shanti Йога е комбинация от дишане, йога пози, и медитация. Тя помага при лечение чрез концентрация, съзнание и осъзнаване на тялото.

Всичко това, съчетано с Аюрведа, прави Shanti Йога пълна и най-добрите. Нека да погледнем в своя процес.

Shanti Йога Практика

Shanti йога практика включва три стъпки, които са външна йога, йога вътрешната и неразделна йога.

Външна Йога

Външна йога е физическият аспект на Shanti йога. Тя се състои от набор от пози от йога, които укрепват тялото си и да се отворят основния си. Те правят тялото си гъвкав и пъргав крайниците си.

Целта на това е да направите своя външен орган, здрави и по този начин да защити и подкрепи вътрешните тъкани.

Нека да се запознаят с някои Shanti йога пози по-долу.

1. Bhujangasana (Low Cobra поза)

Bhujangasana или Low Кобрата Pose е леко изменение на Кобрата Pose. Тук не се простират толкова, колкото и ти в Кобрата Pose. Позата наподобява вдигна глава на змия. Bhujangasana е тонизираща Мостът, и вие трябва да го задържи толкова дълго, колкото да се чувствате комфортно.

2. Bitilasana (крава поза)

Bitilasana или крава поза наподобява позицията на крава, и следователно наречен така. На санскрит думата “Bitila” означава крава. Bitilasana е на колене асана и работи най-добре, когато се практикува сутрин. Задръжте в тази поза за толкова дълго, колкото да се чувствате комфортно в него.

3. падмасана (Lotus поза)

Падмасана или Lotus Pose е перфектно място за сядане позиция, която също е традиционната практика на заседание в древна Индия. Тази поза се приема, за да размишлява. Това е по-ясно изразен версия на една проста клек. Седнете в него толкова дълго, колкото можете.

4. Vrikshasana (Tree Pose)

 Vrikshasana или Дървото Pose е застанал асана, която е идеална за придобиване на баланс. Тя се практикува с отворени очи, за разлика от много други асани. Асаните е подобна на позата на едно дърво. Задръжте позата, докато не може да го балансира на един крак удобно.

5. Adho мукха Svanasana (надолу облицовъчни куче)

Adho мукха Svanasana или за надолу куче Pose е обърната поза, която прилича на куче с навеждане напред. Практика асаните на празен стомах рано сутринта за най-добри резултати. Задръжте позата толкова дълго, тъй като няма дърпане, опъвам, или всяка друга болка.

Вътрешна Йога

Вътрешна Йога е лековита и укрепване на вашите вътрешни органи чрез освобождаване, разстилане и регулиране на потока на Прана през тялото ви. И това се прави от пранаяма, която е йогийско дишане.

Ето, вие сте в контрола на вдишване и издишване на въздух и също е напълно наясно с този процес.

Интегрална Йога

Интегрална йога има за цел да хармонизира и балансира психиката и да се намери връзка между ума и тялото. След като това се постига, сте наясно с душата си и своето място в по-голям универсален дух.

Предимства на Shanti Йога 

 • Shanti Йога намалява блокажи в потока Прана и помага за разпространението на всеки център, всеки нерв край, и всяка фибра на съществото ви.
 • Това повишава имунитета.
 • Тя подобрява съня и ви позволява да спите по-добре.
 • Тя осигурява психическо спокойствие.
 • Shanti възстановяване Йога помощи от операция или химиотерапия.
 • Облекчава мускулно-скелетни болки.
 • Shanti йога подобрява гъвкавостта на тялото и намалява скованост.
 • Лекува психосоматични заболявания.
 • Той предлага ефективно решение за загуба на тегло и затлъстяване.
 • Shanti Йога може да лекува и да се предотврати фибромиалгия.
 • Това намалява високо кръвно налягане.
 • Тя помага при проблеми със ставите, артрит и рехабилитация.
 • Shanti йога повторно тонизира организма и се бори с умората.
 • Той стимулира циркулацията на енергия в организма и подобрява яснотата на ума.

Отговори Експертни за читателите Въпроси

Мога ли да практикувам йога Shanti, докато се възстановява от травма, операция?

Да, но само след консултация с Вашия лекар и йога учител.

Има Shanti Йога религиозен?

Не, Shanti Йога има духовни елементи, които ще ви помогнат по себе си.

Комбинация от умствено, физическо и духовно здраве е най-добрият начин да се живее, и когато има изпитан метод лесно достъпен, което може да ви помогне да го постигнем, трябва да получите, за да научите и да го практикуват веднага. Направи Shanti Йога част от живота си, и вие няма да съжалявате. Продължи.