Shanti Yoga – Hvordan skal gjøre og hva er fordelene?

Home » Review » Yoga Basic » Shanti Yoga – Hvordan skal gjøre og hva er fordelene?

Shanti Yoga - Hvordan skal gjøre og hva er fordelene?

Å være i fred er det beste mulig. ‘Shanti’, som du vet, er et sanskrit ord som kommer fra ‘Shantham,’ som betyr fred, og praktisere Shanti Yoga gir deg akkurat det.

Det er ikke en enkel metode, tenke deg. Treningen innebærer å bli fysisk, mentalt og åndelig intakt. Innsatsen er helt verdt det, skjønt. Å ha dine energier i sync er stor, og det er en opplevelse som ikke kan beskrives med ord.

Glad i å prøve det, er du ikke? Vi har alt du trenger å vite om det, akkurat her. Les videre.

Hva er Shanti Yoga?

Shanti Yoga er en stil utviklet av Shanti Gowan, en velkjent yoga guru basert i Australia. Født og oppvokst i India, er hun godt bevandret med begrepet yoga og ayurveda og forskjøvet det å utvikle Shanti Yoga.

Shanti Yoga helbreder fysiske smerter og reduserer emosjonelle problemer. Det er en helhetlig kur og bringer om fullstendig velvære. For å toppe det hele, er Shanti Yoga mild, lett og enkel.

Denne stilen fungerer på din kropp, sinn og ånd. De fysiske aspektene ved metoden inkluderer milde og avslappende øvelser som styrker ledd, muskler og bein.

Etter å fikse de fysiske aspektene, det fungerer på din følelsesmessige velvære gjennom meditasjon og yoga pust. Justeringen av det fysiske og det mentale er det som gjør Shanti Yoga stå hverandre.

Shanti Yoga er en kombinasjon av pust, yoga og meditasjon. Det hjelper i healing gjennom konsentrasjon, bevissthet, og bevissthet om kroppen.

Alt dette, kombinert med Ayurveda, gjør Shanti Yoga komplett og best. La oss ta en titt på sin prosess.

Shanti Yoga praksis

Shanti Yoga praksis omfatter tre trinn, som er ytre yoga, indre yoga, og integral yoga.

ytre Yoga

Ytre yoga er det fysiske aspektet av Shanti Yoga. Den består av et sett med yoga som styrker kroppen din og åpne opp kjernen. De gjør kroppen din fleksibel og lemmer smidig.

Hensikten med dette er å gjøre ditt ytre kroppen sunn og dermed beskytte og støtte dine indre vev.

La oss lære om noen Shanti Yoga Poses nedenfor.

1. Bhujangasana (lav Cobra Pose)

Bhujangasana eller lav Cobra Pose er en liten variant av Cobra Pose. Her trenger du ikke strekke seg så mye som du gjør i Cobra Pose. Positur ligner hevet hodet av en slange. Bhujangasana er en energigivende backbend, og du må holde den så lenge du føler deg komfortabel.

2. Bitilasana (Cow Pose)

Bitilasana eller kua Pose ligner holdning av en ku, og er dermed heter det. Sanskrit ordet ‘Bitila’ betyr ku. Bitilasana er en knelende asana og fungerer best når praktisert i morgen. Hold posere for så lenge du føler deg komfortabel i den.

3. Padmasana (Lotus Pose)

Padmasana eller Lotus Pose er den perfekte sittestilling som også er den tradisjonelle praksisen med å sitte i det gamle India. Dette utgjør antas å meditere. Det er en mer uttalt versjon av en enkel knebøy. Sitte i den så lenge du kan.

4. Vrikshasana (Tre Pose)

 Vrikshasana eller Tree Pose er en stående asana som er ideell for å skaffe balanse. Det er praktisert med øynene åpne, i motsetning til mange andre asanas. Asana er lik holdning av et tre. Hold positur til du kan balansere det på ett ben komfortabelt.

5. Adho Mukha Svanasana (nedover vendte Dog)

Adho Mukha Svanasana eller nedover Dog Pose er en invertert positur som ser ut som en hund bøyd fremover. Øv på asana på tom mage tidlig på morgenen for best resultat. Hold positur så lenge det ikke er noen trekk, strekke, eller noen annen smerte.

indre Yoga

Indre Yoga er healing og styrker dine indre organer ved å slippe, og spredde seg, og regulere flyten av Prana hele kroppen din. Og det gjøres ved praksisen med pranayama, som er yoga puste.

Her er du i kontroll av innånding og utånding av luft og også helt klar over prosessen.

Integral Yoga

Integral Yoga har som mål å harmonisere og balansere psyke og finne en forbindelse mellom kropp og sinn. Når det er oppnådd, blir du klar over din sjel og sin plass i større universelle ånd.

Fordeler med Shanti Yoga 

 • Shanti Yoga reduserer blokkeringer i Prana flyt og hjelper i å spre det til alle sentrum, hver nerve ending, og hver fiber av vesen.
 • Det forbedrer immunitet.
 • Det forbedrer søvnmønster og lar deg sove bedre.
 • Det gir mental ro.
 • Shanti Yoga hjelpemidler utvinning fra kirurgi eller kjemoterapi.
 • Det lindrer muskel- og skjelettsmerter.
 • Shanti Yoga forbedrer fleksibiliteten av legemet og reduserer stivhet.
 • Det gror psykosomatiske lidelser.
 • Det tilbyr en effektiv løsning for vekttap og fedme.
 • Shanti Yoga kan kurere og forebygge fibromyalgi.
 • Det reduserer høyt blodtrykk.
 • Det hjelper i leddproblemer, leddgikt, og rehabilitering.
 • Shanti yoga re-energi til kroppen og bekjemper tretthet.
 • Det stimulerer sirkulasjon av energi i legemet og fremmer mental klarhet.

Ekspertene svarer for leserne Spørsmål

Kan jeg øve Shanti Yoga mens du gjenoppretter fra en skade eller operasjon?

Ja, men kun etter avtale legen din og yoga lærer.

Er Shanti Yoga religiøs?

Nei, Shanti Yoga åndelige elementer som hjelper deg bedre selv.

En kombinasjon av psykiske, fysiske og åndelige velvære er den beste måten å leve, og når det er en velprøvd metode lett tilgjengelig som kan hjelpe deg å oppnå det, bør du få til å lære og praktisere det umiddelbart. Gjør Shanti Yoga en del av livet ditt, og du vil ikke angre. Fortsett.