Sivananda joga – Vse Asan in njihove prednosti

Home » Review » Yoga Basic » Sivananda joga – Vse Asan in njihove prednosti

Sivananda joga - Vse Asan in njihove prednosti

Ali veš? Joga je edina metoda, kjer lahko najdete duševno vedrino skupaj s fizično energijo. Obstaja tisoče asane v tradicionalnih knjig. Očitno je, da oseba ne more opravljati vseh asan v enem dnevu. Toda vadil in mastering nekaj vam lahko pomagajo pridobiti moč, postane samozavesten in energična.

Sivananda joga vendanta dhanwantari ašram in njeni poti so pridobili ogromno popularnost v zadnjih letih. Ta oblika joge je tradicionalna, meditativno in počasen proces. Swara joga s Swani Sivanandi obsega Pranayama (dihalne vaje), Sun pozdrave in 12 asan.

pranajama:

Pri tem pranajame, sledite naslednjim korakom:

Globoko vdihnite zaprite desno nosnico in vdihavajte z levo nosnico. Potem pa takoj zaprite levo nosnico in izdihom z desno nosnico. Na ta način poskušajo hitro dihanje s spreminjanjem nosnici. Vedno vdihniti počasi. To pomaga pri čiščenju nosne prehod. Tisti, ki imajo težave z dihanjem morajo pred opravljanjem tega se posvetujte z zdravnikom.

Sun Pozdravi  so tudi pomemben element Sivananda joge. Vse, kar morate storiti je, da sledite tem preprostim korakom, da bi začeli:

Korak 1:  Postavite se v ravnem položaju in bi si roke skupaj v položaju molitve. Tukaj moraš izdihom.

2. korak:  Zdaj vdihniti in dvignite roke v smeri navzgor, da so vaše dlani skupaj.

 Korak 3: Izdihnite in nato upognite naprej na dotik noge s prsti.

4. korak:  Spet vdihniti in okrepijo svojo desno nogo nazaj, lok svoj hrbet in dvignite brado.

5. korak:  Sedaj izdihnite in korak nazaj svojo levo nogo. Sedaj oba kraka sta v istem položaju desk. Se raztezajo toliko, kot lahko. Tukaj, vaša telesna teža je povsem v vaših rokah in nogah.

6. korak:   Zdaj znižali kolena, prsni koš in čelo in se dotaknite tal.

Korak 7:  Vdihnite, raztezajo naprej in bend nazaj. Naj bodo vaše roke naravnost. Ta položaj je znan tudi kot Sarpasana ali stališče kača.

Korak 8:  V tem koraku morate izdihom in dvignite svoje telo, boke in nato poskusite raztezajo toliko, kot lahko. Teža celotnega telesa je pravilno uravnoteženo na rokah in nogah.

Korak 9:  Vdihnite in okrepiti svojo desno nogo naprej z vrha vaše noge raztegne na tleh. Spet dvignite brado in pogled naravnost.

Korak 10:  Še enkrat, upognete navzdol na dotik noge s prsti.

Korak 11:  Vdihnite in se raztezajo svoje roke nazaj z nad glavo.

Korak 12:  Izdihnite in nežno vrnil na prvo mesto.

Po mastering Surya namaskara, je potrebno, da se naučijo 12 položajev oziroma asan, ki so vključeni v Sivananda joge. 12 temeljnih asan te oblike joge, so:

Shirshasana:

Medtem ko počne to asana, morate najprej usedel na tla v položaj Vajrasana. Zdaj položite roke na tleh tako, da boste lahko, da imajo svojo levo roko z desno roko in desno roko z levo roko. Zdaj poskušajo postaviti krono glavo med dlanmi. Nato poskusite, da noge rahlo navzgor. To je znano kot Ardha Shirshasana. Poskusite uravnoteženje na ta način. Ko uspešno učijo ravnotežja, potem poskusite premakniti noge v smeri navzgor v ravni liniji s svojim telesom. Ostanite v tem položaju 30 sekund in sprostitve. Vedno se spomnite, pravi način, da pridejo ven iz vseh asana je način, kako se vanj.

Sarvangasana:

To je znana tudi kot ramen stojalo. Tukaj moraš prvo ležijo na blazini in počitek hrbet na tla. Potem moraš poskusiti dviganje noge v smeri navzgor. Lahko celo podporo rokami za isto. Poskusi, da počitek svoje roke na vas nazaj, tako da vam lahko pomagajo ostati stalno v položaju. Ko so noge v zraku, poskusite, da bi jih v ravni usklajevanja s svojim telesom in ga toliko, kot si lahko raztezajo. Ostanite v tem položaju 30 sekund in nato spustite.

Halasana:

Ko ste stalno v Sarvangasana predstavljajo, poskusite in bi noge navzdol nad glavo. Še enkrat, tu počiva dlan svoje roke na hrbtu, da bi podprli svoje stališče.

Matsyasana:

Ulezite se na hrbet na tla s kolena ukrivljen, noge na tleh. Vdihnite in rahlo dvignite zgornji del telesa od tal in potisnite roke pod zadnjico. Potem počitek zadnjico na hrbtih svojih rok. Še vedno stabilno, za 15 sekund in sprostitve.

Paschimotthanasana:

Sedi na tleh z obema nogama razširjenih naprej pred vami. Napni roke in telo naprej in poskusite dotik prste. Upognite kolena toliko, kot si lahko in poskusite doseči vaše prste.

Bhujangasana:

V tej pozi, se moraš postaviti v ukrivljeno držo, ki spominja na kačo. Spal na tleh, tako da vaše čelo dotakne tal. Zdaj položite dlani pod rameni na način, da postane spravljen ob telesu. Pretegnili noge tako, da je zgornji del noge pritisne navzdol v mat. Zdaj vdihniti in počasi pritisnite roke, da se raztezajo svoje roke, pošiljanje prsi navzgor. Ta poza izgleda kot kača in zato se imenuje cobra predstavljajo ali kača predstavljajo.

Shalbasana:

Ležijo na trebuhu z rokami počiva pod stegen in čelu, ki ležijo na tleh. Zdaj poskušajo dvigniti levo nogo do 10 centimetrov. Po tem, poskusite počne isto s svojo desno nogo preveč. V končni fazi, to z obeh nogah.

Dhanurasana:

To je znana tudi kot predstavljajo Bow. Vse kar morate storiti, tukaj je, da leži na tleh s vaš trebuh dotikajo tal. Roke poleg prsih. Sedaj globoko vdihnite in dvignite noge in stegna navzgor. Ob istem času, boste morali poskusiti ujeti noge z rokami. Ostanite v tem položaju 30 sekund in sprostitve.

Ardha Matsyendrasana:

Sedi na tla z nogami naravnost pred vami. Upognite kolena, dal noge na tla, nato pa potisnite levo nogo pod desno nogo. Lay zunanjosti leve noge na tleh. Korak z desno nogo čez levo nogo in jo pustite na tleh. Pritisnite desno roko proti tlom tik za desno zadnjico in nastavite vaš levi zgornji roko na zunanji strani desnega stegna blizu kolena. Pravica koleno se kažejo neposredno v strop. Tukaj, morate izdihom in zavijemo proti notranji strani desno stegno. Ostanite v tem položaju približno 30 sekund, nato spustite. Poskusite to narediti v drugo smer preveč.

Kaksana:

Položite roke na tla pred noge z dlanmi navzdol. Upognite kolena in položite kolena na zgornjem delu rokami nad komolci. Nekoliko preusmeriti svojo težo naprej preko svojih rokah, dokler se vaše noge postopoma od tal. Ne hop na svoje mesto. Vedno imejte videti na tla pred rokami, medtem ko ima ta položaj. Zadržite za 10 sekund in nato spustite.

Padahastasana:

Stojalo naravnost v noge dotikajo drug drugega. Zdaj izdihom in upognite navzdol od bokov na dotik noge s prsti. Imejte roke raztegne v celotnem procesu. Zdaj počasi dvigne navzgor in pojdite nazaj na prvo mesto.

Trikonasana:

Stand naravnost, ločiti noge narazen. Zdaj pa svojo desno nogo ven na 90 stopinj in levo nogo od 15 stopinj. Prepričajte se, da je teža vašega telesa uravnoteženo enako na obeh nogah. Zdaj bend svoje telo na desni strani, navzdol od bokov. Ohranja svoj pas naravnost, s čimer svojo levo roko, da pridejo v zraku in desno roko gre navzdol in se dotika tal. Poskusi, da tako orožje v ravni liniji. Ponovite na drugi strani.