Sivananda Yoga – Alle Asanas og deres fordeler

Home » Review » Yoga Basic » Sivananda Yoga – Alle Asanas og deres fordeler

Sivananda Yoga - Alle Asanas og deres fordeler

Vet du? Yoga er den eneste teknikken hvor du kan finne mental ro sammen med fysisk energi. Det er tusenvis av yoga asanas i tradisjonelle bøker. Det er åpenbart at en person ikke kan øve alle asanas på en dag. Men praktisere og mestre noen kan hjelpe deg å få styrke, bli selvsikker og energisk.

Sivananda yoga vendanta Dhanwantari ashram og sine måter har oppnådd enorm popularitet de siste årene. Denne formen for yoga er en tradisjonell, meditativ og en langsom prosess. Swara yoga ved Swani Sivananda består av pranayama (pusteøvelser), Sun salutations og 12 asanas.

pranayama:

Mens du gjør pranayama, følg disse enkle trinnene:

Pust dypt Lukk høyre nesebor og pust med venstre nesebor. Deretter umiddelbart lukke venstre nesebor og puster med høyre nesebor. På denne måten prøver rask pust ved å endre neseborene. Alltid puste sakte. Dette bidrar til å tømme nasal passasje. De som har pusteproblemer må oppsøke lege før praktisere dette.

Sun Salutations  er også et viktig element i Sivananda yoga. Alt du trenger å gjøre er å følge disse enkle trinnene for å komme i gang:

Trinn 1:  Stå i en rett posisjon og ta hendene sammen i en bønn stilling. Her må du puster ut.

Trinn 2:  Nå puster inn og heve hendene i oppadgående retning, holde håndflatene sammen.

 Trinn 3: Pust ut og deretter bøye seg fremover for å røre føttene med fingrene.

Trinn 4:  Igjen innhalere og trinn høyre ben tilbake, bøy ryggen og løft opp haken.

Trinn 5:  Nå puster ut og gå tilbake venstre ben. Nå begge bena er i samme planke posisjon. Strekke det så mye du kan. Her er din kroppsvekt helt på hendene og føttene.

Trinn 6:   Nå senke knær, bryst og panne og berører bakken.

Trinn 7:  innhalere, strekke seg fremover og bøyes bakover. Hold armene rett. Denne posisjonen er også kjent som Sarpasana eller slangen stilling.

Trinn 8:  I dette trinnet må du puster ut og løfte opp kroppen din, hofter og deretter prøve å strekke det så mye du kan. Hele kroppens vekt er balansert riktig på hender og ben.

Trinn 9:  Pust inn og gå høyre ben frem med toppen av foten din strukket på gulvet. Igjen løfter haken og se rett.

Trinn 10:  Igjen, bøy nedover for å berøre føttene med fingrene.

Trinn 11:  Pust inn og strekke armene bakover fra over hodet.

Trinn 12:  Pust ut og forsiktig komme tilbake til den første posisjonen.

Etter å mestre surya namaskara, må man lære de 12 stillinger eller asanas som inngår i Sivananda yoga. De 12 grunnleggende asanas av denne formen for yoga er:

Shirshasana:

Mens du gjør dette asana, må du først sette seg ned på gulvet i Vajrasana posisjon. Nå plasserer hendene på bakken på en slik måte at du vil være i stand til å holde venstre arm med høyre hånd og høyre arm med venstre hånd. Nå prøve å sette på en krone på hodet i mellom håndflatene. Deretter prøve å ta bena litt oppover. Dette er kjent som Ardha Shirshasana. Prøv å balansere det på denne måten. Når du har lære å balansere, og deretter prøve å flytte bena i oppadgående retning i en rett linje med kroppen din. Stopp i denne posisjonen i 30 sekunder og slipp. Alltid huske, den riktige måten å komme ut fra enhver asana er måten du skriver inn i den.

Sarvangasana:

Dette er også kjent som skulder stå. Her må du først ligge på en matte og hvile ryggen på gulvet. Da må du prøve å løfte bena i oppadgående retning. Du kan selv ta støtte fra hendene for det samme. Prøv å hvile hendene på deg tilbake, slik at de kan hjelpe deg med å holde seg i posisjon. Når beina er oppe i luften, prøv å få dem i en rett linje med kroppen din og strekke det så mye du kan. Bo i denne posisjonen i 30 sekunder og slipp.

Halasana:

Når du er stødig i Sarvangasana positur, prøve og ta bena ned fra over hodet. Igjen, her hvile hendene dine på ryggen for å støtte din posisjon.

Matsyasana:

Ligg på ryggen på gulvet med knærne bøyd, føttene på gulvet. Pust inn og løft overkroppen litt opp fra gulvet og skyv hendene under baken. Deretter hvile baken på ryggen av hendene. Forbli stabil i 15 sekunder og frigjøring.

Paschimotthanasana:

Sett deg ned på gulvet med begge bena utvidet frem foran deg. Strekk armene og kroppen fremover og prøve å ta på tærne. Bøy knærne så mye du kan og prøve å nå tærne.

Bhujangasana:

I denne positur, må du plassere deg selv i en buet positur som ligner en slange. Sove på bakken på en slik måte at pannen berører bakken. Nå plasserer håndflatene under skuldrene på en måte at det blir gjemt nær kroppen. Strekke på beina på en måte som toppen av føttene presser ned i matten. Nå puster inn og trykker sakte hendene til å strekke armene, sende brystet oppover. Dette utgjør ser ut som en slange, og dermed blir det kalt cobra positur eller slangen positur.

Shalbasana:

Ligg på magen med hendene hvilende under lårene og pannen hviler på gulvet. Nå kan du prøve å øke din venstre ben opp til 10 inches. Etter det, prøv å gjøre det samme med høyre ben også. På den siste etappen, gjør dette med begge bena.

Dhanurasana:

Dette er også kjent som Bow positur. Alt du trenger å gjøre her er å ligge på gulvet med magen berører bakken. Hold hendene i tillegg brystet. Nå tar et dypt pust og løft beina og lårene opp. Samtidig, må du prøve å fange bena med hendene. Stopp i denne posisjonen i 30 sekunder og slipp.

Ardha Matsyendrasana:

Sitt på gulvet med bena rett ut foran deg. Bøy knærne, sette føttene på gulvet og skyv venstre fot under høyre ben. Lå på utsiden av venstre ben på gulvet. Step høyre fot over venstre ben og stå på gulvet. Trykk høyre hånd mot gulvet rett bak høyre rumpeballe og angi venstre overarm på utsiden av høyre lår nær kneet. Høyre kne vil peke direkte opp på taket. Her må du puster ut og slå mot innsiden av høyre lår. Stopp i denne posisjonen i ca 30 sekunder og slipp. Prøv å gjøre dette den andre veien også.

Kaksana:

Plasser hendene på gulvet foran føttene med håndflatene ned. Bøy albuene og plassere knærne på den øvre delen av armene over albuene. Litt skifte vekten frem over hendene til føttene kommer gradvis opp fra gulvet. Ikke hopp på plass. Hold alltid ser på gulvet foran hendene mens du holder denne posisjonen. Hold i 10 sekunder og slipp.

Padahastasana:

Stå rett med føttene berører hverandre. Nå puster og bøy ned fra hoftene å røre føttene med fingrene. Hold armene strukket i hele prosessen. Nå sakte stige oppover og gå tilbake til første posisjon.

Trikonasana:

Stå rett, skiller føttene langt fra hverandre. Nå slår høyre fot ut til 90 grader og venstre fot ut til 15 grader. Sørg for at kroppen din vekt er balansert likt på begge føttene. Nå bøye kroppen din til høyre side, ned fra hoftene. Holder midjen straight, og dermed gir din venstre hånd for å komme opp i luften og din høyre hånd kommer ned og berører bakken. Prøv å holde begge armene i en rett linje. Gjenta på den andre siden.