Sivananda Yoga – Toate asanas și beneficiile lor

Home » Review » Yoga Basic » Sivananda Yoga – Toate asanas și beneficiile lor

Sivananda Yoga - Toate asanas și beneficiile lor

Tu stii? Yoga este singura tehnică în cazul în care puteți găsi liniște mentală, împreună cu energia fizică. Există mii de asane yoga în cărțile tradiționale. Este evident că o persoană nu poate practica toate asane într-o zi. Dar practica și stăpânirea câteva vă poate ajuta să câștige puterea, să devină încredere în sine și energic.

Sivananda Yoga vendanta dhanwantari ashramul și căile sale au câștigat popularitate imensă de-a lungul anilor. Această formă de yoga este un proces tradițional, meditativă și un proces lent. Swara yoga Sivananda de Swani cuprinde pranayama (exerciții de respirație), salutări Sun și 12 asane.

prănăyăma:

În timp ce faci pranayama, urmați acești pași simpli:

Respiră adânc Inchide nara dreapta si inhaleaza cu nara stanga. Apoi închideți imediat nara stanga si expirati cu nara dreaptă. În acest fel , încercați respirație rapidă prin schimbarea nari. Întotdeauna inspirați încet. Acest lucru ajută la compensare pasajul nazal. Cele care au probleme de respirație trebuie să consulte un medic înainte de a practica acest lucru.

Sun Salutări  sunt , de asemenea , un element important al Sivananda Yoga. Tot ce trebuie să faceți este să urmați acești pași simpli pentru a începe:

Pasul 1:  Stand într – o poziție dreaptă și aduceți – vă mâinile împreună într – o poziție de rugăciune. Aici trebuie să expiri.

Pasul 2:  Acum inhaleze și ridicați mâna în direcția în sus, păstrând palmele împreună.

 Pasul 3: Expirați și apoi se aplece pentru a atinge picioarele cu degetele.

Pasul 4:  Din nou inhaleze și pas piciorul drept din spate, arcui spatele și ridicați bărbia.

Pasul 5:  Acum expirați și pas înapoi piciorul stâng. Acum , ambele picioare sunt într – o poziție de aceeași scândură. Întinde – l la fel de mult ca poti. Aici, greutatea corpului este complet pe mâinile și picioarele.

Pasul 6:   Acum , mai mici genunchi, piept și frunte și atinge solul.

Etapa 7:  Inspira, întinde înainte și îndoiți înapoi. Păstrați bratele drepte. Această poziție este , de asemenea , cunoscut sub numele de Sarpasana sau poziția șarpe.

Etapa 8:  În această etapă, trebuie să expirați și ridicați corpului, șolduri și apoi încercați să – l întindă la fel de mult ca poti. Greutatea întregului corp este echilibrat în mod corespunzător pe mâini și picioare.

Etapa 9:  Inspirați și pas piciorul drept înainte cu partea de sus a piciorului întins pe podea. Ridica niciodată bărbia și să privească direct.

Pasul 10:  Din nou, în jos îndoiți pentru a atinge picioarele cu degetele.

Etapa 11:  Inspira si intinde bratele spre spate de deasupra capului.

Pasul 12:  Expirați și ușor vin înapoi la prima poziție.

După stăpânirea Surya namaskara, trebuie să învețe cele 12 posturi sau asane care sunt incluse în Sivananda Yoga. Cele 12 ăsane fundamentale ale acestei forme de yoga sunt:

SHIRSHASANA:

În timp ce faci acest lucru asana, trebuie să stai mai întâi în jos pe podea în poziția Vajrasana. Acum puneți mâinile pe sol în așa fel încât va fi capabil să dețină brațul stâng cu mâna dreaptă și brațul drept cu mâna stângă. Acum, încercați să puneți coroana capului între palme. Apoi, încercați să luați picioarele ușor în sus. Acest lucru este cunoscut sub numele de Ardha SHIRSHASANA. Încercați să-l echilibru în acest fel. După ce învăța cu succes de echilibrare, apoi încercați să se miște picioarele în direcția în sus într-o linie dreaptă cu corpul tau. Rămâneți în această poziție timp de 30 de secunde și eliberați. Întotdeauna amintiți-vă, modul corect de a ieși din orice asana este modul în care intră în ea.

Sarvangasana:

Acest lucru este, de asemenea, cunoscut sub numele de stea umăr. Aici, trebuie mai întâi să minciună pe o saltea și să se odihnească spatele pe podea. Apoi, trebuie să încercați de ridicare picioarele în direcția în sus. Puteți lua chiar și sprijinul pe mâini pentru același lucru. Încercați să se odihnească mâinile pe tine din spate, astfel încât acestea să poată ajuta să rămână constantă în poziția. Odată ce picioarele sunt în aer, încercați să le aducă într-un aliniament drept cu corpul tau si intinde-l la fel de mult ca poti. Rămâneți în această poziție timp de 30 de secunde și apoi eliberați.

HALASANA:

Când sunteți constant în Sarvangasana prezintă, încercați și să aducă picioarele în jos de deasupra capului. Din nou, aici se odihnească palma mâinile pe spate pentru a susține poziția.

MATSYASANA:

Intinde-te pe spate pe podea, cu genunchii îndoiți, tălpile pe podea. Inspirați și ridicați partea superioara a corpului ușor de pe podea și glisați-vă mâinile sub fese. Apoi se odihnească fesele pe dosul mâinilor tale. Să rămână constantă timp de 15 secunde și eliberați.

Paschimotthanasana:

Stai jos pe podea cu ambele picioare extinse înainte în fața ta. Întinde brațele și corpul în față și să încerce să atingă degetele de la picioare. Îndoiți genunchii la fel de mult ca tine poate și să încerce să ajungă la degetele de la picioare.

Bhujangasana:

În această postură, trebuie să vă poziționați într-o postură curbată, care seamănă cu un șarpe. Dormi pe sol în așa fel încât frunte atinge solul. Acum, puneți palmele sub umeri într-un mod care devine ascuns aproape de corp. Intinde picioarele într-un mod care în partea de sus a picioarelor apasă în jos, în saltea. Acum inspirați și apăsați încet mâinile pentru a întinde brațele, trimiterea de piept în sus. Acest pose arată ca un șarpe și, prin urmare, este numit cobra posturii sau șarpele reprezintă.

Shalbasana:

Intinde-te pe burta cu mâinile în repaus de mai jos coapse și frunte sprijinite pe podea. Acum, încercați să ridice piciorul stâng până la 10 inch. După aceea, încercați să faceți același lucru cu piciorul drept prea. În etapa finală, face acest lucru cu ambele picioare.

Dhanurasana:

Acest lucru este, de asemenea, cunoscut sub numele de pozeze Bow. Tot ce trebuie să faci aici este să se întindă pe podea, cu burta atingând pământul. Păstrați-vă mâinile în afară de piept. Acum, respirați adânc și ridicați picioarele în sus și coapse. În același timp, trebuie să încercați pentru a prinde picioarele cu mâinile. Rămâneți în această poziție timp de 30 de secunde și eliberați.

Ardha Matsyendrasana:

Stai pe podea, cu picioarele drepte în fața ta. Îndoiți genunchii, pune picioarele pe podea și apoi glisați piciorul stâng sub piciorul drept. Așezați exteriorul piciorului stâng pe podea. Pasul piciorul drept pe piciorul stâng și să stea pe podea. Apăsați mâna dreaptă pe podea, chiar în spatele fesa dreapta și setați partea superioară a brațului stâng pe partea exterioară a coapsei chiar lângă genunchi. Dreptul de genunchi se va indica în mod direct la tavan. Aici, trebuie să expiri și să se întoarcă spre partea interioară a coapsei dreapta. Rămâneți în această poziție timp de aproximativ 30 de secunde și apoi eliberați. Incearca sa faci acest lucru și în sens invers.

Kaksana:

Puneti mainile pe podea, în fața picioarelor cu palmele în jos. Indoaie coatele și genunchii așezați pe partea superioară a brațelor deasupra coate. schimba ușor greutatea înainte peste mâinile până când picioarele veni treptat de pe podea. Nu hop în poziție. Păstrați întotdeauna uita la podea, în fața mâinilor în timp ce țineți această poziție. Țineți timp de 10 secunde și apoi eliberați.

Padahastasana:

Stai dreapta cu picioarele ating între ele. Acum, expirați și îndoiți în jos de solduri pentru a atinge picioarele cu degetele. Păstrați brațele întinse în întregul proces. Acum, încet ridică în sus și du-te înapoi la prima poziție.

TRIKONASANA:

Stai drept, separa picioarele larg desfacute. Acum, rândul său, piciorul drept la 90 de grade și piciorul stâng la 15 grade. Asigurați-vă că greutatea corpului este echilibrat în mod egal pe ambele picioare. Acum îndoiți corpul tau spre partea dreapta, în jos de șolduri. Păstrează talie drept, permițând astfel mâna stângă pentru a veni în aer și mâna dreaptă vine în jos și atinge solul. Încercați să păstrați ambele brațe într-o linie dreaptă. Se repetă pe de altă parte.