Sivanandajooga – Kaikki Asanat ja niiden eduista

Home » Review » Yoga Basic » Sivanandajooga – Kaikki Asanat ja niiden eduista

Sivanandajooga - Kaikki Asanat ja niiden eduista

Tiedätkö? Jooga on ainoa tekniikka, josta löytyy henkistä tyyneyttä sekä fyysistä energiaa. On tuhansia jooga asanat perinteisessä kirjoista. On selvää, että henkilö ei voi harjoitella kaikkia asanas päivässä. Mutta harjoitellaan ja masterointi muutaman auttaa vahvistua, tulla itsevarma ja energinen.

Sivanandajooga vendanta dhanwantari ashramissa ja sen tavoista ovat saaneet valtavan suosion vuosien varrella. Tämä joogalaji on perinteinen, meditatiivinen ja hidas prosessi. Swara jooga Swani Sivananda koostuu pranayama (hengitysharjoituksia), Sun tervehdykset ja 12 asanas.

Pranayama:

Vaikka teemme pranayama, noudattaa näitä ohjeita:

Hengitä syvään Sulje oikea sieraimeen ja hengittää vasemmalla sieraimeen. Sitten heti sulkea vasempaan sieraimeen ja hengittää oikealla sieraimeen. Tällä tavoin yrittää nopea hengitys muuttamalla sieraimiin. Aina hengittää hitaasti. Tämä auttaa selvitystyössä nenäkäytävä. Ne, joiden hengitysvaikeudet täytyy neuvotella lääkärin kanssa ennen harjoitellaan tätä.

Sun Salutations  ovat myös tärkeä osa sivanandajooga. Kaikki mitä tarvitsee tehdä, on noudattaa näitä ohjeita päästäksesi alkuun:

Vaihe 1:  Seiso suorassa asennossa ja tuo kädet yhteen rukouksen asemaan. Täällä täytyy hengittää.

Vaihe 2:  Nyt hengittää ja nostaa kädet ylöspäin, pitää kämmenet yhteen.

 Vaihe 3: Hengitä ulos ja sitten kumartua eteenpäin koskettaa jalat sormin.

Vaihe 4:  Jälleen hengittää ja astu oikea jalka taakse, Arch selkää ja nosta leuka.

Vaihe 5:  Nyt hengittää ja askel taaksepäin vasemman jalan. Nyt molemmat jalat ovat samalla lankku asema. Venyttää sitä niin paljon kuin mahdollista. Täällä painosi on täysin kädet ja jalat.

Vaihe 6:   Nyt laskea polvet, rinnassa ja otsa ja kosketa maata.

Vaihe 7:  Hengitä, venyttää eteenpäin ja taivuttaa taaksepäin. Pidä kädet suorina. Tämä asento tunnetaan myös Sarpasana tai käärme asentoon.

Vaihe 8:  Tässä vaiheessa sinun täytyy hengittää ja nosta kehon, lonkkaan ja yritä venyttää sitä niin paljon kuin voit. Koko kehon painoa tasapainotetaan oikein käsissä ja jaloissa.

Vaihe 9:  Hengitä ja astu oikea jalka eteenpäin yläosassa jalka venytetty lattialla. Jälleen nosta leuka ja katsoa suoraan.

Vaihe 10:  Jälleen mutka alaspäin koskettaa jalat sormin.

Vaihe 11:  Hengitä ja venyttää kädet taaksepäin pään yli.

Vaihe 12:  Exhale ja varovasti palata ensimmäiseen asentoon.

Jälkeen masterointi Aurinkotervehdys, yksi on oppia 12 asentoja tai asanat, jotka ovat mukana sivanandajooga. 12 perustavanlaatuinen asanas tämän joogalaji ovat:

Shirshasana:

Kun teet tämän asana, sinun on ensin istu lattialla Vajrasana asennossa. Nyt aseta kädet maahan niin, että pystyt pitämään vasen käsi oikealla kädellä ja oikea käsi vasemmalla kädellä. Nyt yritä asettaa kruunu oman päänsä kämmenten välissä. Yritä ottaa jalat hieman ylöspäin. Tätä kutsutaan Ardha Shirshasana. Kokeile tasapainottaa sitä tällä tavalla. Kun onnistuneesti oppia tasapainottaminen, yritä siirtää jalkojasi ylöspäin suorassa linjassa kehon. Pidettävä tässä asennossa 30 sekuntia ja vapauta. Aina muistaa, oikea tapa tulla ulos mitään asana on tapa annat siihen.

Sarvangasana:

Tämä tunnetaan myös olkapää seistä. Täällä sinun täytyy ensin olla matolla ja lepuuttaa takaisin lattialle. Sitten sinun täytyy yrittää nostamalla jalat ylöspäin. Voit jopa ottaa tukea kädet sama. Yritä levätä käsiinsä sinulle takaisin niin, että he voivat auttaa sinua pysyä vakaana asennossa. Kun jalat ovat ilmaan, yrittää tuoda niitä suorassa linjassa kehon ja venyttää sitä niin paljon kuin voit. Pysyä tässä asennossa 30 sekuntia ja vapauta.

halasana:

Kun olet tasaista Sarvangasana aiheuttaa, kokeile ja tuo jalat alaspäin pään yli. Jälleen tässä levätä kämmenelläsi selällään tukeakseen sijaintisi.

Matsyasana:

Makaa selällään lattialla polvet koukussa, jalat lattialla. Hengitä ja nosta ylävartalo hieman irti lattiasta ja liu’uta kätesi alla pakarat. Sitten levätä pakarat selkään kädet. Pysyä vakaana 15 sekuntia ja vapautumista.

Paschimotthanasana:

Istu lattialla molemmat jalat laajennettu eteenpäin edessä. Venytä kädet ja kehon eteenpäin ja yritä koskettaa varpaita. Taivuta polvia niin paljon kuin voit ja yrittää päästä varpaita.

Bhujangasana:

Tässä aiheuttaa, sinun täytyy kantaa itse kaarevaan aiheuttaa joka muistuttaa käärme. Nukkua kentällä siten, että otsa koskettaa maata. Pane nyt kämmenten alle olkapäiden tavalla, että se saa työntää lähellä vartaloa. Venyttelet siten, että yläosan jalat painaa alas mattoon. Nyt hengittää ja hitaasti paina kädet venyttää kädet, lähettämällä rintaa ylöspäin. Tämä aiheuttaa näyttää käärme ja siksi sitä kutsutaan kobra aiheuttaa tai käärme aiheuttaa.

Shalbasana:

Makaa vatsa kädet lepää alla reisien ja otsa kiinni lattiassa. Nyt yritän nostaa vasemman jalan jopa 10 tuumaa. Sen jälkeen, yritä tehdä samoin oikea jalka liikaa. Loppuvaiheessa, tehdä molemmilla jalat.

Dhanurasana:

Tämä tunnetaan myös nimellä Bow aiheuttaa. Kaikki mitä tarvitsee tehdä tässä makaamaan lattialla vatsasi koskettaa maata. Pidä kädet lisäksi rintaa. Nyt hengittää syvään ja nosta jalat ja reidet ylöspäin. Samaan aikaan, sinun täytyy yrittää saada kiinni jalat kädet. Pidettävä tässä asennossa 30 sekuntia ja vapauta.

Ardha Matsyendrasana:

Istua lattialla jalat suoraan edessäsi. Taivuta polvia, laittaa jalat lattialla ja liu’uta vasen jalka alla oikea jalka. Lay ulkopuolella vasemman jalan lattialle. Astu oikea jalka yli vasemman jalan ja seistä sen lattialle. Paina oikealla lattiaa vasten takana oikealla pakaraan ja aseta vasen olkavarren ulkopuolelle oikealla reisi lähellä polvi. Oikea polvi tulee osoittaa suoraan ylös kattoon. Täällä, sinun täytyy hengittää ja kääntyä kohti sisäsivun oikealla reiteen. Pidettävä tässä asennossa noin 30 sekuntia ja vapauta. Kokeile Näin myös toiseen suuntaan.

Kaksana:

Aseta kädet edessä lattialla jalat kämmenet ovat alaspäin. Taivuta kyynärpäät ja laita polvet yläosaan käsivarressa yläpuolella kyynärpäät. Hieman siirtää oman painon eteenpäin yli kädet kunnes jalat tulevat vähitellen irti lattiasta. Älä hyppää asentoon. Pidä katsot edessä lattialla kädet pitämällä tätä kantaa. 10 sekunnin ja sitten vapauta.

Padahastasana:

Seiso suorassa jalat koskettavat toisiaan. Nyt hengittää ja taivuta alaspäin lantion koskettaa jalat sormin. Pidä kädet venytetty koko prosessissa. Nyt hitaasti nousta ylöspäin ja palaa ensimmäiseen asentoon.

Trikonasana:

Seiso suorana, erota jalat levällään. Nyt käännä oikea jalka ulos 90 astetta ja vasen jalka ulos 15 astetta. Varmista, että kehon paino tasapainotetaan tasaisesti molemmilla jaloilla. Nyt taivuta kehon oikealle puolelle, alaspäin lonkat. Pitää vyötärö suora, jolloin vasemmalla kädellä keksiä ilmaan ja oikealla kädellä tulee alas ja koskettaa maata. Yritä pitää sekä kädet suorassa linjassa. Toista toisella puolella.