Top 7 γιόγκα Asanas για ηλικιωμένους

Home » Review » Fitness » Top 7 γιόγκα Asanas για ηλικιωμένους

Top 7 γιόγκα Asanas για ηλικιωμένους

Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός, λένε. Όμως, για το σώμα, που μπορεί να μην είναι η περίπτωση. Μπορείτε να αισθανθείτε καθαρά αποτελέσματά της, πολύ περισσότερο από τη δεκαετία του ’60. Πόνους, πόνους και αδυναμία σας καλωσορίσω, και εάν δεν ληφθούν επαρκή φροντίδα, θα σας πιάσουμε και να σας κάνει θαμπό. Έτσι, προτού να πάρει πάρα πολύ αργά και θα γίνει κλινήρης, δοκιμάστε τις παρακάτω 7 εύκολη asanas της γιόγκα που κάνει θαύματα για τους ηλικιωμένους.

Πριν από αυτό, ας μάθουμε πώς η γιόγκα βοηθά τους ηλικιωμένους.

Γιόγκα για τη διάσωση για τους ηλικιωμένους

Έχετε παρατηρήσει παππούδες σας πηγαίνει για την ημέρα τους σιγά-σιγά και να παίρνουν το χρόνο τους με τις δουλειές; Λοιπόν, αυτό είναι μια γεύση από το τι περνάνε. Με την ηλικία, τα οστά και τις αρθρώσεις πάρει πιο αδύναμη, και την ισορροπία επιδεινώνεται. Διανοητικά επίσης, ότι τους επηρεάζει, με ήπια κατάθλιψη εγκατασταθούν στην δεδομένου ότι μαρτυρούν το σώμα τους τη γήρανση.

Γιόγκα πρακτική θα τους κάνει να αισθάνονται ενεργά και οι νέοι. Θα τους φτιάξει τη διάθεση και να τους βοηθήσει να σταθούν στα πόδια τους και να πάνε για την ημέρα τους με ελάχιστη βοήθεια. Δεν θα τους τονίσει από τις επιπτώσεις της γιόγκα είναι χαμηλή και μακράς διαρκείας. Οι μελέτες που πραγματοποιούνται από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Λος Άντζελες έδειξε θετικά αποτελέσματα, ενθαρρύνοντας πολλοί άνθρωποι στα 60 τους, ’70, και ’80 για να το αναλάβει.

asanas Πρακτική μία φορά την ημέρα, και είστε έτοιμοι να πάτε. Γιόγκα επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης με τη χαλάρωση των μυών και τη διατήρηση της ευελιξίας. Έτσι, αν θέλετε να είναι ενεργό και υγιή ακόμα και όταν είστε στα 60 σας και παραπάνω, δοκιμάστε τις παρακάτω asanas τουλάχιστον δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Γιόγκα για ηλικιωμένους – Οι 7 καλύτερες ασάνες

1. Tadasana (Mountain Pose)

Tadasana ή η Pose Mountain είναι η βάση όλων των asanas. Όλες οι άλλες στάσεις γιόγκα είναι παραλλαγές του Tadasana. Μπορείτε να το δοκιμάσετε Tadasana σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και όχι κατ ‘ανάγκη με άδειο στομάχι. Αλλά αν θέλετε να την ακολουθήσει με άλλα asanas, φροντίστε να το κάνετε το πρωί με άδειο στομάχι. Tadasana είναι ένα βασικό επίπεδο Hatha yoga asana. Συνήθως, η στάση διατηρείται για περίπου 10 έως 30 δευτερόλεπτα, αλλά μπορείτε να μειώσετε τη διάρκεια σύμφωνα με την ευκολία σας.

Οφέλη από Tadasana για τους ηλικιωμένους

Tadasana λειτουργεί τέλεια για την hunching ηλικιωμένους με τη βελτίωση της στάσης του σώματος τους. Ενισχύει αδύναμα μηρούς και τους αστραγάλους τους, καθιστώντας ευκολότερο για αυτούς τους ελιγμούς. Ανακουφίζει επίσης τους πόνους και τους πόνους που αναπτύχθηκε λόγω γήρατος. Η στάση βελτιώνει την πέψη και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, απαλύνοντας τα προβλήματα των ηλικιωμένων με το φαγητό και την οξύτητα.

2. Baddha Konasana (πεταλούδα Pose)

Baddha Konasana ή η πεταλούδα Pose μοιάζει με μια πεταλούδα χτυπά τα φτερά του. Φαίνεται, επίσης, παρόμοια με τη στάση του τσαγκάρη στο χώρο εργασίας. Πρακτική Baddha Konasana το πρωί με άδειο στομάχι και καθαρό εντέρων. Πρόκειται για ένα βασικό επίπεδο Vinyasa yoga asana. Κρατήστε το για ένα έως πέντε λεπτά ή τσίμπημα σύμφωνα με την ευκολία σας.

Οφέλη από Baddha Konasana για τους ηλικιωμένους

Baddha Konasana διεγείρει την ουροδόχο κύστη και τα νεφρά, βοηθώντας τα oldies κρατήσει θέματα αποβολή στον κόλπο. Ανακούφιση εαυτό τους γίνεται ομαλή και τακτική. Αυτό θα ενεργοποιήσει το παλιό πρόσωπο, να τον / out της ήπιας κατάθλιψης φέρει και ανακούφιση από την κούραση και το άγχος. Η στάση λειαίνει την διαδικασία της εμμηνόπαυσης.

3. Balasana (Child Pose)

Balasana ή το παιδί Pose μοιάζει με τη θέση ενός παιδιού στη μήτρα της μητέρας. Λένε ότι ξαναζήσει την παιδική ηλικία σας στα τελευταία χρόνια της ζωής σας, καθιστώντας το κατάλληλο για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας να δοκιμάσετε Balasana. Πρακτική αυτό το πρωί με άδειο στομάχι ή το βράδυ μετά από μια απόκλισης τεσσάρων έως έξι ωρών μετά από ένα γεύμα. Balasana είναι ένα επίπεδο αρχαρίων Vinyasa yoga asana. Κρατήστε το για ένα έως τρία λεπτά ή για όσο διάστημα μπορείτε.

Οφέλη από Balasana για τους ηλικιωμένους

Balasana απελευθερώνει την ένταση που χτίστηκε πάνω στα εύθραυστα σώματα του παλιού. Συγκεκριμένα, στην πλάτη, στο στήθος, και τους ώμους. Διατηρεί τους σε εγρήγορση κατά την οδήγηση μακριά ζάλη. Balasana κάνει τα εσωτερικά όργανα εύπλαστο, διευκολύνοντας υγιείς σωματικές λειτουργίες. Βοηθά στην οικοδόμηση βαθιά και σταθερή αναπνοή που ηρεμεί τα ηλικιωμένα άτομα και τους βοηθά να οδηγήσουν σε άγχος ελεύθερη ζωή.

4. Bhujangasana (Cobra Pose)

Bhujangasana ή το Cobra Pose είναι ένα αναζωογονητικό backbend που μοιάζει με το σήκωσε το κεφάλι της κόμπρας. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα γιόγκα θέτει για ηλικιωμένους. Αυτή η στάση θα κάνει αδύναμα ηλικιωμένα άτομα απότομη και γρήγορη. Πρακτική που κάθε μέρα το πρωί με άδειο στομάχι και καθαρό έντερο ή το βράδυ, δίνοντας μια διαφορά τεσσάρων έως έξι ωρών μεταξύ τελευταίο γεύμα σας και την πρακτική. Bhujangasana είναι ένα επίπεδο αρχαρίων Ashtanga γιόγκα asana. Κρατήστε το για λίγα δευτερόλεπτα, ή εφ ‘όσον αισθάνεται άνετα.

Οφέλη από Bhujangasana για τους ηλικιωμένους

Bhujangasana χαλαρώνει το σκληραίνουν κάτω μέρος της πλάτης του παλιού και εκτείνεται μυς τους, στους ώμους, στο στήθος και κοιλιακούς για να τους κρατήσει ευέλικτη και υγιή. Η στάση ανεβάζει τη διάθεση και ζητωκραυγές τους επάνω τους για να σηκωθεί και να κάνουμε κάτι διασκεδαστικό. Σε γενικές γραμμές, αυξάνει την ευελιξία του σώματος τους, βελτιώνοντας έτσι την κινητικότητα. Το πιο σημαντικό, ενισχύει τη σπονδυλική στήλη, απαγορεύοντας οποιαδήποτε καμπούριασμα.

5. Adho Mukha Svanasana (προσανατολισμένα προς τα κάτω Dog Pose)

Adho Mukha Svanasana ή το προσανατολισμένα προς τα κάτω Dog Pose είναι μια asana που μοιάζει με τη στάση ενός σκύλου, όταν σκύβει προς τα κάτω, προς τα εμπρός. Το όνομα σανσκριτική της πόζα σημαίνει αυτό. Είναι μια σχετικά εύκολη στάση για τους ηλικιωμένους για να δοκιμάσετε. Πρακτική αυτό το πρωί με άδειο στομάχι και καθαρό έντερα για καλύτερα αποτελέσματα. Adho Mukha Svanasana είναι ένα επίπεδο αρχαρίων Ashtanga γιόγκα asana. Κρατήστε τη στάση για μερικά δευτερόλεπτα ή λεπτά, μέχρι το σώμα σας επιτρέπει να.

Οφέλη από Adho Mukha Svanasana για τους ηλικιωμένους

Adho Mukha Svanasana ενισχύει την εμπιστοσύνη, και για εκείνους που έχουν αποσυρθεί από την ενεργό ζωή και έχουν αποδυναμωθεί φορείς λόγω της γήρανσης, είναι μια ευλογία. Θα τους υπενθυμίσω όλα όσα είχαν επιτύχει να φτάσει στην κατάσταση που βρίσκονται και να τους κάνει να αισθάνονται περήφανοι για τα επιτεύγματά τους και μεγάλη διάρκεια ζωής. Μαζί με αυτό, η ανεστραμμένη στάση επιτρέπει περισσότερο αίμα να ρέει στον εγκέφαλο, φωτίζοντας το με τη γνωστική λειτουργία, κάνοντας το μυαλό του ηλικιωμένου ατόμου έντονη και λιγότερο επιρρεπείς σε λήθη.

6. Trikonasana (Triangle Pose)

Trikonasana ή το Τρίγωνο Pose μοιάζει με ένα τρίγωνο όταν το σώμα σας παίρνει την πόζα. Είναι αρκετά απλό και μία από τις λίγες στάσεις γιόγκα που χρειάζεστε για να κρατήσετε τα μάτια σας ανοιχτά, ενώ στην πόζα. Πρακτική Trikonasana το πρωί με άδειο στομάχι και καθαρό εντέρων. Η asana είναι ένα επίπεδο αρχαρίων Vinyasa yoga asana. Κρατήστε για 30 δευτερόλεπτα ή περισσότερο, ανάλογα με το πόσο επιτρέπει το σώμα σας.

Οφέλη από Trikonasana για τους ηλικιωμένους

Trikonasana μειώνει την αρτηριακή πίεση, ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι. Μειώνει το λίπος από τη μέση και τους μηρούς και τους κρατά το φως και την κρίση τους. Η στάση δίνει σταθερότητα και ισορροπία και αποτρέπει την νευρικότητα και την ανισορροπία. Ενισχύει και τεντώνει τα χέρια και τα πόδια, η οποία βοηθά τους ηλικιωμένους να κάνει δουλειές τους καλύτερα.

7. Shavasana (πτώμα Pose)

Shavasana ή το πτώμα Pose είναι ένα χαλαρωτικό asana γίνει στο τέλος της ένα μάθημα γιόγκα. Το σώμα μοιάζει με ένα πτώμα σε Shavasana με μηδενική κίνηση. Είναι δύσκολο γιατί θα πρέπει να ηρεμήσει το μυαλό σας εντελώς και να χαλαρώσετε το σώμα σας σε αυτή τη στάση χωρίς νευρικές κινήσεις. Shavasana είναι ένα επίπεδο αρχαρίων Ashtanga γιόγκα asana. Μείνετε σε Shavasana για 10 έως 15 λεπτά ή περισσότερο, αν νιώθετε την ανάγκη, αλλά φροντίστε να μην κοιμηθείτε.

Οφέλη από Shavasana για τους ηλικιωμένους

Shavasana θεραπεύει την αϋπνία, ένα κοινό χρόνιο πρόβλημα στους ηλικιωμένους. Λόγω της έλλειψης φυσικής δραστηριότητας, τα σώματα των ηλικιωμένων δεν ελαστικό αρκετά για να κοιμηθείτε καλά το βράδυ. Μια γρήγορη μάθημα γιόγκα που ακολουθείται από Shavasana είναι μια καλή λύση. Βελτιώνει τη συγκέντρωση, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής για τους ηλικιωμένους. Η στάση έχει θεραπευτικό αποτέλεσμα σε όσους έχουν διαβήτη, αδύναμη ψυχικής υγείας, και δυσκοιλιότητα.

 Προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνονται

  • Είναι σημαντικό ότι κατά τη διάρκεια της πρακτικής, τα ηλικιωμένα άτομα δεν πρέπει οι ίδιοι να ωθήσει και να κάνει μόνο όσο το επιτρέπει το σώμα τους.
  • Ακόμη και μια μακρά διάρκεια μιας συνεδρίας γιόγκα δεν είναι κατάλληλα για αυτούς. Σύντομο και απλό είναι ιδανικό.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει τη συμβουλή του γιατρού πριν προχωρήσουν με την πρακτική της γιόγκα και να εκπαιδεύσει μόνο κάτω από πιστοποιημένο εκπαιδευτή γιόγκα πριν ξεκινήσετε την άσκηση μόνοι σας στο σπίτι.
  • Αν έχετε ορισμένες ασθένειες, να το αναφέρετε στον εκπαιδευτή γιόγκα εκ των προτέρων, έτσι ώστε οι αναγκαίες προσαρμογές στην ακολουθία γιόγκα asana να μην επιδεινώσει το πρόβλημα, με οποιοδήποτε μέσο.
  • Επαναλάβετε τις στάσεις αντί να τα κρατάει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να ξεκουραστείτε καλά μετά από κάθε πόζα.

Απαντήσεις εμπειρογνώμονα για τους αναγνώστες Ερωτήσεις

Είναι πιο εύκολο ασκήσεις γιόγκα από τις asanas για τα ανώτερα αρχάριους εκεί;

Ναι υπάρχουν. Sukshma γιόγκα είναι κατάλληλη για ηλικιωμένους αρχάριους. Πρόκειται για μια σειρά από απλές ασκήσεις που απαιτούν λίγα λεπτά της πρακτικής.

Πόσο διαφορετική είναι ανώτερος γιόγκα σε σύγκριση με τη συνήθη πρακτική της γιόγκα;

Γιόγκα για τους ηλικιωμένους είναι λίγο πολύ η ίδια με εκείνη για τους άλλους. Ο τρόπος της πρακτικής διαφέρει, όμως. Για τους ηλικιωμένους, η προσπάθεια και η διάρκεια είναι μικρότερη.

Η άσκηση είναι σημαντική για όλους. Πιό έτσι, στα παλαιότερα χρόνια, καθώς διατηρεί το σώμα υγιές και μακριά από αδυναμία. Η γιόγκα είναι ιδανικό για άσκηση για τους ηλικιωμένους. Είναι εύκολα προσαρμόσιμο στις ανάγκες τους και, το σημαντικότερο, διατηρεί τραυματισμό στον κόλπο. Έτσι, να πάρει σε αυτό, πριν να είναι πολύ αργά ή να ενημερώσει τους παππούδες ή τους γονείς σχετικά με αυτό και να τους κάνει μια τεράστια εύνοια.