Top 7 Jóga ászanák szenioroknak

Home » Review » Fitness » Top 7 Jóga ászanák szenioroknak

Top 7 Jóga ászanák szenioroknak

Az életkor csak egy szám, mondják. De a szervezet számára, hogy lehet, hogy nem ez a helyzet. Akkor jól érzi magát annak hatásait, de még inkább a 60-as években. Fájdalom, fájdalmak, gyengeség üdvözöljük, és ha elég nem kellő gondossággal, akkor neked le, és akkor unalmas. Tehát, mielőtt túl késő, és akkor lesz ágyhoz kötött, próbálja ki a következő 7 egyszerű jóga ászanákat, hogy csodákra időseknek.

Ezt megelőzően, Nézzük meg, hogyan jóga segít idős emberek.

Jóga a mentő időseknek

Észrevetted a nagyszülők élik életüket nap lassan és figyelembe idejüket házimunkát? Nos, ez egy pillanatra, hogy mit fognak át. Az életkor, a csontok és az ízületek kap gyengébb, és az egyensúly romlik. Mentálisan is érinti őket, enyhe depresszió telepedett, ahogy tanúi testük öregszik.

Jóga gyakorlat teszi őket érezni aktív és fiatal. Ez felvidítani, és segít nekik állni a lábukon, és járni a nap, minimális segítséget. Nem fog hangsúlyozni őket, mint a jóga hatása alacsony és hosszan tartó. Végzett vizsgálatok szerint a National Institutes of Health, a Dél-Kaliforniai Egyetem és a University of California, Los Angeles mutatott pozitív eredményt, biztató sokan a saját 60-as, 70-es, és 80-as, hogy vegye fel.

Ászanákat naponta egyszer, és akkor kész. Jóga lassítja az öregedési folyamatot azáltal, hogy enyhítik az izmok és a rugalmasság megőrzése. Tehát, ha azt szeretné, hogy az aktív és egészséges is, amíg a 60-as és a fenti, próbálja ki a következő ászanák legalább 2-3 alkalommal hetente.

Jóga idősebbeknek – A 7 legjobb ászanák

1. Tadasana (Mountain Pose)

Tadasana vagy a Mountain Pose az alapja minden ászanákat. Az összes többi jóga pózok változatai Tadasana. Akkor gyakorlatban Tadasana bármikor a nap, és nem feltétlenül éhgyomorra. De ha azt akarjuk, hogy kövesse a más ászanák, győződjön meg róla csinálni reggelente éhgyomorra. Tadasana egy alapszintű Hatha jóga ászana. Általában a pózt tartott körülbelül 10-30 másodperc, de akkor csökkentheti az időtartama, mint egy a kényelmét.

Jót Tadasana időseknek

Tadasana tökéletesen működik a hunching idős javításával testtartás. Ez erősíti a gyenge comb és boka, megkönnyítve számukra a manőverezést. Azt is enyhíti a fájdalmakra kifejlesztett miatt öregség. A póz javítja az emésztést és fokozza a vérkeringést, simul ki az öregek evési problémákat és savanyú.

2. Baddha Konasana (Butterfly Pose)

Baddha Konasana vagy a Butterfly póz néz ki, mint egy pillangó csapkodó szárnyait. Azt is hasonlít az irányvonalat varga munka. Gyakorold Baddha Konasana reggelente éhgyomorra és tiszta belek. Ez egy alapszintű Vinyasa jóga ászana. Tartsuk 1-5 percig, vagy a csípés, hogy az Ön kényelmét.

Jót Baddha Konasana időseknek

Baddha Konasana serkenti a húgyhólyag és a vesék, segítve a oldies tartani kiválasztás kérdések sakkban. Tehermentesítő magukat sima és szabályos. Ez aktiválja a régi ember, hogy őt / neki ki enyhe depresszió és enyhíti a fáradtságot és a szorongás. A póz kisimítja ki a folyamat a menopauza.

3. Balasana (Child póz)

Balasana vagy a gyermek Pose hasonlít a helyzet a gyermek az anyja méhében. Azt mondják, hogy újra átélni a gyermekkori a későbbi években az élet, így apt az idősebb embereket, hogy próbálja Balasana. Gyakoroljuk reggel éhgyomorra vagy este után 4-6 órás rés, miután egy étkezés. Balasana egy kezdő szinten Vinyasa jóga ászana. Tartsuk 1-3 percig, vagy amíg csak lehet.

Jót Balasana időseknek

Balasana felszabadítja a feszültség halmozódott fel a törékeny testek a régi. Pontosabban, a háton, mellkason és a vállakon. Ez tartja őket figyelmeztető jelzés elindulás szédülés. Balasana teszi a belső szervek hajlékony, megkönnyítve az egészséges testi funkciók. Segít a mélyen gyökerező és egyenletes légzés, hogy megnyugtatja az idősebbek, és segíti őket vezetni szorongás-mentes életet.

4. Bhujangasana (Cobra Pose)

Bhujangasana vagy a Cobra Pose egy energetizáló backbend hogy néz ki, mint az emelt feje egy kobra. Ez az egyik legjobb jóga jelent az idősek számára. Ezt a pózt teszi gyenge idős emberek éles és gyors. Gyakorold minden nap reggelente éhgyomorra és tiszta belek vagy esténként, így egy rés 4-6 óra között az utolsó étkezés és a gyakorlatban. Bhujangasana egy kezdő szinten Astanga jóga ászana. Várj egy pár másodpercig, vagy amíg úgy érzi, kényelmes.

Jót Bhujangasana időseknek

Bhujangasana fellazítja a merevített alsó hát a régi és nyúlik az izmokat a váll, mellkas, has és tartani őket rugalmas és egészséges. A póz emeli a hangulatot és éljenzés őket felkelni, és nem valami szórakoztató. Általánosságban, ez növeli a test rugalmasságát, és ezáltal javítja a mobilitást. A legfontosabb, hogy erősíti a gerincet, nem engedi hunching.

5. Adho Mukha Svanasana (lefelé néző kutya póz)

Adho Mukha Svanasana vagy lefelé néző kutya póz egy ászana, amely hasonlít a hozzáállását a kutyát, ha lehajol, előre nézzen. A szanszkrit neve a póz azt jelenti, hogy. Ez egy viszonylag könnyebb jelent az idősek, hogy megpróbálja. Gyakoroljuk reggel éhgyomorra és tiszta belek a legjobb eredmény. Adho Mukha Svanasana egy kezdő szintű Astanga jóga ászana. Tartsa a pózt néhány másodpercig vagy percig, amíg a szervezet lehetővé teszi, hogy.

Jót Adho Mukha Svanasana időseknek

Adho Mukha Svanasana növeli a bizalom, és azok számára, akik visszavonult az aktív élet és a legyengült szervek elöregedése miatt, ez egy áldás. Ez emlékezteti őket a mindazt, amit elért, hogy elérje az állam vannak, és hogy azok büszkék az eredmények és a hosszú élettartam. Együtt, hogy a fordított pózt így több vér áramoljon be az agyba, világosodó fel az észlelés, hogy az idősebb ember fejében élesebb és kevésbé hajlamosak a feledékenység.

6. Trikonasana (Triangle Pose)

Trikonasana vagy a háromszög póz néz ki, mint egy háromszög, ha a szervezet vállalja a póz. Ez elég egyszerű, és egyike azon kevés jelent a jóga, amelyek megkövetelik, hogy tartsa nyitva a szemét, miközben a póz. Gyakorold Trikonasana reggelente éhgyomorra és tiszta belek. Az ászana egy kezdő szinten Vinyasa jóga ászana. Tartsa 30 másodpercig, vagy több, attól függően, hogy mennyi a szervezet megengedi.

Jót Trikonasana időseknek

Trikonasana csökkenti a vérnyomást, gyakori probléma, amellyel a idősek. Ez csökkenti a zsír a derék és a comb és tartja őket a fény és fitt. A póz ad stabilitás és az egyensúly, és megakadályozza fidgeting és egyensúly. Erősíti és nyújtja a karok és lábak, amely segíti az idősek ezt a bevásárlási jobb.

7. Shavasana (Corpse Pose)

Shavasana vagy a Corpse Pose egy pihentető ászana kelt a végén egy jógával. A test úgy néz ki, mint egy hulla Shavasana a nullával mozgás. Ez kihívást jelent, mert meg kell, hogy megnyugodjon az elméd teljesen és pihenjen a szervezet ezt a pózt nélkül fidgeting. Shavasana egy kezdő szinten Astanga jóga ászana. Maradjon Shavasana 10-től 15 percig vagy tovább, ha úgy tartja kedve, de győződjön meg róla, nem elaludni.

Jót Shavasana időseknek

Shavasana gyógyít álmatlanság, gyakori krónikus probléma az idősek. Mivel a fizikai aktivitás hiánya, a szervezetek az idősek nem fárad elég jól aludni az éjjel. Egy gyors jógával majd Shavasana egy jó megoldás. Ez javítja a koncentrációt, javítja az életminőséget az idősek számára. A póz gyógyító hatással van azokra, akik a cukorbetegség, gyenge mentális egészség, és a székrekedés.

 Szükséges óvintézkedések

  • Elengedhetetlen, hogy a gyakorlat során, az idősebb emberek nem tolja magát, és nem csak annyira, mint a teste engedi.
  • Még egy hosszú időtartama jógával nem alkalmas a számukra. Rövid és egyszerű ideális.
  • Győződjön meg róla, hogy az orvoshoz, mielőtt megy előre a jóga és a vonat csak a tanúsított jóga oktató, mielőtt elkezdi gyakorolni a saját otthonában.
  • Ha bizonyos betegségek, említsd meg a jógaoktató előzetesen, hogy a szükséges kiigazításokat a jóga ászana szekvencia nem súlyosbítja a problémát, bármilyen eszközzel.
  • Ismételjük meg a testtartás helyett a gazdaság őket a hosszabb időtartamú és pihenési mindegyik után is jelenthet.

Szakértői válaszok olvasók kérdések

Vannak könnyebb jóga gyakorlatok, mint az ászanák Senior kezdő?

Igen, vannak. Sukshma jóga alkalmas vezető kezdőknek. Ez egy sor egyszerű gyakorlatok, amelyek megkövetelik, néhány perc gyakorlás.

Miben különbözik a vezető jóga, mint a standard jóga?

Jóga az idősek nagyjából ugyanaz, mint a többiek. Az a mód, gyakorlat különbözik, mégis. Az idősek, az erőfeszítés és időtartamát vannak kisebb.

A testmozgás fontos mindenki számára. Annál is inkább, az idősebb években, mivel ez tartja a szervezet egészséges és távol gyengeség. Jóga ideális testmozgás az idősek számára. Ez könnyen adaptálható, hogy igényeik és ami a legfontosabb, folyamatosan sérülés sakkban. Tehát kap, mielőtt még túl késő lenne, vagy nem tájékoztatja a nagyszülők vagy a szülők ezzel, és nem nekik egy nagy szívességet.