Top 7 yoga asanas för seniorer

Home » Review » Fitness » Top 7 yoga asanas för seniorer

Top 7 yoga asanas för seniorer

Ålder är bara en siffra, säger de. Men, för kroppen, som kanske inte är fallet. Du kan tydligt känna dess effekter, mer så från 60-talet. Värk, smärta och svaghet välkomnar dig, och om tillräckligt noga med att inte tas, kommer de att få ner dig och göra dig tråkig. Så, innan det blir för sent och du blir sängliggande, prova följande 7 enkla yoga asanas som fungerar underverk för pensionärer.

Innan dess, låt oss lära yoga hjälper gamla människor.

Yoga till undsättning för pensionärer

Har du märkt dina morföräldrar går om deras dag långsamt och tar sin tid med sysslor? Tja, det är en glimt av vad de går igenom. Med åldern, skelett och leder blir svagare, och balans försämras. Mentalt också påverkar det dem med mild depression bosätter sig i när de bevittnar deras kroppar åldrande.

Yoga kommer att göra dem att känna sig aktiv och unga. Det kommer att muntra upp dem och hjälpa dem att stå på sina fötter och gå om dagen med minimal hjälp. Det kommer inte att betona dem som yoga påverkan är låg och långvariga. Studier utförda av National Institutes of Health, University of Southern California och University of California, Los Angeles visade positiva resultat, uppmuntra många människor i 60-årsåldern, 70 och 80 för att ta upp det.

Praxis asanas en gång om dagen, och du är redo att gå. Yoga bromsar åldrandet genom att mildra muskler och bibehålla flexibiliteten. Så om du vill vara aktiv och hälsosam även när du är i din 60 och uppåt, prova följande asanas minst två till tre gånger i veckan.

Yoga för seniorer – De 7 bästa Asanas

1. Tadasana (Mountain Pose)

Tadasana eller Mountain Pose är grunden för alla asanas. Alla andra yogaställningarna är varianter av Tadasana. Du kan öva Tadasana när som helst på dagen och inte nödvändigtvis på fastande mage. Men om du vill följa upp det med andra asanas, se till att du gör det på morgonen på fastande mage. Tadasana är en grundläggande nivå Hatha yoga asana. Vanligtvis är posen innehas för cirka 10 till 30 sekunder, men du kan minska längden enligt din bekvämlighet.

Fördelarna med Tadasana för pensionärer

Tadasana fungerar perfekt för hunching äldre genom att förbättra sin hållning. Det stärker deras svaga lår och fotleder, vilket gör det lättare för dem att manövrera. Det lindrar också smärta och värk som utvecklats på grund av hög ålder. Den pose förbättrar matsmältningen och ökar blodcirkulationen, att mjuka ut gamla människors problem med att äta och syra.

2. Baddha Konasana (fjäril Pose)

Baddha Konasana eller Butterfly Pose ser ut som en fjäril flaxar med vingarna. Det ser också liknande hållning av en skomakare på jobbet. Öva Baddha Konasana på morgonen på fastande mage och rena tarmarna. Det är en grundläggande nivå Vinyasa Asanayoga. Håll den i en till fem minuter eller justera den enligt dina önskemål.

Fördelarna med Baddha Konasana för pensionärer

Baddha Konasana stimulerar urinblåsa och njurar, hjälpa oldies hålla utsöndrings frågor i schack. Lindra sig blir slät och regelbunden. Det kommer att aktivera den gamla person, föra honom / henne ur mild depression och lindra trötthet och ångest. Den pose jämnar ut processen med klimakteriet.

3. Balasana (Child Pose)

Balasana eller barnet Pose liknar barnet placeras i moderlivet. De säger att du återuppleva din barndom i de senare åren av ditt liv, vilket gör det apt för äldre personer att försöka Balasana. Öva det på morgonen på fastande mage eller på kvällen efter en 05:56 timmars gap efter att ha en måltid. Balasana är en nybörjarnivå Vinyasa Asanayoga. Håll den i en till tre minuter eller så länge du kan.

Fördelarna med Balasana för pensionärer

Balasana släpper spänningen byggs upp i de bräckliga organ gamla. Speciellt i ryggen, bröstet och axlar. Det håller dem alert genom att köra bort yrsel. Balasana gör de inre organen smidig, vilket underlättar friska kroppsfunktioner. Det hjälper till att bygga djup och stadig andning som lugnar äldre och hjälper dem att leda en ångest-fritt liv.

4. Bhujangasana (Cobra Pose)

Bhujangasana eller Cobra Pose är en energigivande backbend som ser ut som den upphöjda huvudet av en kobra. Detta är en av de bästa yogaställningarna för seniorer. Denna pose blir svaga äldre personer skarp och snabb. Öva det varje dag på morgonen på fastande mage och rena tarmar eller på kvällarna, vilket ger en skillnad på fyra till sex timmar mellan din sista måltid och praxis. Bhujangasana är en nybörjarnivå Ashtanga yoga asana. Håll den i ett par sekunder eller så länge som det känns bekvämt.

Fördelarna med Bhujangasana för pensionärer

Bhujangasana lossar stelnade nedre delen av ryggen av den gamla och sträcker sina muskler i axlar, bröst och mage för att hålla dem flexibla och friska. Den pose höjer deras humör och muntrar upp dem för att få upp och göra något roligt. I allmänhet ökar sin kropp flexibilitet, vilket förbättrar rörligheten. Viktigast stärker ryggraden, underkänna någon hunching.

5. Adho Mukha Svanasana (Downward Facing Dog Pose)

Adho Mukha Svanasana eller nedåtvända Dog Pose är en asana som liknar hållning av en hund när den böjer sig ner, vänd framåt. Den Sanskrit namn pose innebär att. Det är en relativt lättare pose för äldre att prova. Öva det på morgonen på fastande mage och rena tarmar för bästa resultat. Adho Mukha Svanasana är en nybörjarnivå Ashtanga yoga asana. Håll posen några sekunder eller en minut tills din kropp som passar dig.

Fördelarna med Adho Mukha Svanasana för pensionärer

Adho Mukha Svanasana ökar förtroendet, och för dem som har gått i pension från aktivt liv och har försvagat organ på grund av åldrande, är det en välsignelse. Det kommer att påminna dem om allt de hade uppnått för att nå tillstånd de befinner sig i och få dem att känna stolta över sina prestationer och lång livslängd. Tillsammans med det, gör den inverterade pose mer blod att strömma in i hjärnan, ljusnar upp det med kognition, vilket gör att äldre personens sinne skarpare och mindre benägna att glömska.

6. Trikonas (Triangle Pose)

Trikonas eller Triangle Pose ser ut som en triangel när kroppen antar pose. Det är ganska enkelt och ett av de få poser i yoga som kräver att du hålla ögonen öppna medan i pose. Öva Trikonas på morgonen på fastande mage och rena tarmarna. Den asana är en nybörjarnivå Vinyasa Asanayoga. Håll den i 30 sekunder eller mer, beroende på hur mycket din kropp tillåter.

Fördelarna med Trikonas för pensionärer

Trikonas sänker blodtrycket, ett vanligt problem med de äldre står inför. Det minskar fett från midjan och låren och håller dem lätt och passform. Den pose ger stabilitet och balans och förhindrar fidgeting och obalans. Det stärker och sträcker armar och ben, som hjälper äldre att göra sina sysslor bättre.

7. Shavasana (Corpse Pose)

Shavasana eller Corpse Pose är en avkopplande asana görs i slutet av en yoga session. Kroppen ser ut som ett lik i Shavasana med noll rörelse. Det är en utmaning eftersom du måste lugna ner dig helt och slappna av din kropp i denna pose utan nervösa. Shavasana är en nybörjarnivå Ashtanga yoga asana. Bo i Shavasana under 10 till 15 minuter eller mer om du känner för det, men se till att du inte somna.

Fördelarna med Shavasana för pensionärer

Shavasana botar sömnlöshet, ett vanligt kroniskt problem hos äldre. På grund av brist på fysisk aktivitet, kroppar äldre människor inte däck tillräckligt för att sova gott på natten. En snabb yoga session följt av Shavasana är ett bra botemedel. Det förbättrar koncentration, förbättra livskvaliteten för de äldre. Ställningen har en härdnings effekt på dem som har diabetes, svag psykisk hälsa och förstoppning.

 Försiktighetsåtgärder

  • Det är viktigt att under praktiken bör äldre människor inte pressa sig själva och gör bara så mycket som deras kroppstillstånd.
  • Även en lång tid av en yoga session är inte lämplig för dem. Kort och enkelt är perfekt.
  • Se till att du ta råd av en läkare innan du går vidare med yoga och tränar endast under en certifierad yogainstruktör innan du börjar träna på egen hand hemma.
  • Om du har vissa sjukdomar, nämna det till yoga instruktör i förväg så att nödvändiga justeringar görs i Asanayoga sekvens för att inte förvärra problemet på något sätt.
  • Upprepa ställningar i stället för att hålla dem under en längre tid och vila väl efter varje pose.

Expert svar för läsarna frågor

Finns det lättare yogaövningar än asanas för ledande nybörjare?

Ja det finns. Sukshma Yoga är lämplig för äldre nybörjare. Det är en uppsättning av enkla övningar som kräver ett par minuter av praktiken.

Hur annorlunda är senior yoga jämfört med standard yoga?

Yoga för seniorer är ungefär densamma som för andra. Sättet för praxis varierar, men. För seniorer, ansträngningen och varaktighet är mindre.

Motion är viktigt för alla. Mer så, i de äldre åren, eftersom det håller kroppen frisk och bort från svaghet. Yoga är idealisk för övning för de äldre. Det är lätt att anpassa till deras behov och, viktigast av allt, håller skada i schack. Så får det innan det är för sent eller informera dina morföräldrar eller föräldrar om detta och göra dem en stor tjänst.