Topp 7 Yoga Asanas for eldre

Home » Review » Fitness » Topp 7 Yoga Asanas for eldre

Topp 7 Yoga Asanas for eldre

Alder er bare et tall, sier de. Men, for kroppen, som kanskje ikke er tilfelle. Du kan tydelig føle dens virkninger, mer fra 60-tallet. Smerter, smerter og svakhet ønsker deg velkommen, og hvis nok omsorg er ikke tatt, vil de få deg ned og gjøre deg kjedelig. Så, før det blir for sent, og du blir sengeliggende, kan du prøve følgende 7 enkle yoga asanas som gjør underverker for pensjonister.

Før det, la oss lære yoga hjelper gamle mennesker.

Yoga til unnsetning for pensjonister

Har du lagt merke til besteforeldrene dine går om dagen sakte og tar sin tid med husarbeid? Vel, det er et glimt av hva de går gjennom. Med alder, bein og ledd blir svakere, og balanse forverres. Mentalt også, det påvirker dem, med mild depresjon bosetting i når de blir vitne kroppen sin aldrende.

Yoga praksis vil føle seg aktiv og ung. Det vil oppmuntre dem opp og hjelpe dem til å stå på beina og gå om dagen med minimal hjelp. Det vil ikke stresse dem ut som yoga påvirkning er lav og langvarig. Studier utført av National Institutes of Health, University of Southern California og University of California, viste Los Angeles positive resultater, oppmuntre mange mennesker i deres 60s, 70s og 80-tallet for å ta det opp.

Praksis asanas en gang om dagen, og du er klar til å gå. Yoga forsinker aldringsprosessen ved oppmykning muskler og opprettholde fleksibilitet. Så, hvis du ønsker å være aktiv og sunn selv mens du er i 60-årene og oppover, kan du prøve følgende asanas minst to til tre ganger i uken.

Yoga for eldre – De 7 beste asanas

1. Tadasana (Mountain Pose)

Tadasana eller Mountain Pose er grunnlaget for alle asanas. Alle de andre yoga er varianter av Tadasana. Du kan øve Tadasana når som helst på dagen, og ikke nødvendigvis på tom mage. Men hvis du ønsker å følge den opp med andre asanas, må du gjøre det i morgen på tom mage. Tadasana er et grunnleggende nivå Hatha yoga asana. Vanligvis er positur holdt i ca 10 til 30 sekunder, men du kan redusere varigheten pr enkelhets skyld.

Fordeler med Tadasana seniorråd

Tadasana fungerer perfekt for hunching eldre ved å forbedre deres holdning. Det styrker sine svake lår og ankler, noe som gjør det lettere for dem å manøvrere. Det lindrer også smerter og smerter utviklet på grunn av alderdom. Positur forbedrer fordøyelsen og øker blodsirkulasjonen, jevne ut gamle folks problemer med å spise og surhet.

2. Baddha Konasana (Butterfly Pose)

Baddha Konasana eller Butterfly Pose ser ut som en sommerfugl flagrende vingene. Det ser også lik holdning av en skomaker på jobben. Øv Baddha Konasana om morgenen på tom mage og rene tarmer. Det er et grunnleggende nivå Vinyasa yoga asana. Hold den i ett til fem minutter eller justere den i henhold til din bekvemmelighet.

Fordeler med Baddha Konasana seniorråd

Baddha Konasana stimulerer blære og nyrer, og hjelper oldies holde utskillelse problemer i sjakk. Lindrende selv blir glatt og jevn. Det vil aktivere den gamle person, bringe ham / henne ut av mild depresjon og lindre trøtthet og angst. Positur jevner ut prosessen med overgangsalder.

3. Balasana (Child Pose)

Balasana eller barne Pose ligner posisjonen til et barn i mors liv. De sier du gjenoppleve barndommen i de senere årene av livet ditt, noe som gjør det egnet for eldre mennesker å prøve Balasana. Øv det i morgen på tom mage eller på kvelden etter en 4-6-timers gapet etter å ha et måltid. Balasana er en nybegynner nivå Vinyasa yoga asana. Hold den i ett til tre minutter, eller så lenge du kan.

Fordeler med Balasana seniorråd

Balasana frigjør spenningen bygget opp i den skjøre organer gammel. Nærmere bestemt, i rygg, bryst og skuldre. Det holder dem våken ved å kjøre bort svimmelhet. Balasana gjør de indre organer smidig, noe som letter friske kroppsfunksjoner. Det hjelpemidler i å bygge dyp og jevn pust som beroliger de eldre mennesker og hjelper dem føre en angst-fritt liv.

4. Bhujangasana (Cobra Pose)

Bhujangasana eller Cobra Pose er en energigivende backbend som ser ut som den hevede hode av en kobra. Dette er en av de beste yoga for seniorer. Dette utgjør vil gjøre svake eldre mennesker skarp og rask. Praktisere det hver dag i morgen på tom mage og rene tarmer eller på kveldstid, noe som gir en avstand på fire til seks timer mellom siste måltid og praksis. Bhujangasana er en nybegynner nivå Ashtanga yoga asana. Hold det for et par sekunder, eller så lenge det føles behagelig.

Fordeler med Bhujangasana seniorråd

Bhujangasana løsner stive korsryggen av den gamle og strekker musklene i skuldre, bryst og mage for å holde dem fleksible og sunn. Positur løfter humøret og jubel dem opp for å stå opp og gjøre noe morsomt. Generelt, øker den sin kropp fleksibilitet, og dermed forbedre mobiliteten. Viktigst, styrker det ryggraden, ikke tillate noen hunching.

5. Adho Mukha Svanasana (nedover vendte Dog Pose)

Adho Mukha Svanasana eller nedover Dog Pose er en asana som ligner på holdning av en hund når den bøyer seg ned, vendt fremover. Sanskrit navn positur betyr at. Det er en relativt enklere positur for eldre å prøve. Øv det i morgen på tom mage og rene tarmer for best resultat. Adho Mukha Svanasana er en nybegynner nivå Ashtanga yoga asana. Hold posere for noen sekunder eller et minutt før kroppen din gjør at du kan.

Fordeler med Adho Mukha Svanasana seniorråd

Adho Mukha Svanasana øker tillit, og for de som har pensjonert fra aktiv liv og har svekket organer på grunn av aldring, er det en velsignelse. Det vil minne dem om alt det de hadde oppnådd å nå tilstanden de er i, og få dem til å føle seg stolt av sine prestasjoner og lang levetid. Sammen med det, lar invertert positur mer blod å strømme inn i hjernen, brighte det opp med kognisjon, noe som gjør den eldre personens sinn skarpere og mindre utsatt for glemsel.

6. Trikonasana (Triangle Pose)

Trikonasana eller Triangle Pose ser ut som en trekant når kroppen foruts positur. Det er ganske enkelt, og en av de få positurer i yoga som krever at du å holde øynene åpne mens i positur. Øv Trikonasana om morgenen på tom mage og rene tarmer. Asana er en nybegynner nivå Vinyasa yoga asana. Hold den i 30 sekunder eller mer, avhengig av hvor mye kroppen din tillater det.

Fordeler med Trikonasana seniorråd

Trikonasana reduserer blodtrykket, et vanlig problem overfor de eldre. Det reduserer fett fra midjen og lårene og holder dem lys og passform. Positur gir stabilitet og balanse og hindrer uro og ubalanse. Det styrker og strekker armer og ben, som hjelper de eldre gjør sine oppgaver bedre.

7. shavasana (lik positur)

Shavasana eller lik positur er en avslappende asana gjort på slutten av en yoga-økt. Kroppen ser ut som et lik i shavasana med null bevegelse. Det er utfordrende fordi du trenger å roe ned sinnet ditt helt og slappe kroppen din i denne positur uten uro. Shavasana er en nybegynner nivå Ashtanga yoga asana. Bo i shavasana i 10 til 15 minutter eller mer hvis du føler for det, men sørg for at du ikke sovner.

Fordeler med shavasana seniorråd

Shavasana herder søvnløshet, er en vanlig kronisk problem hos eldre. På grunn av mangel på fysisk aktivitet, likene av eldre mennesker ikke dekk nok til å sove godt i natt. En rask yoga økt etterfulgt av shavasana er et godt middel. Den forbedrer konsentrasjon, forbedrer livskvaliteten for eldre. Positur har en herdende effekt på de som har diabetes, svak mental helse, og forstoppelse.

 Forholdsregler

  • Det er viktig at under trening, bør de eldre ikke presse seg selv og gjøre bare så mye som deres kropp tillater.
  • Selv en lang varighet av en yoga økt er ikke egnet for dem. Kort og enkelt er ideelt.
  • Kontroller at du tar råd fra en lege før du går videre med yoga praksis og trene bare under en sertifisert yoga instruktør før du begynner å trene på egen hånd hjemme.
  • Hvis du har visse plager, nevne det til yoga instruktør på forhånd slik at nødvendige justeringer er gjort i yoga asana sekvens for å ikke forverre problemet på noen måte.
  • Gjenta Postures stedet for å holde dem for en lengre varighet og hvile godt etter hver positur.

Experts svar for leserne Spørsmål

Er det enklere yoga øvelser enn asanas for senior nybegynnere?

Ja, det er det. Sukshma Yoga passer for senior nybegynnere. Det er et sett av enkle øvelser som krever noen få minutter av praksis.

Hvor annerledes er senior yoga sammenlignet med standard yoga praksis?

Yoga for eldre er ganske mye det samme som for andre. Måten praksis er forskjellig, men. For de eldre, innsatsen og varigheten er mindre.

Trening er viktig for alle. Mer så, i de eldre år, så det holder kroppen sunn og bort fra svakhet. Yoga er ideelt for trening for eldre. Det er lett å tilpasse til deres behov og, viktigst, holder skade i sjakk. Så, få til det før det er for sent eller informere dine besteforeldre eller foreldre om dette og gjøre dem en stor tjeneste.