Un ghid complet pentru yoga prenatala

Home » Review » Fitness » Un ghid complet pentru yoga prenatala

 Un ghid complet pentru yoga prenatala
In timpul sarcinii, pe care doriți să rămână în formă și de a face ceea ce este cel mai bine pentru copil-a-fi-ul. yoga prenatala este un mod minunat de a face ambele. În go-go-go lumea noastră, yoga oferă o oportunitate foarte necesară pentru a încetini și de a conecta cu copilul si cu corpul tau cum se transformă. Indiferent dacă sunteți nou la yoga sau sunt deja un medic cu experiență, vă puteți bucura de multe beneficii de yoga în timpul sarcinii.

Ce prenatal Yoga pot face pentru tine

Când sunteți gravidă, se poate simti uneori ca corpul tau a fost preluat de un străin. Toate lucrurile pe care ai crezut ca ai știut despre tine du-te pe fereastră ca organismul funcționează sale uimitoare. Schimbarea care este scăpat de sub control poate duce să simți deconectat de la sentimentul de sine.

În yoga, este de multe ori a spus că corpul tau este diferit de fiecare dată când ajunge pe saltea. Lucrezi la acceptarea faptului că schimbarea este constantă. În timpul sarcinii, acest lucru este de două ori mai adevărat. Yoga vă ajută să vă reconectați cu corpul și îmbrățișeze călătoria.

cursuri de yoga prenatale sunt o modalitate foarte bună de a te pregăti pentru procesul de nastere si de a se bucura de compania altor femei gravide, promovarea unui sentiment de comunitate, care nu ar trebui să fie subevaluate. Sistemele de sprijin și copii mici Multe mame noi playgroups au apărut din legăturile falsificate în yoga prenatale.

Considerații de securitate

Yoga în timpul sarcinii nu a primit de mult studiu științific, dar este în general considerat a fi sigur și benefic pentru mamele cele mai insarcinate si fetusi lor.

În cazul în care sarcina dumneavoastră este considerat cu risc ridicat sau aveți alte complicații, discutați cu echipa medicală înainte de a începe yoga. Chiar dacă nu aveți preocupări speciale, va trebui să se adapteze practica yoga ca copilul creste.

Corpul tau produce un hormon numit relaxina pe tot parcursul sarcinii , care va ajuta pentru a face loc pentru copilul aflat în creștere și să se pregătească pentru livrare. Prezența relaxin poate face să vă simțiți mai flexibil decât de obicei, dar aveți grijă să nu superextinderea; este de asemenea posibil să destabilizeze articulații și ligamente în acest timp.

Cel mai mare pericol pentru yoginis gravide este în scădere. Prin urmare, a minimiza acest risc, mai ales odată ce burta începe să iasă în afară, prin a fi atent cu ipostaze de echilibrare. Treci orice pranayama care ar putea face să te simți amețită pentru a reduce riscul de leșin. Deoarece Bikram yoga a fost demonstrat pentru a încălzi temperatura miezului corpului, în anumite cazuri, ar trebui să fie, de asemenea, evitate.

Yoga în primul trimestru

Pentru primul trimestru de yoga, modificări posturale sunt minime, deoarece dimensiunea burta nu este într-adevăr o problemă încă. Este cel mai important pentru a obține în obiceiul de tuning pentru corpul tau. Ați putea fi, senzație de oboseală și greață, astfel încât să vă acordați permisiunea de a lua mai ușor dacă e cazul.

Cele mai multe femei care iau deja cursuri de yoga pot continua cu rutina lor regulate, deși este o idee bună să menționezi sarcina la profesorul tău. Dacă faci yoga pentru prima dată, este bine să se înceapă cu o clasă prenatale.

Yoga în al doilea trimestru

Al doilea trimestru este momentul ideal pentru a începe yoga prenatale. Probabil că ești singur cu cel mai rău de boală de dimineață, dacă ați avut. burta începe să-și facă apariția, așa că ești mai mare nevoie de ipostaze de sarcină specifice și consiliere.

După cum uterul se extinde, este timpul să nu mai faci orice ipostaze în care sunt situate pe abdomen. De asemenea, evita entorse adânci, care nu sunt foarte confortabile în acest moment.

Yoga în al treilea trimestru

În al treilea trimestru yoga, burta devine a fi un factor de mare, fapt care ia determinat mai multe adaptări pentru a face loc pentru ea în ipostaze în picioare.

Având o poziție mai mare te face mai stabil, ceea ce este util pentru că doriți să evite orice lucru care ar putea face să cazi. Din acest motiv, inversiunile sunt descurajați în acest moment, în timpul sarcinii.

Un studiu de cercetare 2015 a fost primul pentru a monitoriza fătului în timpul desfășurării yoga în al treilea trimestru. Ea a găsit nici o dovadă de suferință fetală în oricare dintre cele 26 de posturi au încercat, printre care se confruntă în jos de câine și Savasana. Cu toate acestea, aceste atitudini se pot simți încă inconfortabil la un moment dat, și este bine pentru a le evita.

Dacă sunteți nou la yoga

Multe femei care nu au făcut yoga înainte de a găsi că este o formă ideală de exercitare în timpul sarcinii lor și dincolo. Atunci când caută o clasă, stick la cele numite „yoga prenatale“, ca profesorii lor vor fi cel mai bine în măsură să vă instruiască în mod corespunzător.

Dacă te duci într-o clasă obișnuită, asigurați-vă că pentru a spune profesorul sunteți gravidă. Unele femei au doar posibilitatea de a prelua prenatale de yoga in al treilea trimestru. Veti beneficia in continuare de clase în cazul în care aceasta este situația, dar mai devreme în timpul sarcinii dumneavoastră, puteți începe, cu atât mai bine.

Dacă aveți Yoga Experiență

devotati Yoga va fi fericit să știu că ei pot continua să practice pe tot parcursul sarcinii. Puteți continua să luați clase obișnuite, atâta timp cât vă simțiți confortabil a face acest lucru, dar, din nou, asigurați-vă că pentru a lăsa profesorul că ești gravidă. Niciodată nu simt obligat să practice la intensitate pre-sarcina.

Dacă sunteți un medic acasă dedicat, începe să facă saluturile soare prenatale. Studiu liniile directoare trimestru de mai sus pentru a vă asigura că înțelegeți ce reprezintă, pentru a evita. Este, de asemenea, o idee bună pentru a lua unele clase de yoga prenatale pentru a întâlni alte mame-a-fi și să învețe despre naștere.

Top 5 Yoga prenatale Poses

Există mai multe yoga, care sunt confortabile și în condiții de siguranță pentru a face în timpul dvs. de nouă luni (și altele care nu sunt recomandate). Aceste cinci sunt cele pe care este foarte probabil pentru a vedea încorporate într-o clasă de yoga prenatale:

  1. Cat-Cow Stretch ( Chakravakrasana ): O modalitate ușoară de a trezi la nivelul coloanei vertebrale , care va ajuta , de asemenea , copilul ajunge în cea mai bună poziție pentru livrare
  2. Poarta Pose ( Parighasana ): O porțiune laterală care vă ajută să facă un spațiu mai mic în abdomen aglomerat
  3. Warrior II ( Virabhadrasana II ): o postură în picioare , care întărește picioarele și se deschide șoldurile
  4. Pose Cobbler lui ( Baddha Konasana ): Un deschizător de șold blând , care se întinde partea interioara a coapselor; utilizați recuzită sub fiecare genunchi pentru sprijin , dacă este necesar
  5. Picioare-up-perete ( VIPARITA KARANI ): un antidot la glezne umflate și picioare

Yoga După Sarcina ta

După ce aveți copilul, ar putea fi dornici de a relua practica yoga. Medicii recomanda, de obicei, de șase săptămâni de timp de recuperare pentru noile mame dupa nastere vaginala si mai mult dupa o cezariana.

Când vi sa dat OK de la medicul de asistență medicală și nu au nici o sângerare semnificativă, sunteți gata să facă yoga postpartum, fie pe cont propriu sau într-o clasă de mama si copil. Anumite ipostaze ajuta mamele care alăptează combaterea dureri de spate si gat.

Gând final

Sarcina poate fi un moment emoționant și speciale, dar este, de asemenea, un pic misterios. Yoga vă ajută să vă oferi instrumentele necesare pentru a încetini și să se bucure de experiența prin acceptarea și respectarea incredibil lucru corpul tau este de a face.

Lipirea timp cu alte mame insarcinate este un alt beneficiu real de a lua cursuri prenatale. Chiar dacă aveți un partener în timpul sarcinii, persoana respectivă nu se trece prin schimbarile fizice pe care le sunt. Intrarea într-o comunitate a femeilor gravide este un lucru frumos și valoros pentru a face.