Uporabite Sama vritti pranajame za zmanjšanje stresa

Home » Review » Meditation » Uporabite Sama vritti pranajame za zmanjšanje stresa

 Uporabite Sama vritti pranajame za zmanjšanje stresa
Glede na California College of Ayurveda, “Pranayama je jogijski umetnost dihanja, izhaja iz sanskrtske koren besede prane in ayama. Prana pomeni” življenjsko silo «in ayama pomeni” raztezanja, manifestacija, ali podaljšanje. “Praksa pranajame, zato je praksa širi svoje prano, tako da se harmonizira z univerzalno prane. “

Obstaja veliko oblik pranajame, vključno z enim nosnico dihanjem, levji dihanje in dihanje požara. Nekatere od teh tehnologij so precej napredovala. Sama vritti, pa je preprosta praksa, da lahko vsakdo naučiti. Osredotoča se na idejo o “enakih” vdihov, kar pomeni, da vdihavanje traja enako količino časa, kot izdiha.

Zakaj Sama vritti je Pomirjujoča

Joga je bilo raziskano z zdravstvenega vidika za več let. Študije ugotovili, da se lahko v zvezi z dih prakse joge umiriti svoj avtonomni živčni sistem, seveda zmanjšanje stresnih hormonov v telesu. Prav tako pomaga osredotočiti svoj um in se lahko uporablja v meditacije.

Nekatere študije kažejo, da jogijske dihalne vaje vplivajo na hipotalamus-hipofiza-nadledvična os (HPA osi ali HTPA os). Dostop HPA je izraz, ki opisuje vrsto interakcij, ki se pojavljajo med tremi razliko žlez z notranjim izločanjem: hipotalamus, nadledvične žleze, in hipofizo. Skupaj žleze, ki sestavljajo dostop HPA uravnavajo prebavo, imunski sistem, spolnost, čustva in razpoloženje.

Po objavljenem pregledu medicinske literature na temo:

“Z zmanjševanjem zaznane stresa in tesnobe, se zdi, joga, da se spremeni sistem odzivanja na stres. To pa, zmanjšuje fiziološke vzburjenosti primer, zmanjšuje srčni utrip, ki znižujejo krvni tlak in lajšanje dihanja. Obstajajo tudi dokazi, da je joga prakse pomaga povečati srčni utrip variabilnost, pokazatelj sposobnosti telesa, da se odzove na poudariti bolj prožno. “

Kako začeti

Sama vritti je ena od najbolj osnovnih oblik pranajamo. Tudi otroci se lahko naučijo, kako narediti prakso, kot je sama vritti, ki jih je mogoče narediti skoraj kjerkoli in zmanjšuje stres in tesnobo precej hitro. Več o tem, to pranajame in ga dodate na svoj arzenal pomirjujoče tehnik.

navodila

  1. Pridi, da bi sedel v udobnem, s prekrižanimi nogami položaju, kot je enostavno poze, dajanje oblazinjenje pod potrebi svoj sedež. Če sedi na tleh, ni mogoče, leži na hrbtu ali pa sedi na stolu.
  2. Zaprite oči in začeli opažati svoj naravni dih, ne spreminja ničesar na prvi. Dajte si dobrih pet vdihov ali tako.
  3. Začnite počasi štej do štiri, kot ste vdihniti. Vzemite si trenutek na vrhu vdihavanju s pljuči polnimi zraka. Potem računajo tudi do štiri, kot ste izdihom. Spet si trenutek, da se počutijo prazne. Potem spet vdihniti drugemu števila štiri. Nadaljujte ta vzorec. Vaja je, da se dolžine vaših vdihom in izdihne.
  4. lahko eksperimentirate s spremembo številko, na katero računajo preveč; Samo poskrbite, da je vdih in izdih so enake dolžine.
  5. Nadaljujte z dihanjem na ta način za nekaj minut.