Utilizați Sama vritti Prănăyăma pentru a reduce stresul

Home » Review » Meditation » Utilizați Sama vritti Prănăyăma pentru a reduce stresul

 Utilizați Sama vritti Prănăyăma pentru a reduce stresul
Potrivit Colegiului California de Ayurveda, „Pranayama, arta yoghină de respirație, provine din sanscrita cuvintele rădăcină prana și ayama. Prana înseamnă«forță de viață»și ayama înseamnă«expansiune, manifestare sau prelungire.»Practica pranayama, prin urmare, este practica de a extinde propriile noastre pranica, astfel încât să se armonizează cu prana universală.“

Există mai multe forme de pranayama, inclusiv respirație unică nara, respirație leu, și suflarea de foc. Unele dintre aceste tehnici sunt destul de avansate. Sama vritti, cu toate acestea, este o practică simplă pe care oricine poate învăța. Aceasta se concentrează pe ideea de respirații „egale“, ceea ce înseamnă că inhalarea durează aceeași cantitate de timp ca expiratie.

De ce Sama vritti este Calming

Yoga a fost studiat din punct de vedere medical timp de mai mulți ani. Studiile arată că practicile yoga legate de respirație pot calma sistemul nervos autonom, reducand in mod natural hormoni de stres în organism. De asemenea, ajută să se concentreze mintea și pot fi folosite în practica meditației.

Unele studii sugereaza ca exercitiile de respiratie yogice afecta axa hipotalamo-hipofizo-suprarenalian (axa HPA sau axa HTPA). Accesul HPA este un termen care descrie un set de interacțiuni care au loc între glandele endocrine trei diferență: hipotalamus, glandele suprarenale și glanda pituitară. Împreună, glandele care constituie accesul HPA reglarea digestiei, sistemul imunitar, sexualitatea, emoțiile și starea de spirit.

Potrivit unei analize publicate de literatura medicala pe această temă:

„Prin reducerea stresului perceput și anxietate, yoga pare a modula sistemele de răspuns de stres. Acest lucru, la rândul său, scade excitatia fiziologice de exemplu, reducerea frecvenței bătăilor inimii, scăderea tensiunii arteriale și relaxarea respirației. Există, de asemenea, dovezi că practicile yoga ajuta la creșterea frecvenței cardiace variabilitate, un indicator al capacității organismului de a răspunde la stres mai flexibil.“

Cum să începeți

Sama vritti este una dintre formele cele mai de bază ale pranayama. Chiar și copiii pot învăța cum să facă o practică ca Sama vritti, care se poate face aproape oriunde si reduce stresul si anxietatea destul de repede. Învață această pranayama și apoi adăugați-l la arsenalul de tehnici de calmare.

Instrucțiuni

  1. Vino să stea într-o poziție confortabilă, cu picioarele încrucișate, cum ar fi pose ușor, plasarea umplutură sub scaun, dacă este necesar. Dacă așezat pe podea nu este posibil, se află pe spate sau de a sta într-un scaun.
  2. Închide ochii și începe să observați respirația naturală, nu schimba nimic la început. Dă-te un bun cinci respiratii sau cam asa ceva.
  3. Începe să numere încet până la patru pe măsură ce inspirați. Ia-un moment în partea de sus a inhalării cu plămâni pline de aer. Apoi, conta, de asemenea la patru ca expirati. ia din nou un moment să se simtă gol. Apoi, inhaleaza din nou la un alt număr de patru. Continua acest model. Exercițiul este de a se potrivi cu lungimi de inhaleaza si expirații tale.
  4. Ați putea experimenta cu schimbarea numărului pe care conta prea; doar asigurați-vă că inhalarea și expiratia sunt aceleași lungimi.
  5. Continuă respirația în acest fel timp de câteva minute.