V kakšnem vrstnem redu morate storiti joga predstavlja?

Home » Review » Yoga Basic » V kakšnem vrstnem redu morate storiti joga predstavlja?

Racionalna sekvenciranje v veliki meri temelji na jogo vadite

V kakšnem vrstnem redu morate storiti joga predstavlja?
Obstaja splošno mnenje, da je “pravica” način zaporedje razred jogo. To še posebej velja pri nekaterih vrstah joge, v katerem je vrstni red pozah določenih, običajno zaradi osnovnega načela, ki ureja prakso.

Z Bikram joga, na primer, so si dodelili zaporedje 26 asan (asan), ki ga je pomenilo, da držijo. Načelo je, da je s tem, da se lahko osredotočite na svoje dihanje in kakovost vaših asan namesto navigacijo spreminjajoče zaporedje položajih. Podobno je razvidno s Ashtanga joga, v katerih obstajajo 41 asan.

Vendar pa bi morale to pomeni, da je “pravica” način zaporedja asan ali da bolj proste oblike pristopa je, da samo po sebi narobe? To je v veliki meri odvisna od tega, kako gledate jogo.

Raznolikost v joga prakse

Joga je v končni fazi o odkritju. To je razlog, zakaj so inštruktorji imenujejo “učitelji” in treninge so opisani kot “prakse.” Z jogo, si naj bi pridobili vpogled od vsakogar delate (vključno z drugimi študenti), ki jih lahko uporabite za svojo prakso. Kot taka, joga je posameznik izkušnje z različnih in edinstvenih oblik izražanja.

To je razlog za to, da se nihče ne sklop pravil, ki se lahko uporablja za vse vrste joge. Na primer, v svoji knjigi “Luč na jogo,” BKS Iyengar pravi, da je treba headstands vadili na začetku jogo razred. V Ashtanga prakse Pattabhi Jois je, je headstand rezervirana za drugi polovici 90-minutni primarnem zaporedju.

Je bodisi pristop “v redu?” Na koncu sta oba, in to je ta sorta, ki ohranja jogo sveže.

Utemeljitev Zaporedje od Poses

S tem pa je dejal, da so praktični razlogi za dajanje nekatere položaje pred ostalimi. Za samo iz varnostnih razlogov, mnogi učitelji začeli vaditi z dna asan postopoma ublažijo kite, mišice in vezi pred začetkom v stalnih položajih.

Drugi učitelji bodo standardno upoštevati nekatere poze (zlasti tistih, ki vključujejo hrbtenico ali velike sklepe) z counterposes. Na primer, lahko stojalo ramo sledi rib zagotoviti nasprotni odsek za vrat. Podobno, po vrsti backbends, je pogosto lepo narediti naprej ovinek za sproščanje spodnjem delu hrbta.

Ampak, tudi takrat, ni trdo in hiter pravila. Z Iyengar jogo, na primer, koncept poze-zoperstavlja je dokončno zavrnjena in menijo, škodljiva za prakso. Namesto tega so razredi strukturirana okoli določeno temo z eno pozo vodi v drugo s svojo podobnostjo namesto svojega ugovora.

Izbira pravega Joga za vas

Različni učni stili pritegniti različne ljudi. Če ste nekdo, ki daje prednost bolj strukturo za vaše prakse, lahko Ashtanga ali Bikram je boljša izbira za vas. Če je, na drugi strani, ki jih sprejemajo bolj freestyle pristop, lahko Vinyasa ali moč joga pomaga razširiti svoje prakse, ki vas podate na več različnih pozah.

Na koncu, ni prav ali narobe izbira. Vi preprosto morali raziskati, katera vrsta (ali vrste) joge govori, da vas kot posameznika.

Vadba doma

Ko vadil doma, lahko usmerja svoj zaporedje pozah z določitvijo svojo namero prvič. Ugotovite, kaj ste v upanju, da se doseže s prakso. Občutek ravnotežja in miru? Sproščanje napetosti v hrbtu? Večji nadzor na svoje dihanje in pretok gibanja? Z določitvijo svoj namen, prvič, poze imajo način se razkrivajo.

Nato boste morali zagotoviti, da ste varno vstopiti v prakso. V ta namen:

  • Začnite z nežnim raztezanjem, preden se ogreva z nekaj stalnih položajih ali sončnih pozdravov.
  • Ko ste popolnoma ogret, lahko premaknete v globlje pozah, kot backbends in bolečin odsekih.
  • Preneha prakso z ohladitev z nekaj sproščujoče pozah (kot so terminske ovinkov ali nežne pletenine) pred poravnavo v savasana.

Ne glede drže se odločite, prisluhnite svojemu telesu, in boste vedno prava izbira.