Vad är rätt tid att öva Yoga?

Home » Review » Health » Vad är rätt tid att öva Yoga?

Vad är rätt tid att öva Yoga?

Vi talar så mycket om yoga, men ofta diskuterar inte den bästa tiden att utöva den. Jag är inte säker på om du vet, men det finns en hel vetenskap som talar om när och var att praktisera yoga.

Spännande, eller hur? Och allt detta samtidigt har vi yoga utan att veta något av detta.

Dessutom har du någonsin undrat varför yogaprogram brukar presenteras på morgonen platser på TV? Det säker måste finnas en anledning till det, och det finns. Låt oss ta det nedan.

När att praktisera yoga?

Dagen är uppdelad i fyra delar i yogiska vetenskapen. De är Brahma Muhurta, Sunrise, middag och solnedgång.

Om du vill öva yoga som ett sätt att höja din andlig varelse, är Brahma Muhurta perfekt tid att öva. Men om du bara tittar på fysiska välbefinnande kommer soluppgång tid eller solnedgång göra.

Noon rekommenderas inte eftersom det är matdags och din kropp behöver ett mellanrum på minst fyra till sex timmar efter att ha ätit att träna yoga så att maten blir smälta då och förbrukar energi. Dessutom svettas du mycket i middagen på grund av värmen, och det torkar din kropp.

Så Helst skulle Brahma Muhurta vara den bästa tiden att träna yoga, men det är bättre att välja en tid som passar dig snarare än att vara stel. Vad som är viktigare är att anskaffa det bästa från varje yogapass och prova olika tekniker för att förbättra din upplevelse.

Asanas kan utövas antingen på morgonen eller kvällen på fastande mage, men se till att du inte tränar utmanande asanas som Wire dig strax före sänggåendet. Men på morgonen, kan du öva dem alla att unstiffen och vitalisera din kropp.

Pranayama också, som asanas, kan utövas på morgonen eller kvällen, men se till att det inte är inom två till fyra timmar efter en måltid. Det är en idealisk metod för att hålla spänningen och trötthet i schack.

Medan du kan öva meditation när som helst på dagen så länge du inte är sömnig, berusade eller hyper. En vaken och avslappnat sinnestillstånd är ett utmärkt tillfälle att meditera. Också vänta i två timmar efter en måltid för att meditera för att undvika känslan tråkig och dåsig.

Yoga Nidra kan utövas när som helst på dygnet, även omedelbart efter måltider så länge du inte somnar medan du är på det.

Nu när vi vet när du ska och när inte att praktisera yoga, låt oss ta reda på den bästa tiden att utöva den.

Vad är den bästa tiden att utöva yoga?

Dawn är den bästa tiden att träna yoga. Brahma Muhurta, vilket är 3:40, är ​​inte ett praktiskt alternativ för många av oss. Därför, enligt experter, är soluppgång tid idealisk och praktisk.

I likhet med hur du börja dagen med kaffe eller te, gör det med yoga. Den friska luften på morgonen är perfekt och hjälper dig att förbereda sig för de utmaningar som den kommande dagen. Och vad som är ännu bättre är energikick du får från yogapass, som inget kaffe eller te kan slå.

Medan poser aktivera dig och gör dig flexibel för dagen, stimulerar yogiska andning, rensar och ger energi ditt sinne. Det håller också fräsch och föryngrad. Yoga på morgonen kommer att hålla dig balanserad och inte låta frågor som trafikstockningar, upptagen arbetsscheman, eller hushållssysslor bry dig.

När du vaknar, tömma tarmarna, städa upp och få träna omedelbart. På så sätt är du mindre benägna att hoppa över praxis eller blir för trött för att göra det.

På kvällarna, dessa symtom är mer troligt eftersom, efter en lång dag på jobbet, skulle du hellre kyla och titta på TV i stället för att praktisera yoga. Så få gjort och dammas med det på morgonen.

Morgnar är när dina muskler och leder är den styvaste. Yoga sträckor och ökar flexibiliteten för dem, vilket hjälper dig att vara på tårna hela dagen utan problem.

Yoga tidigt på morgonen är ett utmärkt sätt att uppdatera din själ och ande och gör dig redo att ta sig an de utmaningar som dagens. Det kommer i slutändan att väcka dig och få dig att omfamna livet i dag.

Dessutom är svettproduktionen låg på morgonen, hålla uttorkning av kroppen mycket lägre. Dina kläder inte heller kommer att få fet och slemmiga.

Med så många fördelar kopplade till det, inte konstigt en hel del traditioner anser morgon tid som helig.

Nu ska vi lära de aspekter som fungerar bäst för en hälsosam och holistisk yoga upplevelse.

Manner av yoga praxis för bästa resultat

1. Timing

Som vi diskuterade, morgnar är det bästa. Sunrise tid specifikt rekommenderas. Annars skulle när som helst mellan 05:00 till 07:00 på morgonen gör. Det är när du känner dig aktiv, och luften är frisk. Träningen kommer att visa sig vara njutbart.

2. Placera Of Practice

Välj en plats som är ren och fredligt. Det kan vara i ditt hem eller utomhus, som i en park, eller ens en yoga plats. Se till att du är bekväm i utrymmet och kan helt koncentrera sig på din praktik.

Undvik yoga i direkt solljus, kall vind, eller en plats med många insekter.

3. Yoga tillbehör

Tillbehör kommer att göra din praktik mjukare och mer bekväm. Skaffa dig en trevlig yogamatta. En matta som gör att du kan träna poser samt meditera bekvämt.

Några annan utrustning som block, bälten, kuddar och filtar kan du lätt in i de ställningar bättre. Dessa kommer väl till pass för nybörjare, äldre och personer med fysiska problem.

4. Kläder

Se till att du bär medel passform och bekväma kläder som inte begränsar dina rörelser och hjälper dig vrider och vänder lätt.

Ta bort alla tillbehör från kroppen som glasögon, klockor, och tunga smycken och hålla dem åt sidan.

5. Sekvens Order

Börja med asanas. Följa upp det med Pranayama och meditera. Ordern är att förbereda kroppen vetenskapligt att meditera väl. Asanas gör dig vältränad och Pranayama förbereder dig för meditation. Medvetenheten med varje ökningar steg och hjälper dig meditera bättre.

försiktighetsåtgärder

Beroende på ålder och förmåga utövaren måste individuella yoga utformas. Efter en standard yoga format rekommenderas inte utan samråd.

Inte praktisera yoga under påverkan av alkohol, droger eller något annat berusnings material.

De med fysiska eller psykiska problem eller sjukdomar måste först rådgöra med sin läkare och arbetar med en yogainstruktör för att undvika komplikationer.

Låt oss nu svara på några vanliga frågor om yoga.

Expert svar För läsarnas frågor

Hur länge måste jag träna yoga?

Helst en och en halv timme eller timme och är bra. Annars tillbringa minst 20 minuter i praktiken.

Hur ofta jag tränar yoga?

Yoga varje dag om möjligt eller åtminstone tre gånger i veckan.

Att kunna träna yoga varje dag utan ansträngning är det bästa du kan göra själv. Men hur? Några enkla tips och tekniker kommer att hjälpa, och de som nämnts ovan kommer att komma till hands. Gör ändringar i din praktik detta och få ut mesta möjliga av det. Ge järnet!