Vad är skillnaden mellan Bikram och Hot Yoga?

Home » Review » Yoga Basic » Vad är skillnaden mellan Bikram och Hot Yoga?

Vad är skillnaden mellan Bikram och Hot Yoga?
Hot yoga kan hänvisa till någon yogapass sker i ett uppvärmt rum. Även om det finns några stilar av heta yogaklasser är Bikram Yoga den ursprungliga varma yoga och bland de mest kända. Även om vissa människor kan använda “heta” och “Bikram” omväxlande, är sanningen att alla Bikram Yoga är varmt, men inte alla hot yoga är Bikram.

Hot Yoga

Hot yoga tenderar ofta att bli en flödande vinyasa stil praktiken där läraren instruerar eleverna i en serie av länkade poser. Under klass, rummet vanligtvis vid en temperatur av 95 till 105 F. Som ni kan föreställa er, en kraftfull yoga session vid höga temperaturer gör att kroppen mycket varm och inducerar kraftig svettning. Avsikten är att värmen lossnar dina muskler och svetten hjälper rengöra din kropp.

Bikram Yoga är bara en typ av hot yoga. Andra populära Hot Yoga inkluderar den kanadensiska import Moksha yoga (känd som Modo yoga i USA) och CorePower yoga, en snabbt växande kedja. Många lokalt ägda och oberoende yoga studios har sin egen stil uppvärmda klasser samt.

Tips och försiktighetsåtgärder

Hot yoga behöver förberedelse och redskap som kan hantera värmen:

  • Det är viktigt att ha en egen yogamatta när man gör varm yoga eftersom du kommer att svettas mycket. Yogitoes Skidless matta handdukar (eller andra liknande produkter) är populära Hot Yoga tillbehör. Dessa handdukar placeras över din matta för att absorbera svett och förbättra dragkraft.
  • Svettning du gör i varm yoga innebär också att du kommer att vilja välja rätt yoga slitage. Generellt kvinnor och män tycker att åtsittande toppar och capris eller långbyxor är bäst för att förhindra halka under poser.
  • Den faktiska temperaturen i en varm yoga klass varierar beroende på stil och studio. Vissa kan vara så varmt som 108 F, vilket gör 75 F rum verkar nästan kyligt.
  • Den “svettas ut gifter” slagord är populär bland Hot Yoga studenter. Sanningen är att svettning är inte riktigt en del av avgiftning system våra kroppar, men det kan få dig att må bättre i slutändan.
  • Se till att dricka mycket vatten före, under och efter klass så att du inte blir uttorkad. Det är inte tillrådligt att äta inom två timmar innan du tar en klass.
  • Hot yoga rekommenderas inte för gravida kvinnor, eftersom det kan höja kroppstemperaturen.

Bikram Yoga

Bikram Choudhury är en het yoga innovatör och grundare av Bikram Yoga systemet. Hans metod är den ursprungliga stilen som ska ställas in i ett varmt rum. Det är en uppsättning serie av 26 ställningar, däribland två pranayama övningar, vilka vardera är utförda två gånger i en enda 90-minuters klassen.

Choudhury föddes i Calcutta, Indien, 1946. Han var en yoga mästare i sin ungdom, som var hans hustru Rajashree. År 1974 Choudhury grundade Yoga College of India i Beverly Hills, Kalifornien, för att lära hans metod. Det blev snart en av de mest populära stilar av yoga asana praktiseras i väst.

Som Bikram Yoga klasser började dra medlemmar av Hollywood elit, inledde han på en allt braskande livsstil. Han blev känd för sin flotta av sportbilar och för att bära dyra smycken. Den framgångsrika yoga guru skulle dock bli indragna i stämningar och sexuella övergrepp anklagelser.

Bikram och upphovsrätt

År 2002 Choudhury upphovsrättsskyddat sin serie av 26 poser gjort i ett varmt rum. Han har sedan dess varit inblandad i ett antal rättstvister, både över obehörig användning av sitt namn och användningen av hans metod under ett annat namn.

Choudhury framgångsrikt stämt en Los Angeles yoga studio under 2003 för upphovsrätt och varumärkesintrång. Han blev den tilltalade under 2004 då han stämd av en San Francisco-baserade kollektiv av varma yogalärare. Denna grupp hade fått vapen och-avhålla sig från framtida bokstäver över deras olicensierad användning av Bikram metoden. Kärandena hävdade att yoga inte kan vara upphovsrättsskyddat. Parterna nådde en förlikning 2005 där Choudhury överens om att inte stämma dem och de kom överens att inte använda Bikram namn.

Choudhury lämnat in en annan hög profil kostym 2011. Denna gång var det mot New York-baserade studio Yoga till folket, som erbjuder yogaklasser genom donation i flera amerikanska städer. Detta fall avgjordes 2012 när Yoga till People ägare Greg Gumucio kommit överens om att sluta använda Bikram namn och serie. Trots att ärendet inte gå till rättegång, det var betydelsefullt eftersom US Copyright Office meddelade att dess tidigare utgivna upphovsrätt Bikram serie var ett misstag och att yogaställningar kan inte vara upphovsrättsskyddat.

Bikram och sexuella övergrepp

År 2015 skiftade fokus Bikram juridiska bekymmer borta från skyddet av sin yogametod. Han blev föremål för minst sex civila stämningar påstådda sexuella övergrepp eller våldtäkt går tillbaka ett antal år.

Även om detaljerna varierar de visar ett mönster av Choudhury jagar unga kvinnliga yoga elever och lärare, ofta de inskrivna i hans intensiva lärarutbildningen. I början av 2016, en Los Angles domstol dömde till förmån för Choudhury tidigare juridisk rådgivare, som sade att hon var sexuellt trakasserad och sparken från sin ställning för att undersöka andra kvinnor trakasserier påståenden.

Ungefär samtidigt, Rajashree Choudhury ansökte om skilsmässa. Bikram flydde också USA. I maj 2017 var en arresteringsorder utfärdats för honom i Kalifornien och i november han och hans företag hade ansökt om konkurs.

de konsekvenser

Undergång Choudhury kan fungera som en varnande berättelse inom yoga samhälle. Den typ av praxis utgör ofta nära relationer och vissa människor kan välja att dra nytta av detta.

Bikram studios förblir öppna och många drivs av oberoende instruktörer. Av denna anledning är det viktigt att komma ihåg att endast grundaren har varit inblandad i oegentligheter i dessa fall.

final Thought

Hot yoga är ett hållbart alternativ för många yoga studenter, men det är betydligt mer intensiv än klasser som erbjuds i kallare rum. Innan en klass, överväga eventuella medicinska tillstånd som du kan ha och tala med din läkare om huruvida det är rätt för dig.