Vad som väntar under din första Bikram Yoga Class

Home » Review » Yoga Basic » Vad som väntar under din första Bikram Yoga Class

 Vad som väntar under din första Bikram Yoga Class
Bikram Yoga är en mycket specifik hot yoga metodik. Det är viktigt att förstå att Bikram Yoga är alltid varm yoga, men hot yoga är inte alltid Bikram. Med andra ord är Bikram Yoga en “namn varumärke” version av yoga som utförs i en varm studio.

För alla nya begreppet hot yoga, kan det vara fördelaktigt att ta första klass på en Bikram studio helt enkelt därför att Bikram standarder är otroligt detaljerade och alla Bikram studios följa samma normer. Detta minskar en del av osäkerhet för att försöka en ny klass, eftersom, bortsett från instruktören, ganska mycket alla träningen s detaljer är förutbestämd. En ny student kan förbereda sig för klassen och vet exakt vad som väntar. Till exempel Bikram studios och klasser måste:

  • Upphettas till 105 grader F, med 40% luftfuktighet
  • Har matta golv
  • Har speglar på den främre väggen
  • Läras av Bikram-certifierade instruktörer
  • Sista 90 minuter
  • Bestå av en specifik börjar yoga sekvens inkluderande två andningsövningar och 26 poser (variationer från denna serie är inte tillåtna)
  • Har ljus belysning
  • Har ingen musik som spelas under klassen

Som ny student kan du vara säker på att alla klasser du deltar är lämpligt övervakas och att du inte kommer att pressas att skjuta förbi dina personliga begränsningar. Detta är viktigt eftersom arbetet på ett varmt, fuktigt rum, om inte på lämpligt sätt hanteras kan leda till värmerelaterade sjukdomar.

Jag tog min första Bikram klass som en del av en prenumeration på ClassPass, och njöt av det. Det var tufft, det var illaluktande, och jag svettades som en hund, men efteråt kände jag mig otroligt. Om du funderar på väg till en närbelägen studio, det är vad du bör veta innan du går:

1. Det kan lukta

Sätt 30 personer i en varm, fuktig plats för 90 minuter, med målet att förmå intensiv svett och du kommer att sluta med en illaluktande rum. Klassen Jag tog började ungefär 30 minuter efter föregående klassen, och gå in för första gången kände jag mig som jag gick in i en intensiv version av en high school pojkar omklädningsrum. Du kan få brukade lukten när du har varit i rummet för ett tag, men det aldrig helt försvinner. Bara förstå att din egen svettiga kropp kommer att börja stinkande upp platsen också, så att du kan inte verkligen hatar på andras stank.

2. Det kommer att heta Klädd Lämpligt

Jag felaktigt hade långa yoga byxor och en bomulls linne till min första klass. Tro mig när jag säger att jag var overdressed. Massor av kvinnor bär yoga redskap besläktad med bytet shorts och en sport-bh, medan killarna är oftast bar överkropp och atletiska shorts.

Känn dig fri att bära vad du känner dig mest bekväm i, men tättsittande, svett transporterande redskap, särskilt shorts och ett linne eller sport-bh för kvinnor och shorts med eller utan svett transporterande t-shirt för män är din bästa satsningar.

Om du inte gillar värme eller svettningar, du förmodligen inte kommer att gilla Bikram. Det är inte för alla.

3. Ta vatten och mat

Hydrating innan klassen är oerhört viktigt, eftersom du vill vara säker på att du inte uttorkad innan spendera 90 minuter i 105 graders värme. Det är också viktigt att ta vatten med dig in i studion. Instruktören föreslår en vatten paus tidigt i klassen, men du kan ta frivilliga pauser hela. Med det belopp som du kommer att svettas, bör du göra en insats för att dricka flera uns minst var 10-15 minuter.

Efter klass, måste du fylla på dina vätskor, så fylla din vattenflaska eller har en annan till hands så att du kan dricka upp. Jag hittade också själv ravenously hungrig efter klass. Jag skulle föreslå att packa ett litet mellanmål du kan äta på väg hem-möjligen ett äpple och sträng ost, eller en enda tjäna del av hummus och pretzels. En blandning av proteiner och kolhydrater kan hjälpa till att upprätthålla dig tills du kan sitta ner för nästa måltid.

4. Ta med en förändring av kläder

Bikram studios är skyldiga att lämna duschar, så om du föredrar duscha direkt efter klass, det är alltid ett alternativ. Men om du föredrar att duscha hemma, kommer du fortfarande vill byta kläder innan du lämnar studion. Jag överdriver inte när jag säger att jag svettades mer under min Bikram klass än jag gjorde spela 6-timmars basket i en FN-luftkonditionerat gym i Texas i mitten av sommaren. Du vill inte att köra hem iklädd kläder så blöt det känns som om du bara kröp ut ur en pool.

5. Du kan (och bör) Ta pauser som behövs

När jag gick in i studion och berättade instruktören det var min första gången prova Bikram, berättade hon för mig, “Din enda mål för dagen är att stanna i rummet. Jag bryr mig inte om du bara ligga på mattan hela klass och försök inte en enda pose, jag vill bara att du bo i rummet.” Med andra ord, kan jag göra vad jag behövde göra för att få igenom klassen. Jag fann mig själv att ta regelbundna vatten raster, och medan jag försökte varje pose, jag valt bort kamel pose eftersom jag fann mig själv att få yr. Istället satte jag mig ner, drack vatten och gick tillbaka in när yrsel passerat.

Även rutinerade Bikram yogis ofta ta pauser, så ta så många som behövs och se till att du dricker tillräckligt med vatten. Målet, särskilt om du är nybörjare, är att stanna i rummet och vänja sig vid värmen.

6. Du kommer att uppmuntras att stanna i rummet

Se punkten ovan. Vistas i rummet och acclimating till värmen är en viktig del av Bikram yoga eftersom värmen i sig bidrar till att lossa upp dig för att öka flexibiliteten i musklerna.

7. Poses är nybörjarvänlig

Innan min första klass, jag sa till min man: “Jag hoppas att de inte ber oss att göra några galna headstands eller balans innebär.” De gjorde det inte. Den 26-pose serien tas från Hatha Yoga, och instruktionen är mycket nybörjarvänligt. Även mer avancerade versioner av varje pose introduceras, alla är möjligt för riktiga nybörjare att ta på, även de som inte är mycket flexibel.

8. Du kanske inte gillar det omedelbart

Jag var inte ett stort fan av Bikram medan klassen ägde rum. Jag har inget emot de ställningar, och det var inte så att jag hatade värmen. Det var en upplevelse av allmänt obehag-extrem värme, aktivitet och ihärdigt ökande uttorkning arbetar tillsammans för att öka min puls, utmana min andning och skjuta mig förbi min normala rörelseomfång. Det tog en hel del mental koncentration för att fokusera på rätt form samtidigt som man försöker att inte tänka på det allmänt obehag jag kände. Jag var redo för klassen att vara över ungefär halvvägs.

Som sagt, Ieaving studion kände jag både trött och levande-stärkt. Utmattad, men också glada för resten av min dag. Känslan varade i hela 24 timmar. Varje träning som ger denna typ av mental fördel och den positiva glöd är ett träningspass värt att göra igen.