Van Bikram jóga biztonságos? Kutatási biztonságáról szóló Bikram jóga

Home » Review » Yoga Basic » Van Bikram jóga biztonságos? Kutatási biztonságáról szóló Bikram jóga

Van Bikram jóga biztonságos?  Kutatási biztonságáról szóló Bikram jóga
Huszonhat testtartás, két légzőgyakorlat. Ez a képlet mögött Bikram módszer, amely Bikram Choudhury jogvédett 2002 (bár az állapota a szerzői jog a szóban forgó követően 2012 review). A tanárok követnek egy szabványos script, amikor arra utasította a 90 perces sorozatot. És persze, csináld meleg szobában. Milyen forró? Nos, a hivatalos kívánt hőmérséklet 105 ° F egy nedvességtartalom 40 százalék. Évek óta, mind a bennfentesek, akik esküsznek a gyógyító ezt izzadt gyakorlat és a kívülállók, akik ferde szemmel néz rá, hogy vajon a hatását a gyakorlat történik hő és nedvesség a test belső maghőmérséklet. Most a kutatók kezdik nézni ezzel a kérdéssel.

A kutatás

Két friss tanulmány használt egy hasonló módszert. Kutatási témák lenyelt kis hőmérők segítségével mérik maghőmérsékletek viselt szívritmus monitorok. Mindkét vizsgálat kicsi, csak mintegy 20 személy minden, és mind a használt, akik tapasztaltak Bikram jóga.

Az eredmények az első tanulmány jött ki 2013-ban vezető Brian L. Tracy, a professzor a Colorado State University, aki végzett két korábbi vizsgálatok hatásairól szóló Bikram jóga erejét és rugalmasságát, az új kutatások középpontjában, hogy hány kalória alatt elégetett egy Bikram jóga ülésén. A 19 résztvevő gyakorolta a jógát egyénileg egy laborban, miközben hallgatja a felvételt a tanár utasításai szerint. Ők felügyelik, hogy azok az anyagcserét, a szívritmus és a maghőmérséklet. Hőmérsékletük emelkedett az egész osztály és plató átlagosan 100,3 F, melyet meghatározni, hogy nem veszélyes. A férfi a tanulmány égett átlagosan 460 kalóriát tartalmaz ülésén, míg a nők égett 333, valamivel kevesebb, mint tartják számon Bikram szerelmesei.

A második vizsgálat is hasonló módszert, bár a jóga segítségével végeztük, Bikram jóga stúdió tanúsított tanár helyett egy laborban. Húsz alany vett kutatási projekt, amely támogatta az amerikai Tanács gyakorlat és végzett a University of Wisconsin Emily Quandt. Ismét, a hőmérséklet emelkedett az egész osztályban. Végén az ülés, az átlagos legmagasabb maghőmérsékletek voltak 103,2 F férfiak és 102 F a nők számára. Az egyik résztvevő sem spike akár 104,1 F és hét személy ment felett 103 F.

Következtetések

Bár mindkét tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a test hőmérséklete emelkedik során az osztály szintje meghaladja a 100, ez egy kicsit nehéz összehasonlítani az eredményeket, mivel minden megvan az első tanulmány egy átlagos. Lehet, hogy egyesek nem kap egy sokkal veszélyesebb hőmérséklet, mint látjuk, a második tanulmány. Mivel mindkét tanulmány kicsi, nehéz, hogy elsöprő következtetéseket, de úgy tűnik nyugodtan mondhatjuk, hogy a magasság maghőmérséklet helyenként változik, amivel egyesek veszélyeztetett hővel kapcsolatos betegségek. Azt is fontos megjegyezni, hogy a kísérleti alanyok nem tapasztaltak a Bikram jóga, és ezért némileg átvette a párás, meleg szobában. Ezért új hallgató legyen különösen óvatos és tartson szünetet, ha szükséges.

Bikram hajlamos arra, hogy egy kaptafára minden megközelítés, ami veszélyes lehet, ha végre olyan szigorúan, hogy nem teszi lehetővé a különbségek az egyes ember testi válasz a környezetet. Az amerikai Tanács gyakorlat, szponzorok, a University of Wisconsin tanulmány határozottan arra utalnak, hogy a diákok szabad megengedni, hogy hidratálja során szükség Bikram jóga. Egyezmények körül, amikor vizet inni közben Bikram jóga változhat, de minden hot jóga diákok tudnia kell, hogy az ivóvíz helyett a folyadék veszteséget verejték elengedhetetlen a szervezet képességét, hogy működik az egészséges módon.