Waarom is Yoga Nidra een krachtige manier om te ontspannen

Home » Review » Fitness » Waarom is Yoga Nidra een krachtige manier om te ontspannen

Waarom is Yoga Nidra een krachtige manier om te ontspannen

Yoga Nidra is een van de diepste staten van ontspanning je lichaam kan worden met behoud van volledige bewustzijn. U blijft in een toestand van lucide dromen, zijn op de hoogte van uw droom omgeving, maar hebben weinig of geen besef van uw werkelijke omgeving.

Dit proces conserveert en consolideert je energie voor yoga praktijken. Het ontspant ook het systeem en bereidt deze voor meditatie en Pranayama. Het is essentieel dat u de tijd voor Yoga Nidra te maken temidden van de andere training praktijken.

Getting Ready For Yoga Nidra

Wanneer je in deze toestand van diepe restauratie en ontspanning, richt je je aandacht op de verschillende delen van je lichaam, en dit activeert de zenuwen in die gebieden. Het helpt ook je lichaam te accepteren en de voordelen van de Yoga asana’s die je gewoon geoefend integreren. Het duurt ergens tussen de 15 tot 30 minuten.

Je meestal doen de Yoga Nidra post uw yoga workout, en het is best om zich in te dekken of je lichaam warm te houden terwijl je dit doet. De lichaamstemperatuur daalt in het proces, en je zou uiteindelijk het gevoel koud. Dus houd een deken handig.

Het kan worden beoefend op haar eigen ook, maar het is niet aan te raden om het te doen na de lunch, omdat je misschien uiteindelijk een dutje.

Zorg ervoor dat u de ontspannende yoga in een rustige plek waar er geen rommel of overlast.

How To Do The Yoga Nidra

 1. Lig plat op je rug, en aannemen dat de Corpse Pose of Savasana.
 2. Sluit je ogen. Plaats uw benen, zodat ze zijn comfortabel uit elkaar. Zorg ervoor dat je benen volledig ontspannen, en je tenen staan ​​zijwaarts. Je armen moet langs je lichaam worden geplaatst, maar iets uit elkaar, zodat je handpalmen open en naar boven.
 3. Zorg ervoor dat je ademt langzaam, maar toch diep. Dit zal volledige ontspanning geven. Als je inademt, je lichaam zal worden bekrachtigd, en als je uitademt, zal je lichaam kalmeren. Focus op jezelf en je lichaam, vergeet al uw andere taken. Laat los en overgave!
 4. In het geval dat zich ongemakkelijk voelt je of vind pijn of ongemak in je onderrug, gewoon gebruik maken van een kussen om je benen te verheffen. Dit geeft je meer comfort te geven.
 5. Als je eenmaal perfect comfortabel, starten vanaf de onderkant. Rij met je aandacht naar je rechtervoet. Ontspan je voet volledig en laat uw aandacht draaien om je voet voor een paar seconden. Ga vervolgens naar je rechterknie, uw rechterdij, en de hele rechterbeen. Doe hetzelfde voor de linker been.
 6. Laat uw aandacht worden gevestigd op je hele lichaam, je geslachtsdelen, je buik, je navel, de borst, de schouders, armen, keel, het gezicht en de kroon.
 7. Adem diep en langzaam en neem alle de sensaties in het lichaam. Volledig te ontspannen. Verblijf in deze staat van ontspanning voor een paar minuten.
 8. Zodra uw lichaam is volledig ontspannen, zich bewust worden van je omgeving. Dan, langzaam draai naar rechts met je ogen dicht. Lig op je goed voor een paar minuten.
 9. Wanneer u vertrouwd bent, zitten langzaam en voorzichtig open je ogen.

Voordelen van Yoga Nidra

De Yoga Nidra heeft vele voordelen. Maar dit zijn de belangrijkste voordelen.

 • Het koelt het lichaam na een intensieve Yoga training en herstelt de normale temperatuur van het lichaam.
 • Het zorgt voor de activering van het zenuwstelsel en helpt het lichaam om de voordelen van de asana’s te absorberen.
 • Het spoelt de gifstoffen uit het lichaam.
 • Het helpt rusten en te ontspannen tijdens de zwangerschap.

Yoga Nidra Vs. Meditatie

Yoga Nidra is niet echt hetzelfde als de meditatie. Terwijl je de Nidra doet, je gaat liggen en ga in een semi-hypnotische toestand, een toestand tussen wakker zijn en in slaap.

Echter, wanneer je mediteert, je zit met je rug recht en zijn meer alert en bewust dan wanneer je in de Yoga Relax Nidra.

Dit is bijna als voorbereiding voor meditatie. Het is de praktijk van het gevoel van terugtrekking die daadwerkelijk bereidt u naar de staat van meditatie te gaan. Uw aandacht wordt naar binnen getrokken, en je geest en lichaam zijn gekalmeerd, zo veel zelfs dat je de mentale staat van meditatie te bereiken.

Voor de meeste mensen vandaag de dag, is het uiterst moeilijk om te mediteren, simpelweg omdat we zo druk en onrustig dat het moeilijk is om stil te zitten en stil voor lange periodes. Wanneer u de Yoga Nidra te beheersen, wordt deze automatisch u helpen op de uitdagingen van mediteren te nemen, en al snel, zult u in staat om te mediteren met gemak zijn.

Algemene tips To Do The Yoga Nidra

 • Het is logisch om willekeurige gedachten te hebben en worden afgeleid door hen terwijl u in het Nidra. Laat ze niet in bedwang te houden. Ook moet je niet schuldig te voelen als je in slaap valt tijdens de praktijk.
 • Speel een aantal zachte muziek – hetzij zachte gezangen of instrumentale muziek – voordat u begint met de Yoga Relax Nidra. Het zal je helpen te ontspannen. Maar dit is niet een must, omdat je uiteindelijk zal ontspannen aan uw eigen interne ritme.
 • Laat de stap van het draaien van meer dan aan uw rechterhand en zitten na een paar minuten niet missen. Wanneer je aan de rechterkant, het helpt je adem stroming door het linker neusgat, en daarom, je lichaam afkoelt.

Nu dat je weet hoe je Yoga Nidra doen, waar wacht je nog op? De Yoga Nidra is net zo verfrissend als een goede dutje. Het verfrist en verjongt je geen hoeveelheid cafeïne kan. Verwen uzelf en geniet!