Wat is Anusara Yoga en wat zijn de voordelen?

Home » Review » Yoga Basic » Wat is Anusara Yoga en wat zijn de voordelen?

Wat is Anusara Yoga en wat zijn de voordelen?

Yoga is beoefend in ons land sinds leeftijden. Van oorsprong uit India, yoga betekent in feite ‘spirituele discipline’. Iedere vorm van yoga heeft zijn eigen set van de voordelen en er zijn verschillende manieren om ze te oefenen. Mensen praktijk verschillende vormen van yoga op basis van hun wensen en eisen. Het beoefenen van yoga op een regelmatige basis, houdt je fit en fijn in je leven. Het helpt u bij het bereiken van geestelijke stabiliteit en fysieke kracht.

Wilt u yoga en ervaring eeuwige vrede te leren? Hier is hoe het te doen met Anusara yoga.

Anusara stijl yoga werd gestart door een in Amerika geboren yogaleraar, John Friend in het jaar 1997. Onder de andere vormen van yoga, Anusara yoga is een perfecte mix van yoga asanas , ademhalingsoefeningen en filosofie. Deze vorm van yoga is het best te omschrijven als een moderne vorm van yoga. Er zijn ongeveer 260 asana’s die deel uitmaken van Anusara yoga zijn. Het is niet altijd mogelijk voor ons om al deze asanas. Daarom is deze houdingen is onderverdeeld in eenvoudige opwarming, backbends, staande houdingen, inversies, voorwaartse buigingen, etc.

Als u wilt Anusara yoga te leren, volg dan de onderstaande eenvoudige en gemakkelijke asana’s en aan de slag:

1. Ardha Chandrasana:

Staan in een rechte stand. Spreid je benen wijd uit elkaar. Draai nu je rechtervoet buiten in een 90 graden positie. Probeer je handen (palm) aan te raken om de grond in een rechte lijn met je voeten. Nu, til je je linkerbeen en proberen om het te rekken in de lucht zo veel als je kunt. Niet uitrekken buiten je capaciteit. Nu heft uw rechterhand en rek het in de lucht. Stabiel blijven gedurende 30 seconden en release.

2. Bhujangasana:

How To Do The Bhujangasana en wat zijn de voordelen

In deze, moet je jezelf te positioneren in een gebogen houding die een slang lijkt. Ga liggen op de grond in een zodanige wijze dat je voorhoofd de grond raakt. Plaats nu je handen onder je schouders op een manier die ze krijgen verscholen in de buurt van uw lichaam. Strek je benen op een manier die de bovenkant van je voeten naar beneden drukt in de mat. Nu inademt en druk langzaam op je handen om je armen strekken, het verplaatsen van uw borst omhoog. Deze pose ziet eruit als een slang en dus wordt het genoemd de cobra pose of de slang vormen.

3. Ardha Mukha Shvanasana:

How To Do The Adho Mukha Svanasana en wat zijn de voordelen

Dit is de 8 ste  stap van Zonnegroet. Hier moet je je handen en benen beetje breed gespreid. Nu, buigen en plaats je handen op de grond in een zodanige wijze dat je handpalmen en voeten de grond raken. Probeer om je lichaam zo veel mogelijk te rekken. De positie hier is als dat van een hond. Til je onderrug en rek het in een positie ‘V’.

4. Vakrasana:

Ga op de grond met je benen recht. Vouw je rechterbeen en plaats je rechtervoet op de rechterkant van de linkerknie. Uw handen moeten aan beide zijden met je handpalmen naar de grond. Nu draai je bovenlichaam naar achteren, kijkend over de rechterschouder terwijl je linkerhand blijft geplaatst aan de rechterkant van je rechtervoet. Blijven gedurende 15 seconden en terugkeren naar de uitgangspositie.

Probeer dit te doen in de andere richting ook.

5. Virabhadrasana:

How To Do The Virabhadrasana 1 en wat zijn de voordelen

Deze houding is ook bekend als de krijger poseren. Sta rechtop en beweeg uw voeten uit elkaar, ongeveer 4 inches van elkaar. Hef je armen in de lucht en strek hen. Draai nu je rechterbeen tot 90 graden aan de rechterkant en dus zet je linkerbeen in dezelfde richting en uitrekken. Hou je rug recht. Kijk omhoog naar je handen naar de hemel.

6. Uttitha Hasta Padangustana:

Sta rechtop in Tadasana positie. Nu proberen op te heffen je linkerbeen in de opwaartse richting. Probeer om de enkel van je linkerbeen aan met uw linkerhand. Probeer het ook andersom. Niet uitrekken buiten je capaciteit. Deze asana geeft een goede massage aan uw wervelkolom, onderrug, heupen, benen en handen.

7. Garudasana:

How To Do The Garudasana en wat zijn de voordelen

Sta rechtop in Tadasana positie. Buig je knieën een beetje. Nu proberen op te heffen je linkerbeen en wikkel het om je rechterbeen. Doe hetzelfde met je handen. Nu, probeer balanceren in deze positie. Stabiel blijven gedurende 10-15 seconden en laat los.

8. vasisthasana:

Staan in het Ardha Mukha Shvanasana positie. Nu proberen op te heffen je rechterbeen in de lucht. Probeer je rechterbeen te raken met je rechterhand. De linkerhand en het linkerbeen moet nog steeds blijven. Kantel je hoofd in de opwaartse richting, naar de hemel.

Dit zijn een paar eenvoudige Anusara yoga houdingen die je kunt proberen thuis te oefenen. Yoga helpt je zeker in het leven een spanning-vrij, ontspannen en gezond leven!