Wat is de juiste tijd om te oefenen Yoga?

Home » Review » Health » Wat is de juiste tijd om te oefenen Yoga?

Wat is de juiste tijd om te oefenen Yoga?

We praten zo veel over yoga, maar vaak niet de beste tijd om te oefenen te bespreken. Ik ben niet zeker als je weet, maar er is een hele wetenschap die praat over wanneer en waar yoga.

Intrigerend, is het niet? En dit alles terwijl hebben we het beoefenen van yoga zonder te weten niets van.

Ook heb je ooit afgevraagd waarom yoga programma’s doorgaans te zien in de ochtend sleuven op TV? Er moet zeker een reden voor zijn, en er is. Laten we hieronder vinden.

Wanneer praktijk yoga?

De dag is opgedeeld in vier delen in de yoga-wetenschap. Zij zijn de Brahma muhûrta, Sunrise, Noon en Sunset.

Als u wilt yoga als een middel om je spirituele wezen te verheffen, Brahma muhûrta is de perfecte tijd om te oefenen. Maar, als je alleen op zoek bent naar lichamelijk welzijn, tijd van zonsopgang of zonsondergang tijd zal doen.

Noon wordt niet aanbevolen als het is maaltijd tijd en je lichaam heeft behoefte aan een ruimte van ten minste 4 tot 6 uur na het eten aan yoga te beoefenen, zodat het voedsel wordt verteerd door dan en uitgeeft energie. Ook, zweet je veel in de middag vanwege de hitte, en dit droogt je lichaam.

Dus, idealiter, Brahma muhûrta zou de beste tijd om yoga te beoefenen zijn, maar het is beter om een ​​tijdstip dat is handig voor u in plaats van stijf te kiezen. Wat belangrijker is, is om het beste uit elke yogasessie schaffen en uit te proberen verschillende technieken om uw ervaring te verbeteren.

Asana’s kunnen worden beoefend in de ochtend of ‘s avonds op een lege maag, maar zorg ervoor dat je niet uitdagend asanas dat je de draad van net voor het slapengaan te oefenen. Echter, in de ochtend, kun je oefenen ze allemaal unstiffen en energie je lichaam.

Pranayama ook, net als asanas, kunnen worden beoefend in de ochtend of avond, maar zorg ervoor dat het niet binnen twee tot vier uur na een maaltijd. Het is een ideale methode om spanning en vermoeidheid op afstand te houden.

Overwegende dat, kunt u de praktijk meditatie op elk moment van de dag, zolang je niet slaperig, dronken, of hyper. Een wakker en ontspannen gemoedstoestand is een uitstekende gelegenheid om te mediteren. Ook wachten tot twee uur na een maaltijd om te mediteren om te voorkomen dat het gevoel saai en slaperig.

Yoga Nidra kunnen worden beoefend op elk moment van de dag, zelfs onmiddellijk na de maaltijd, zolang je niet in slaap vallen terwijl u bij het bent.

Nu, dat we weten wanneer en wanneer niet yoga te beoefenen, laten we het vinden van de beste tijd om te oefenen.

Wat is de beste tijd om te oefenen Yoga?

Dawn is de beste tijd om yoga te beoefenen. Brahma muhûrta, dat is 03:40, is geen praktische optie voor veel van ons. Daarom, volgens deskundigen, zonsopgang tijd is ideaal en praktisch.

Vergelijkbaar met hoe u uw dag met een kopje koffie of thee te starten, doe het met yoga. De frisse lucht in de ochtend is ideaal en helpt je voor te bereiden op de uitdagingen van de komende dag. En om het nog mooier is de energie boost die je krijgt van de yoga-sessie, die geen koffie of thee kan verslaan.

Terwijl de poses activeer je en maak je flexibel voor de dag, yoga-ademhaling stimuleert, wist, en geeft energie je geest. Het houdt ook je fris en verjongd. Yoga praktijk in de ochtend zal je in balans te houden en niet laten zaken als files, drukke werkschema’s of huishoudelijke taken je lastig.

Zodra je wakker wordt, leeg uw darmen, opruimen, en meteen aan de praktijk. Op deze manier heb je minder kans om de praktijk over te slaan of te moe om het te doen.

In de avonden, deze symptomen hebben meer kans, omdat, na een lange dag op het werk, zou je liever relaxen en tv kijken in plaats van het beoefenen van yoga. Dus, krijgen gedaan en bestrooid met het in de ochtend.

Ochtenden zijn wanneer uw spieren en gewrichten zijn de stijfste. Yoga-oefeningen en voegt flexibiliteit om deze aan, waarbij u wordt geholpen op je tenen de hele dag zonder enige moeite.

Het beoefenen van yoga vroeg in de ochtend is een uitstekende manier om je geest en geest verfrissen en maak je klaar om de uitdagingen van de dag over te nemen. Het zal je uiteindelijk wakker en maak je de levendigheid van de dag te omarmen.

Ook zweetproductie is laag in de ochtend, waardoor uitdroging van het lichaam veel lager. Uw kleding zal ook niet vettig en slijmerig krijgen.

Met zo veel voordelen die eraan verbonden zijn, geen wonder dat veel van de tradities te overwegen ‘s ochtends tijd als iets heiligs.

Laten we nu leren van de aspecten die het beste werken voor een gezond en holistische yoga ervaring.

Manier van Yoga Practice Voor het beste resultaat

1. Timing

Zoals we besproken, ochtenden zijn de beste. Sunrise tijd is speciaal aanbevolen. Anders zou op elk moment tussen 05:00-07:00 in de ochtend te doen. Dit is wanneer u actief te voelen, en de lucht is fris. De workout zal blijken aangenaam te zijn.

2. Plaats Van Practice

Kies een plek die is schoon en rustig. Het zou kunnen zijn in uw huis of buiten, zoals in een park, of zelfs een yoga plaats. Zorg ervoor dat je je comfortabel in de ruimte zijn en kan volledig richten op uw praktijk.

Vermijd het beoefenen van yoga in direct zonlicht, koude wind, of een plaats met veel insecten.

3. Yoga Accessoires

Accessoires zal uw praktijk soepel en comfortabeler te maken. Krijg je een leuke yoga mat. Een mat waarmee u poses oefenen evenals mediteren comfortabel.

Een paar andere apparatuur, zoals blokken, riemen, kussens en dekens u helpen gemak in de poses beter. Deze komen in handig voor beginners, ouderen en mensen met fysieke problemen.

4. Kleding

Zorg ervoor dat je medium fit en comfortabele kleding die niet uw vestiging niet beperkt en u helpen draaien en gemakkelijk draaien dragen.

Verwijder alle accessoires van uw lichaam, zoals brillen, horloges, en zware sieraden en houd ze apart.

5. Sequence Bestel

Beginnen met asanas. Follow-up met Pranayama en dan mediteren. De volgorde is om je lichaam wetenschappelijk te bereiden om goed te mediteren. Asana’s je fysiek fit, en Pranayama bereidt uw geest voor meditatie. Het bewustzijn bij elke stap toeneemt, waardoor je mediteert beter.

waarschuwingen

Afhankelijk van de leeftijd en het vermogen van de vakman, moeten individuele yoga worden ontworpen. Naar aanleiding van een standaard yoga-formaat wordt niet aanbevolen zonder overleg.

Yoga doen niet de praktijk onder de invloed van alcohol, drugs of andere bedwelmende materiaal.

Degenen met een lichamelijke of psychische problemen of aandoeningen moeten eerst hun arts te raadplegen en werken met een yoga-instructeur om eventuele complicaties te voorkomen.

Laten we nu eens te beantwoorden een aantal veel voorkomende vragen over yoga.

Expert’s Answers Voor vragen van lezers

Hoe lang doe ik aan yoga?

In het ideale geval een uur of anderhalf uur zijn goed. Anders besteden ten minste 20 minuten in de praktijk.

Hoe vaak moet ik aan yoga?

Praktijk yoga elke dag als mogelijk of ten minste drie keer per week.

In staat zijn om yoga te beoefenen elke dag moeiteloos is het beste wat je voor jezelf kunt doen. Maar hoe? Een paar eenvoudige tips en technieken zal helpen, en de hierboven genoemde zal van pas komen. Breng wijzigingen aan in uw praktijk dienovereenkomstig en haal het meeste uit te halen. Ga ervoor!