Wat is Vinyasa Yoga?

Home » Review » Yoga Basic » Wat is Vinyasa Yoga?

Wat is Vinyasa Yoga?

Alsof de beoefening van yoga is niet intrigerend genoeg is, heb je de verschillende soorten yoga om uit te kiezen – Ashtanga, Iyengar, Bikram, etc.

Vinyasa betekent simpelweg beweging gekoppeld ademhaling. De houdingen worden samen hetzij in een korte of een langere stroom geregen.

De Vinyasa stijl van yoga is ongelooflijk dynamisch. Dit betekent dat uw geest om geconcentreerd te blijven en in de aanwezig te zijn in staat om gelijke tred te houden met de stroom van de praktijk. Ook wanneer u zich richten vermijdt u wegdrijven. Zo bent u in tandem met je lichaam, in plaats van vast te zitten in je hoofd.

De Vinyasa 101

Wat is Vinyasa Flow?

Vinyasa Yoga, net als de andere vormen van yoga, komt voort uit Hatha Yoga. Vinyasa betrekking op de uitlijning van de adem met beweging. Dit zet de anders statische asana’s in een meer dynamische stroom.

De moderne vormen van Vinyasa flow, ook wel de Power Yoga en vloed, worden vaak omschreven als een freestyle Ashtanga. Ze hoeven zich niet aan de rigide structuur van de praktijk.

De principes en filosofieën Onderliggende The Practice

Zoals beweerd, Vinyasa is de perfecte coördinatie van de adem met de beweging. Gezien het feit dat, dit zijn de filosofieën en principes deze praktijk volgt.

specifieke bewegingen

Vinyasa verwijst naar een specifieke reeks bewegingen die zich frequent tussen elke asana in een reeks. Dit is ter beoordeling van de yoga-instructeur, die is waarom het belangrijk is dat u een expert zorgvuldig te kiezen.

Adem

De lengte van de tijd die je inademt of uitademt bepaalt de lengte van de tijd die je besteedt in de overgang tussen de asanas. Je moet aandacht besteden aan je ademhaling en de reis tussen de asana’s, in plaats van alleen het perfectioneren van het lichaam uitlijning. U moet ademen met behulp van een ontspannen middenrif stijl, terwijl het beoefenen van deze stijl van yoga. Het moet lijken alsof het geluid van de oceaan resoneren in je keel – Ujjayi stijl van de ademhaling.

spiercontracties

De Vinyasa Yoga besteedt ook aandacht aan de Bandha of spier vergrendeling, die u de mogelijkheid om veilig en vlot de overgang in en uit elke asana geeft. Er zijn drie belangrijke Bandhas:

  1. De Mula Bandha , die wordt uitgevoerd door het aandraaien van de spieren van het perineum en bekken gebieden.
  1. De Uddiyana Bandha , die wordt uitgevoerd door aan de navel in de richting van de ruggengraat, en bewegen iets hoger. Dit helpt om de spieren samentrekken in de onderbuik.
  1. De Jalandhara Bandha , die wordt uitgevoerd door voorzichtig verlagen van de kin, terwijl u verhogen het borstbeen en verplaats je je blik naar het puntje van je neus.

Voordelen van Vinyasa Yoga

Dit zijn enkele geweldige voordelen van het beoefenen van de Vinyasa Yoga.

1. geeft een gevoel van rust

Er is een constante cyclus gevormd als u inademen en uitademen. Dit helpt om zowel je geest en je lichaam te kalmeren.

2. detoxes het hele lichaam

De gecoördineerde beweging van het ene stel naar elkaar genereren interne warmte en fungeren als cardio training. Dit laat je het zweet uit, aldus bij te dragen in de zuivering van het lichaam.

3. Helpt de flexibiliteit te vergroten en spierkracht

Of uw praktijk is traag tempo of fast-paced, het zorgt voor een geweldige workout voor je lichaam.

4. Hiermee kunt u een verblijf in The Present

Yoga helpt je om te leven in het moment, en dit is de poort naar waarheid en geluk.

De Vinyasa praktijk van vandaag

Als je jezelf inschrijven voor een Vinyasa Yoga les, zul je merken dat het meestal heel dynamisch. Een Vinyasa praktijk vereist u om geconcentreerd te blijven en in het heden. De praktijk is vergelijkbaar met meditatie, en wordt vaak een bewegende meditatie.

Het tempo kan variëren afhankelijk van de instructeur, dus als de klas is te snel of te langzaam voor uw wens, wilt u misschien uw instructeur te veranderen.

Een gebruikelijke Vinyasa les begint met Surya Namaskaras. Er zijn een paar klassen dat meditatie op te nemen voor en / of na de les.

Wat is Vinyasa Krama?

Vinyasa Krama is een stap voor stap ontwikkelt tot een bepaald doel. Dit doel kan een complex of geavanceerde asana zijn.

Laten we verder af te breken dit concept.

Vinyasa is de synchronisatie van ademhaling en beweging.

Krama is om stap voor stap vooruitgang.

Dus als je Vinyasa Krama yoga te ondernemen, je in principe uitgroeien tot iets. In dit geval, je verplaatsen van een eenvoudig tot een meer complexe asana. Je bereidt jezelf voordat je in de gevorderde of “piek opleveren”.

Gewoonlijk zou een Vinyasa Krama volgorde worden gebaseerd op individuele thema, bijvoorbeeld een voorwaartse buiging thema of terugbuigen thema. Maar je instructeur zou ook werken aan het maken van de klas een ronde één, zich te concentreren op elk onderdeel dat werk moet als je vooruitgang in de piek opleveren.

De meeste studenten vinden dat het toevoegen van een Vinyasa Krama de Vinyasa Flow maakt veel meer zin om de geest en het lichaam. Het lichaam lijkt te worden voorbereid als het gaat om de meer gecompliceerde asana’s, en de systematische stroom houdt je kalm en energiek.

Als u de diepte van yoga te ontdekken, moet u de Vinyasa Flow / Krama om uw praktijk toe te voegen. Het is een van de meest effectieve en systematische methoden van yoga. U bent zeker om het te houden!