Wat kunt u verwachten tijdens de eerste Bikram Yoga Class

Home » Review » Yoga Basic » Wat kunt u verwachten tijdens de eerste Bikram Yoga Class

 Wat kunt u verwachten tijdens de eerste Bikram Yoga Class
Bikram Yoga is een zeer specifieke hot yoga methodologie. Het is belangrijk om te begrijpen dat Bikram Yoga is altijd warm yoga, maar hot yoga is niet altijd Bikram. Met andere woorden, Bikram Yoga is een “merknaam” versie van yoga uitgevoerd in een hete studio.

Voor iedereen die nieuw is het concept van hot yoga, kan het nuttig zijn om je eerste les te nemen op een Bikram studio simpelweg omdat Bikram normen zijn ongelooflijk gedetailleerd zijn, en al Bikram studio’s zich aan dezelfde normen. Dit vermindert een deel van de onzekerheid van het proberen van een nieuwe klasse, want afgezien van de instructeur, vrijwel alle van de training’s details zijn vooraf bepaald. Een nieuwe student kan voorbereiden op de klasse en weet precies wat te verwachten. Bijvoorbeeld, Bikram studio’s en categorieën moeten:

  • Verwarmd tot 105 ° C, 40% vochtigheid
  • Hebben vloerbedekking
  • Hebben spiegels aan de voorwand
  • Worden gegeven door Bikram-gecertificeerde instructeurs
  • Laatste 90 minuten
  • Houden een specifiek beginnende yoga sequentie die twee ademhalingsoefeningen en 26 houdingen (varianten van deze serie zijn niet toegestaan)
  • Hebben heldere verlichting
  • Heb geen muziek tijdens de les

Als nieuwe student, kun je erop vertrouwen dat elke klasse die u bij te wonen correct wordt bewaakt, en dat u niet zal worden onder druk gezet om verder te gaan dan uw persoonlijke beperkingen. Dit is belangrijk omdat uit te werken in een hete, vochtige ruimte, zo niet op de juiste wijze beheerd, zou kunnen leiden tot warmte-gerelateerde ziekte.

Ik nam mijn eerste Bikram klasse als onderdeel van een abonnement op ClassPass, en hebben erg genoten. Het was zwaar, het was stinkende, en ik zweette als een hond, maar daarna voelde ik me geweldig. Als u overweegt op weg naar een nabijgelegen studio, dit is wat je moet weten voordat je gaat:

1. It Might Smell

Zet 30 mensen in een hete, vochtige ruimte voor 90 minuten, met als doel het induceren van intense zweet, en je gaat eindigen met een stinkende kamer. De klasse nam ik begon ongeveer 30 minuten na de vorige bijeenkomst, en wandelen in voor de eerste keer dat ik voelde me alsof ik liep in een intense versie van een middelbare school jongens kleedkamer. Je zou kunnen krijgen gewend aan de geur als je eenmaal in de kamer voor een tijdje geweest, maar het gaat nooit helemaal weg. Alleen begrijpen dat je eigen bezwete lichaam zal beginnen stinkende de plaats, ook, dus je kunt niet echt een hekel aan stank van andere mensen.

2. Het zal Hot-gepaste kleding

Ik heb per ongeluk droegen lange yoga broek en een katoenen tank top aan mijn eerste klasse. Geloof me als ik zeg dat ik was overdressed. Veel vrouwen dragen yoga gear verwant aan buit korte broek en een sportbeha, terwijl de jongens zijn meestal shirtless en in atletische shorts.

Voel je vrij om te dragen wat je voelt het meest comfortabel in, maar nauwsluitende, zweetafvoerende gear, in het bijzonder korte broek en een tank top of sportbeha voor vrouwen, en een korte broek met of zonder zweetafvoerende T-shirt voor mannen zijn uw beste weddenschappen.

Als je niet van de hitte of zweten, zal je waarschijnlijk niet willen Bikram. Het is niet voor iedereen.

3. Breng Water and Food

Hydraterende voor de les is ongelooflijk belangrijk, als je wilt om ervoor te zorgen dat je niet uitgedroogd voordat de uitgaven 90 minuten in 105-graden hitte. Het is ook belangrijk om water mee te nemen in de studio. De instructeur geeft een water breuk in het begin van de klas, maar u kunt vrijwillig pauzes overal te nemen. Met het bedrag dat u te zweten, moet je een poging om verschillende oz ten minste om de 10-15 minuten drinken.

Na de lessen, moet u uw vloeistoffen te vullen, dus vul uw fles water of een andere op de hand, zodat je kunt drinken up. Ik vond ook ik geweldige honger na de les. Ik stel voor het verpakken van een lichte snack kunt u eten op weg naar huis-eventueel een appel en string kaas, of een single-serve deel van hummus en pretzels. Een mix van eiwitten en koolhydraten kan helpen ondersteunen totdat je in staat om te gaan zitten voor de volgende maaltijd bent.

4. Breng een verandering van kleren

Bikram studio’s zijn verplicht om een ​​douche te bieden, dus als je dat liever douchen direct na de les, het is altijd een optie. Als u echter de voorkeur aan om te douchen thuis, zult u nog steeds wilt om kleding te wijzigen voordat u de studio te verlaten. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik meer zweette tijdens mijn Bikram klasse dan heb ik het spelen van 6-uur van basketbal in een niet-airconditioning sportschool in Texas in het midden van de zomer. Je hoeft niet naar huis te rijden, terwijl het dragen van kleding zo nat het voelt alsof je net kroop uit een zwembad.

5. U kunt (en moet) Pauze nemen als dat nodig is

Toen ik in de studio en vertelde de instructeur het was mijn eerste keer om te proberen Bikram, vertelde ze me, “Uw enige doel voor vandaag is om te verblijven in de kamer. Kan me niet schelen als je gewoon liggen op je mat de hele klasse en probeer niet een enkele pose, ik wil gewoon dat je om te verblijven in de kamer.” Met andere woorden, kon ik doen wat ik moest doen door middel van de klas te krijgen. Ik merkte dat ik het nemen van regelmatige water breekt, en terwijl ik probeerde elke pose, heb ik gekozen uit kameel stelt omdat ik vond dat ik erg duizelig. In plaats daarvan, ik ging zitten, dronk water, en voegde zich weer in toen de duizeligheid voorbij.

Zelfs doorgewinterde Bikram yogi’s vaak pauzes, dus neem zo veel als nodig is en zorg ervoor dat je voldoende water te drinken. Het doel, vooral als je een beginner bent, is om te verblijven in de kamer en wennen aan de hitte.

6. U zult worden aangemoedigd om te verblijven in de kamer

Zie het punt boven. Een verblijf in de kamer en wennen aan de hitte is een belangrijk onderdeel van Bikram yoga omdat de warmte zelf helpt los te maken u tot de flexibiliteit van uw spieren bevorderen.

7. houdingen beginnersvriendelijke

Voor mijn eerste klasse, zei ik tegen mijn man: “Ik hoop dat ze ons niet vragen om geen gekke headstands of de balans vormt doen.” Dat deden ze niet. De 26-pose serie is afkomstig van Hatha Yoga, en de instructie is bijzonder geschikt voor beginners vriendelijk. Terwijl de meer geavanceerde versies van elke houding worden geïntroduceerd, zijn allemaal mogelijk voor echte beginners op zich te nemen, zelfs degenen die zijn niet erg flexibel.

8. U misschien niet leuk Onmiddellijk

Ik was niet een grote fan van Bikram, terwijl de klasse plaatsvond. Ik vond het niet erg de poses, en het was niet zo dat ik een hekel aan de hitte. Het was een ervaring van algemeen ongemak-extreme hitte, activiteit, en aanhoudend toenemende uitdroging samenwerken om mijn hart te verhogen, daag mijn ademhaling, en duw me langs mijn normale bereik van de beweging. Het kostte veel mentale concentratie te richten op de juiste vorm terwijl het proberen om niet na te denken over het algemeen ongemak ik voelde. Ik was klaar voor de klasse tot meer dan ongeveer halverwege zijn.

Dat gezegd hebbende, Ieaving de studio, voelde ik me zowel moe en leven ingeblazen. Uitgeput, maar ook enthousiast voor de rest van mijn dag. Het gevoel duurde een volle 24 uur. Elke training die dat soort mentale voordeel en de positieve gloed verleent is een training voor herhaling vatbaar.