Wat te verwachten van een Hatha Yoga Class

Home » Review » Yoga Basic » Wat te verwachten van een Hatha Yoga Class

Leer de geschiedenis van de hatha yoga en wat hedendaagse lessen zijn als

Wat te verwachten van een Hatha Yoga Class
Hatha is een zeer breed begrip dat een van de fysieke praktijken van yoga omvat. Het kan worden gebruikt om elke vorm van yoga van Iyengar tot Ashtanga en alles wat valt tussen en te beschrijven. In feite kan een van de vele hedendaagse vormen van fysieke yoga die vandaag de dag populair zijn nauwkeurig worden omschreven als hatha yoga.

De geschiedenis van Hatha

Hatha betekent krachtig in het Sanskriet, de oude Indiase taal die de bron is van het grootste deel van de terminologie yoga’s. Volgens Ellen Stansell, een geleerde van yoga literatuur, de term kan zijn in gebruik al in de 12e eeuw komen. Hoewel hatha wordt beschouwd als op de zachte kant van het spectrum deze dagen, Stansell stelt dat hij sterk is in vergelijking moet hebben leek meer subtiele praktijken (meditatie, bijvoorbeeld) dat op het moment beschikbaar waren.

De eerste Indiase goeroes die yoga naar een westers publiek in het midden van de 19e eeuw bracht de moeite nam om zich te distantiëren van hatha yoga, die zij in verband met zwervende bedelaars genoemd Yogi’s. In zijn boek “Yoga Body: The Origins of Modern houding Practice,” Mark Singleton zegt dat het was pas in de internationale populariteit van de fysieke cultuur beweging later in de 19e eeuw dat hatha yoga werd geïntegreerd in de producten die naar het Westen leer.

Hedendaagse Hatha Yoga Classes

Gezien het feit dat het woord heeft zo’n open betekenis, wat moet je verwachten als u een hatha yoga les bij te wonen? Vandaag de dag wordt hatha meestal gebruikt om zachte, basic yogalessen die statische houdingen benadrukken in vergelijking met stijlen met meer beweging of stroming te beschrijven. Verwacht je aan een trager tempo-stretching gerichte klasse met een aantal elementaire ademhalingsoefeningen (pranayama) en misschien een zitmeditatie aan het eind. Hatha lessen zijn een goede plek om te werken aan je karakter, leren ontspanningstechnieken, en comfortabel met het doen van yoga, terwijl het opbouwen van kracht en flexibiliteit worden.

Hatha Flow Classes

Gewoon om dingen te verwarren, sommige studio gooi iets genaamd hatha stroom in de mix. Klassen waarin u van het pose vormen in een reeks zonder rust ook correct worden omschreven als vinyasa. Om verder toe te voegen aan de verwarring, zou je zowel hatha flow en vinyasa op het programma te zien bij uw lokale studio. In dit geval verwachten dat de optie vinyasa om een ​​beetje meer krachtig zijn, maar zo veel hangt af van de stijl van elke individuele leerkracht dat het onmogelijk is definitief op dit punt te zijn zonder het nemen van specifieke klassen. Als u meer informatie nodig hebben, vraag de studio hoe de klassen verschillen of probeer ze zelf uit te vinden.

Is Hatha Yoga voor u?

Probeer een hatha klasse als het idee van zachte yoga je aanspreekt of lijkt goed voor je lichaam. Het kan een geweldige introductie tot yoga, maar moet niet worden verward voor een eenvoudige yoga, omdat het nog steeds, zowel fysiek als mentaal kan een uitdaging zijn.

Hatha klassen bieden een kans om te rekken, tot rust komen, en laat de spanning, die een goede tegenhanger van zowel drukke levensstijl en cardio workouts. Als je in een hatha klasse en het voelt te traag of niet actief genoeg is, niet helemaal op te geven yoga. Er zijn sneller tempo, meer atletische manieren om yoga te doen. Probeer een vinyasa of power yoga klasse, en te zien als dat meer uw snelheid.