Yoga Poses för amning Moms

Home » Review » Health » Yoga Poses för amning Moms

Om du är en ammande mamma, känns kroppen den mest i nacke, axlar och rygg. Det finns många underbara saker om ammande barnet, men ett ömmande rygg är inte en av dem. Dessa yogaställningar motverkar att böjd-over känsla genom att betona att flytta axlarna nedåt och bakåt och åter öppna bröstet. Om du har nyligen fött barn, ta det lugnt och stanna om något orsakar smärta.

Cat-Cow Stretch (Chakravakasana)


När du omvårdnad en hel del, kan det kännas som om du fastnat i den böjd-over position även när du inte mata barnet. Göra några katt-ko sträckor hjälper till att föra rörlighet tillbaka i din ryggrad, effektivt lossn det. Försök att överdriva den rundade läge (CAT) genom kupol ryggen högt. Detta kommer att göra den välvda positionen (ko) må ännu bättre.

Sphinx Pose


Sphinx pose erbjuder en fin, mild sätt att introducera ett litet hjärta öppning. Du kan även göra detta innebära att ligga på sängen om du inte har tid att få ut en matta. Eller passa på att visa ditt barn vad magen tid handlar om. Se bara till att hålla axlarna ner från öronen. Genom att trycka på ordentligt i handflatorna och underarmar är ett bra sätt att göra detta.

Heart öppning med en Bolster eller Block

Om du bara har några minuter, gör detta hjärta öppnare din go-to sträcka. Du kommer att behöva ett block (helst en med hörnen avrundade) eller en bolster under dina skulderbladen för att få full effekt, dock. Det spelar egentligen ingen roll vad du gör med dina ben här eftersom vi fokuserar på överkroppen. Du kan hålla dem på golvet, öppnar knäna till gudinnan position, eller bara böja knäna och placera fotsulorna på golvet.

Bridge Pose (Setu Bandha Sarvangasana)


För bron pose lyfta höfterna, interlace händerna under din kropp, och rulla axlarna i en i taget. Känn skulderbladen säkert på ryggen. Oroa dig inte om hur högt du lyfter höfterna. Om du har ditt kvarter till hands, kan du prova en stödd bro. Blocket går under din korsbenet.

Hälften Båt Pose (Parsva Navasana)


Halv båt ger möjlighet att arbeta på ditt hjärta öppna och din abs samtidigt. Det sak att komma ihåg här är att det inte spelar någon roll hur högt du kan ta med din torso. Det är viktigare att hålla din ryggrad lång och rak. Koppla axlarna i uttag, dra ihop skulderbladen och låt dessa åtgärder för att utöka bröstet. Om du har en diastas recti, tala med din läkare innan du fortsätter magövningar.

Forward Bend med Interlaced Fingers

Själva framåt böj är valfri i denna pose. Den viktigaste händelsen är att stå upp högt, rulla axlarna bakåt, interlace fingrarna bakom ryggen, dra händerna mot golvet och blåsa upp bröstet. För en extra blomstra, framåt böja benen. Böj knäna om det är en mer bekväm variation.

Förlängas triangeln utgör (Utthita Trikonas)

utthita Trikonas
För att få bästa bröstet sträcka av triangeln utgör, fokusera på att stapla din topp axeln direkt över botten axeln. Räta ut övre armen och föra den parallellt med golvet. Anslut axeln i uttaget innan du lyfter armen hela vägen upp. Du kan också hålla handen på höften om det känns bättre. Triangle är en stor sträcka för dina hamstrings också.

Nedåt vända mot förfölja (Adho Mukha Svanasana)


Nedåtriktade hund känns bra bara om helst. Eftersom vi har att betona hjärt öppning, kan du känna att du vill driva bröstet igenom och låt din ryggrad hängmatta. Motstå denna frestelse, siktar i stället för en rak rygg och breda skulderbladen genom att rulla överarmarna utåt. Vårt mål är att få kroppen i balans, inte slå det ur smäll i motsatt riktning.

final Thought

Använd dessa sträckor hela din amning månader att lindra dina värkande axlar och rygg. När ditt barn växer, kan du sjuksköterska mindre ofta, men håller en tyngre barn kan vara lika ansträngande. Det är viktigt att ta hand om din egen kropp precis som du är närande barnets. Också utforska mamma och baby yoga i ditt område för mer poser inriktad mot nya mödrar.