Yoga Tips og regler for å komme i gang

Home » Review » Fitness » Yoga Tips og regler for å komme i gang

Yoga Tips og regler for å komme i gang

Yoga, som noen øvelse, har sitt eget sett med regler og forholdsregler du må følge for å redusere risikoen for skader. Ikke undervurder vanskelighetsnivåer asanas eller overvurdere hva du kan gjøre. Som en nybegynner, lære de grunn eller grunnleggende positurer som danner grunnfjellet av yoga før fremme til mer komplekse asanas. Og husk, smerte er ikke normalt i yoga så hvis det gjør vondt, stopp. Varianter av asanas og yoga rekvisitter som blokker, stropper og puter kan gjøre positurer mer oppnåelig og mindre smertefull.

Yoga kan bidra til å øke immunforsvaret helse, lindre stress, og gir deg en full body strekke og trening. Bare en 30 minutters økt for Hatha Yoga, en mer aktiv form for yoga, kan brenne nesten 150 kalorier hvis du veier ca 155 pounds – som ligner på hva du ville få med vannaerobic! Enten målet ditt er vekttap, fitness, en energi boost, slappe av etter en lang dag, eller bare gjøre kroppen mer smidig, kan yoga komme deg dit. Forutsatt at du gjør det riktig.

Følg disse tipsene / Forholdsregler for sikker og produktiv Session

Praktisere yoga kan øke din samlede styrke, fleksibilitet og muskel utholdenhet. Det kan også bidra til å administrere mentalt og følelsesmessig stress bedre, muligens på grunn av fokus, avslappende strekninger, og beroligende pusteteknikker ansatt som er nesten meditative. Men for å være i stand til å få mest mulig ut av din yogaøkter, bør du ha en god forståelse av dens nyanser. For eksempel, hvis du er klar over visse utstyr som kan fungere som et hjelpemiddel til en positur, vil du være i stand til å utdype strekningen og fullføre asana riktig.

Ved å betale oppmerksomhet til disse dos and don’ts før du begynner, kan du spare dyrebar energi og krefter, og selv bidra til å avverge en skade eller pain.These pekere er et must for en nybegynner, og bør være andre natur til en erfaren yoga entusiast.

1. Må få profesjonell veiledning å gjøre yoga trygt og riktig

Yoga er trolig en av de mer kontrollerte former for trening. Det har blitt ansett som trygge og kan sammenlignes med annen terapeutisk behandling og trening. Men mens yoga kan virke som en ufarlig og veldig godartet form for trening, i motsetning til for eksempel løping, som er beryktet for å forårsake skader, ikke undervurdere det! De fleste yoga skader, når de forekommer, er de lumbale ryggvirvler, nakke, skuldre, knær og ankler. Heldigvis, kan noen omsorg og innsikt hjelpe deg å unngå å bli skadet i det hele tatt. Registrer deg for en god yoga klasse med en utdannet lege eller følge instruksjoner fra en pålitelig trener, manuell, eller bestill online eller offline. Kjenn dine grenser og ta forholdsregler slik at du ikke ender opp med å skade deg selv.

2. Må fokusere på en vanlig sted eller Space For Yoga

Det flotte med yoga er at du ikke trenger altfor mye utstyr eller en fancy gym medlemskap. Faktisk er alt du egentlig trenger et klart område inne eller en åpen plass hvor du kan gjøre yoga uavbrutt. Bare prøv og hold deg til det samme stedet hver dag, slik at din rutine, inkludert hvor du gjør dine asanas, blir andre naturen til deg. Det er ikke mye moro å måtte omfang ut nye steder hver dag – med mindre selvfølgelig det er noe du liker å gjøre!

3. har riktig utstyr Handy for å gjøre Session Komfortabel

Yoga asanas kan være lettere å gjøre med hjelp av noen grunnleggende og billig utstyr.

En yoga mat : Det er en grunn yoga er synonymt med yoga mat. Det bidrar til å beskytte kroppen fra virkningen av gulvet, puter leddene, og gjør treningen mer behagelig. Selv om du ikke investere i noe annet utstyr, få en god matte.

En sammenrullet teppe eller styrke : Hold en sammenrullet teppe hendig å støtte deg selv for enkelte asanas til du får taket på dem og kan gjøre dem uten hjelp. Dette kan være gjemt under rygg eller nakke etter behov.

En yoga blokk : Det hjelper med en asana som utthita parsvakonasana eller side vinkel positur som trenger deg til å strekke mot bakken. Blokken kan hjelpe deg å nå for en høyde som er nærmere til armen, redusere omfang og vanskelighetsgrad positur.

Yoga stropper : Disse stroppene hjelpe deg å holde positurer lenger, bruker dem som en forlengelse av kroppen din. For eksempel, i gomukhasana eller ku ansikt positur, må du komme over ryggen og lås hendene på baksiden. Her kan stroppen være en stand-in for å nå hele veien og berøre fingertuppene. I stedet vil du bare trenger å holde på stroppen med begge hender, slik at du kan opprettholde posere for lengre eller gjøre en positur som du ellers ikke kunne. 6 Med andre asanas som Supta Padangusthasana eller ligge hånd-til-big-toe positur, det er kjernen til asana selv.

4. Ikke godta smerte som vanlig når du gjør yoga – og stoppe om det gjør vondt

Hvis du trener på egen hånd hjemme, ikke presse deg selv for hardt. Du skal ikke føle smerte eller behov for å grynte eller stønne når du gjør en asana i yoga. Det er ikke det samme som, si, vekttrening i et treningsstudio som trenger deg til å presse kroppen til en ekstrem til tider. Yoga skal føles naturlig og kroppen din skulle lette inn i den. Hvis det gjør vondt, bør du stoppe og kjøle deg ned eller gjøre en modifisert versjon som er lettere.

5. Ikke vær redd for å prøve “Enklere” versjoner av Asanas

Ofte er det enklere versjoner av de mer vanskelige asanas. Mange asanas kan også endres ved hjelp av stropper eller en pute for å hjelpe deg. Finn ut om dem og ikke la ditt ego komme i veien for å bruke et hjelpemiddel som en yoga blokk eller en stropp hvis nødvendig. Noen modifikasjoner redusere tiden som du holder en positur, andre endre hvilken grad du strekke eller forlenge eller vri kroppen, og andre bruker yoga rekvisitter.

6. vet hva Asanas er risikable for en bestemt helse tilstand du har

Yoga har en innvirkning på indre organer og fysiologiske parametere i kroppen, i tillegg til å være en god form for mosjon. Hvilket også betyr at du bør styre klar av enkelte asanas som kan sette din helse, gitt den tidligere sykehistorie eller nåværende helsetilstand. Det er ikke ulikt å unngå høye effekt øvelser hvis du har en kneskade. For eksempel, lateral bøye eller vri øvelser som naukasana eller båt positur må være strengt unngås av gravide kvinner, alle som har hatt de siste abdominal kirurgi, og de med høyt blodtrykk eller hjerteproblemer. Dette er fordi positur internt massasje og legger press på dette området, og kan også påvirke blodtrykket.

En tilsynelatende enkel posere som padmasana eller lotus positur eller baddha Konasana eller bundet vinkel positur bør unngås av alle med en fersk kne eller ankelskade, eller hvis du har noen ubehag i disse områdene.

7. Bruk riktig klær slik at du er komfortabel på Yoga Class

Myke naturlige eller fleksible stoffer som tillater deg å bevege seg fritt er gode. Her er noen tips som hjelper deg velge riktig

  • Ikke bruk altfor vide klær. Det kan være irriterende hvis de flakser om som du gjør dine positurer. De gjør også inversjoner vanskelig. For eksempel kan en løs hals føre til toppen for å falle på ansiktet ditt.
  • Men ikke velge klær så stramt at de hemme din evne til å bevege seg og hindre deg fra å gjøre positurer riktig.
  • Elastisk innsnevrede yoga bukser som er formtilpasset arbeid pent.
  • Enkle avskallet topper eller t-skjorter er en god idé.
  • Hopp snor bukser fordi de blir ubehagelig for positurer du liggende på magen.
  • Bruk lagdelt klær hvis du kommer til en yoga klasse eller studio, slik at du kan justere din kroppstemperatur avhengig av hvor varmt eller kaldt du føler. En zippet opp genser gjør et godt valg. Sjal eller stoles jobbe for når du gjør sittende positurer.

8. Ikke vær redd for å spørre

Hvis du planlegger å delta i en yoga klasse eller yoga skole, prøve og finne et sted til fronten nær instruktøren, slik at de kan holde et øye med deg og stoppe deg hvis du gjør en positur galt og potensielt kan skade deg selv. Dessuten er noen asanas ikke anbefalt når du er gravid eller har visse helseproblemer som for eksempel høyt blodtrykk. Andre kan være gunstig hvis du nevner medisinske problemer. Nøkkelen er å være åpen og åpen.

9. Ikke gjør noe hele uken, og overdriv på én dag

Dette gjelder all trening og definitivt for yoga, hvor kroppen din trenger for å holde seg smidig og godt strukket hele uken gjennom. Prøve og gjøre noen asanas eller en kort treningsøkt hver dag eller minst annenhver dag. Glipp av, og du kan være stiv eller ende opp å skade deg selv fordi kroppen din er ute av trening.

10. Gjør ta en stund å komme inn i riktig stemning før Yoga

Prøv å finne et øyeblikk av ro før du begynner selve asanas å sette deg i den rette rammen av tankene. Fokuserte pusteøvelser som de i Pranayama kan hjelpe deg rolig og energi til kroppen før du begynner. For eksempel, nadi shodhana eller alternativt nesebor pusting er en kanal rengjørings pust som åpner opp energikanalene, slik at det kan flyte fritt når man begynner de faktiske asanas eller andre former for Pranayama.

11. Ikke gå videre til Avanserte Asanas

Hvert yoga positur har et annet sett med helsemessige fordeler, men enda viktigere, de krever også varierende grad av dyktighet. Ikke komme i forkant av deg selv og prøve avanserte positurer som tittibhasana eller ildflue positur og mayurasana eller påfuglen positur før du mestrer enklere seg. Folk tar år å lære og forbedre sine ferdigheter, styrke og fleksibilitet i yoga før selv prøver disse. Nybegynnere bør starte med en grunnleggende rutine med grunn positurer slik som fjellet positur, warrior 2 positur, posere katt / ku flyt, tre positur, enkel pose, og liket. Du kan også prøve den nedadvendt hund som er en god innledende asana for inversjoner, samt oppover mot hund, barnets positur, side vinkel positur, cobra positur, bro positur, og sitter halve spinal vri.

12. Spis riktig før og etter Yoga

Som med noe trening, spise riktig for å få mest mulig ut av din yoga økten. Spis et lett måltid ikke nærmere enn en og en halv time før yoga økten hvis du har tenkt å trene i kveld. For morgenyoga, har en lett snack å bryte fasten fra natten før. En liten banan eller litt frukt kan spises ca 45 minutter før en klasse / økt. Melk og noen mandler er et annet alternativ. Uansett hva du gjør, unngå tunge eller rik mat før yoga. Hvis du kan ha mer vegansk eller vegetabilske tunge måltider, gjøre det. Unngå sentralstimulerende stoffer som koffein i timene frem til din yoga klasse. Men holde godt hydrert.

Etter yoga, drikke ca en halv liter vann ca en halv time etter at du er ferdig med økten. Kokos vann kommer sterkt anbefalt fordi den inneholder også elektrolytter og kan erstatte de tapte gjennom svette. Vent minst en time etter at yoga før du spiser noe. Ideelt sett har hele korn, frukt og grønnsaker, eller en salat. Hopp stekt mat og krydder.