Yoga Transitions: Hoe elke houding bereidt je voor op de Next One

Home » Review » Yoga Basic » Yoga Transitions: Hoe elke houding bereidt je voor op de Next One

 Yoga Transitions: Hoe elke houding bereidt je voor op de Next One
Yoga sequencing kan lijken als een beetje een mysterie. Zeker, er zijn een aantal mooie gemeenschappelijke stromen, zoals de standaard zonnegroet, maar geen twee klassen zijn ooit precies gelijk, dat roept de vraag: “Hoe weet yoga leraren weten string individuele vormt samen om naadloos arrangementen creëren? Hoe doen ze weten wanneer, waar en hoe de overgang tussen poses?”

Geloof het of niet, yoga sequencing is niet een groot mysterie (hoewel het is een talent). Net als yoga zichzelf stelt, yoga overgangen hebben een doel, en elke overgang is speciaal ontworpen om je lichaam voor te bereiden voor de volgende pose. Er is een methode om het proces.

Bovendien, yoga overgangen, net als poses, zijn belangrijk voor uw algehele yoga. Je moet niet te versnellen door middel van deze overgangen of slordig van de ene pose naar de volgende zonder inzet van mindfulness en intentie. Als je dat doet, kan je uiteindelijk het verkopen van uw hele praktijk kort. Rebecca Weible, een zeer erkende yoga-instructeur en oprichter van Yo Yoga! , Breekt de voordelen en de redenen voor gemeenschappelijke overgangen.

Table of Contents

bewustzijn

Je weet dat je yoga praktijk wordt verondersteld om mindfulness te bevorderen, maar hoe vaak heb je vergeet te ademen terwijl een moeilijke pose?

Weible wijst erop dat yoga overgangen zijn eigenlijk een gelegenheid om voorlichting te bevorderen en verblijf in harmonie met het moment, “Transitions-poses of bewegingen die helpen bij het verplaatsen van de ene pose naar de volgende-zijn een onderdeel van de praktijk als ze helpen u aanwezig te blijven met behoud van de structurele integriteit en glad ademhaling als je komt in elke houding.”

Denk er eens over-u mei strijd om te ademen soepel terwijl het proberen om krijger III te houden, maar tijdens vloeiende overgangen, is het makkelijker om een ​​patroon van gewetensvolle ademhaling te creëren.

Zo bent u verondersteld om uit te ademen tijdens een voorwaartse vouw, inademen tijdens een opwaartse hond, en adem opnieuw als u overgaat naar beneden hond. De gestage in-and-out van deze overgangen wordt bijna als de hartslag van uw praktijk, zodat u bewust te blijven als je beweegt.

opstelling

Een groot voordeel van yoga is de focus op het identificeren en corrigeren van onevenwichtigheden in het lichaam, met name die tussen de linker- en rechterkant. In feite is het gebruikelijk dat één kant van het lichaam sterker en flexibeler dan de andere, wat kan leiden tot problemen met de juiste uitlijning zijn.

Weible definieert uitlijning “de correcte positionering van elk lichaamsdeel op een bepaald moment in elke positie die helpt om de veiligheid en doeltreffendheid van die positie of beweging te houden.” Hoewel gespierde onevenwichtigheden en verplaatsingen komen vaak voor, ze zijn niet ideaal.

Dat is waar overgangen komen. Weible legt uit: “Transitions bevorderen goede afstemming door u te helpen voor te bereiden op en voer een pose, uiteindelijk het verbeteren van uw lichaam positionering in de beweging tussen poses, evenals in de vormen zelf.”

Door het gebruik van overgangen om een ​​goede uitlijning te bevorderen, geniet u van een veiligere en meer doeltreffende praktijk.

Voorbereiding

Een van de meest voor de hand liggende manieren yoga overgang te vergemakkelijken van een kwalitatief hoogwaardige yoga is hoe ze fysiek je lichaam voor te bereiden voor de volgende pose. Gezien het grote aantal yogahoudingen, de mogelijke overgang sequenties praktisch onbegrensd, maar Weible behoudt de algemene voorbeelden

 • The Half Lift : Er zijn verschillende redenen helft-lift is een gemeenschappelijke overgang na het uitvoeren van een voorwaartse vouw. Dit tillen, strekken, en verlenging van de romp helpt strek de rug en open de kist die bereidt u om een stap terug te plank of hop terug naar chaturanga, een houding die de betrokkenheid van je bovenlichaam nodig.
  De tweede reden voor de halve-lift is om je lichaam voor te bereiden op een diepere voren te klappen. Wanneer u de hoorn, de ruggengraat verlengt en de kern aangrijpt, waardoor meer ruimte om naar uit te vouwen en het vinden van een diepere stretch door de lage rug en hamstrings.
 • Upward Facing Dog Voordat beneden toegekeerde Hond : Stijgende facing hond brengt je terug in een diepe buiging, terwijl het openen van uw borst en boeiende je benen. Dit helpt u om een open kist te behouden tijdens neerwaartse kijkende hond, wanneer het anders makkelijk om je schouders en grot naar binnen voorgevoel zou zijn.
  Deze overgang kunt u ook meer lengte te vinden door je ruggengraat. Deze twee houdingen vullen elkaar naar beneden kijkende hond fungeert als tegenwicht vormen voor boven kijkende hond.
 • Drie-Legged omlaag Hond vóór het opstappen van de voet door : het opheffen van uw been naar een hond met drie poten helpt om de kist verder te openen en het verlengen van de wervelkolom, waardoor het makkelijker om beide elementen te handhaven, terwijl het betrekken van uw kern naar voren te komen uw voet in een lunge . Heffen van een been zet uw groepering, zodat u de controle kunt gebruiken, in plaats van momentum, naar voren te komen uw voet.
  Deze regeling bouwt kern van kracht, zodat je dezelfde inspanning kan gebruiken om de arm saldi en inversies te houden wanneer je klaar bent voor deze meer geavanceerde en uitdagende poses bent.
 • Hoppen Forward: Instructeurs geven vaak de deelnemers de mogelijkheid om vooruit te springen uit een neerwaartse kijkende hond alvorens ze naar de berg pose, of tadasana. Deze optie naar voren te springen bereidt je voor op inversies of hoppen in een handstand door u te vragen niet al uw gewicht op uw armen en schouders. Het brengt ook je beide voeten van de mat op hetzelfde moment, welke kern engagement en spiercontrole vereist als uw lichaam naar voren drijft.
 • Bridge Pose Voor Schouder Stand : brug vormen geopend en grijpt je borst en schouders, de gebieden van het lichaam dat je nodig hebt flexibel, maar stabiel, voor de schouder stand te zijn. Brug vormen activeert ook quadriceps en hamstrings, die spiergeheugen ontwikkelt dezelfde aangrijping nabootsen wanneer de onderste helft van het lichaam wordt verhoogd in schouderstand.
  De reden brug wordt vaak beoefend voordat schouder stand is om op te warmen de belangrijkste gebieden van het lichaam. Het is ook mogelijk ter ondersteuning van de onderrug, terwijl in de brug vormen om direct de overgang naar schouder stand zonder ooit het vrijgeven van de brug.

Yoga overgangen en sequenties worden ontworpen om te helpen opwarmen van de spiergroepen je over te richten in de volgende pose bent, terwijl het stimuleren van de juiste vorm door het stimuleren van de uitbreiding en de betrokkenheid van de binnenkort te worden gericht spieren. Er is altijd een logische verklaring voor waarom een ​​overgang beweging wordt toegevoegd aan een reeks.

sterkte Building

Yoga is niet typisch gezien als een belangrijke kracht-gebouw vorm van lichaamsbeweging, maar het is een praktijk die effectief is bij het identificeren van zwakke punten en onevenwichtigheden tijdens het werk om ze te corrigeren.

Weible merkt op dat de overgang kan worden gebruikt om de sterkte gebouw aan te moedigen. “Een voorbeeld is de werking van het brengen van uw knie neus vooraleer je je voet tussen de handen. Deze grijpt uw ​​core en bovenlichaam, waardoor meer ruimte voor de voet vervroegen en deze opdracht bouwt kracht in de buikspieren en schouders. “

Controle

Net zoals je uitlijning kan verbeteren en kracht op te bouwen met een regelmatige beoefening van yoga, de volgende natuurlijke resultaat van het gebruik van gemeenschappelijke overgangen tijdens uw praktijk is meer coördinatie, mobiliteit, en uiteindelijk, controle. Zoals Weible zegt: “het opbouwen van kracht geeft je spieren geheugen en meer controle over de manier waarop je beweegt.

Deze regeling maakt het mogelijk uw praktijk om vooruitgang te boeken. Hoe comfortabeler je bent met fundamentele overgangen, kunt u beginnen om meer geavanceerde overgangen op te nemen, zoals het verplaatsen van Crow poseren in statief hoofdstand voordat hij terugkeerde naar kraaien. Dit type van de overgang neemt een hoop van controle.”

Het ding is, kun je niet beginnen met een geavanceerde overgang. Je moet beginnen met een meer fundamentele, duidelijke optie om een ​​goede uitlijning, kracht en controle te ontwikkelen. Alleen dan kun je veilig “level up” tot meer geavanceerde moves.