Yoga Vs. Pilates – Hva er ditt valg?

Home » Review » Fitness » Yoga Vs. Pilates – Hva er ditt valg?

Yoga Vs.  Pilates - Hva er ditt valg?

Verden går ga-ga om yoga, og med rette. Men de som er i pilates sannsynligvis ikke bryr seg. Vel, yoga og pilates er, oftere enn ikke, kastet i samme kategori. Og selv om de er lignende praksis, de har noen grelle forskjeller som folk ikke klarer å gjenkjenne. Så her går – en head-on battle of stretching vs styrke!

Yoga Vs. Pilates – Hva er riktig for deg?

Forskjellen # 1 – The Origin Of The Practice

Yoga er en gammel indisk praksis som oppsto mer enn 5000 år siden. Med en jevn utvikling gjennom århundrer og kulturer, har yoga forgrenet inn Bikram, Ashtanga, Vinyasa, Iyengar, etc. Disse følger de samme prinsippene, men har innarbeidet varianter for å dekke ulike behov.

Pilates, derimot, er en mye yngre praksis. Det startet i midten av det 20. århundre og ble grunnlagt av Joseph Pilates. Han skapte denne formen for trening for rehabilitering og styrking.

Et lite stykke av Pilates trivia: Det er danserne som faktisk gjort denne praksisen berømt over hele verden. De endret praksis for å gjøre dem sterke for sin opplæring.

Forskjellen # 2 – Skillet av sinnet, kropp og ånd

Mens både yoga og pilates mener at kropp og sinn henger sammen, legger yoga element av ånden til praksisen også. Når du praktiserer yoga, pleier du å utforske åndelighet gjennom meditasjon.

Forskjellen # 3 – Hva du kan forvente fra klassen

Enten det er en yoga klasse eller en klasse av Pilates, er hver og en annen. Så kan du ikke finne små detaljer. Men dette er et bredt spekter av hva du kan forvente i en yoga klasse Vs. en Pilates klasse.

Yoga klasser har en fleksibel rutine. Du kan kombinere sekvensvariasjoner og stillinger for å gjøre tusenvis av forskjellige kombinasjoner. Det avhenger også av hvilken type yoga du velger, eller som lærer du går til. Ashtanga og Bikram stil av yoga er to former for yoga som har et sett sekvens. Med hver annen form, er det umpteen variasjoner mulig. Også noen yogatimer involverer meditasjon som en del av rutinen. Dette innprenter fokus og engasjement i begynnelsen av klassen og gjør det mulig å suge inn og høste fordelene av øvelsene etter klassen.

Pilates klasser, men er mer strukturert. Slik at du vet hva du kan forvente når du går inn i en klasse.

Forskjellen # 4 – selve Workout

Både praksis vil hjelpe deg å få styrke og fleksibilitet.

I en typisk yoga klasse, hver eneste muskel i kroppen din får en lik trening. Hver pose er etterfulgt av en teller holdning for å sikre en etablering av balansen i kroppen din. Kjerne styrke er en viktig del av yoga. Men det er bare en brikke i puslespillet, og ikke hele fokus.

En Pilates trening gir deg en trening for hele kroppen. Den fokuserer hovedsakelig på å samkjøre ryggraden og styrke kjernen. Bevegelsene er disiplinert. Noen klasser bruke maskiner for å hjelpe deg med å få styrke. De andre innebærer å jobbe ut på matten og bare bruke kroppens motstand til å bygge kjernen styrke.

Forskjellen # 5 – kalorier du brenner og vekten du mister

Yoga eller Pilates for vekttap – som er bedre? En 50-minutters Hatha Yoga klassen vil tillate deg å forbrenne opptil 145 kalorier. Hvis du velger en Power Yoga-økt, kan du miste opptil 250 kalorier.

En normal 50-minutters Pilates trening hjelper deg å forbrenne rundt 175 kalorier. I en intens og avansert praksis, kan du brenne opptil 375 kalorier.

Forskjellen # 6 – bruk av puste

Både yoga og pilates bruk puste og konsentrasjonsteknikker. Yoga, men bruker puste på en mer intens nivå.

Når du praktiserer ashtanga eller Vinyasa former for yoga, bruker du ujjayi pust, hvor du øke varigheten av innånding og exhaling som du går dypere inn i praksis. Du er også pålagt å matche pusten til bevegelsen og positurer. Yoga omfatter også Pranayama, som er en del dedikert til å puste.

I Pilates praksis, puster du inn gjennom nesen og pust ut gjennom munnen.

Så, som man bør du velge?

Hvis målet ditt er å gå ned i vekt og styrke ryggraden din, da, selvfølgelig, du har kanskje allerede gjort opp hjernen din til å gå for Pilates.

Men hvis du er ute etter en all round praksis som også hjelper deg å koble på et åndelig nivå, er yoga din hakke.

Dette var alt om y oga vs pilates. Hvis du er forvirret, kan det være lurt å prøve begge, og se hvilken du liker bedre. I noen klasser, vil du også har en tendens til å legge merke til hvilke øve kroppen din reagerer på bedre.